• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Για 2 λόγους έβαλα τα σλικ!
Ήταν όμως η λάθος απόφαση
Νέα 14/10/2017 - 15:15

Όταν ο κόσμος αντίκρισε τον Valentino Rossi να είναι στην πίστα με τα σλικ ελαστικά στην αρχή των κατατακτηρίων, δεν πίστευε στα μάτια του!

 

Σε μια πίστα βρεγμένη, με μια στεγνή γραμμή να αρχίζει μόνο δειλά να διαφαίνεται, το ρίσκο που πήρε ο Rossi ήταν πολύ μεγάλο.

 

Ας αφήσουμε όμως να το εξηγήσει ο ίδιος ο Ιταλός αναβάτης:

 

«Το έκανα για δυο λόγους: πρώτον επειδή με λίγο νερό υπέφερα και δεύτερον γιατί ήταν μια κίνηση που μπορούσε να μας βγει».

 

Όμως «...σε κάποια σημεία η πίστα ήταν ακόμα πολύ βρεγμένη. Πήγαινα αργά, έπεσε η θερμοκρασία των ελαστικών και δεν μπορούσα να την ανεβάσω».

 

«Ρίσκαρα... είδα μια στεγνή γραμμή, αλλά δεν ήταν αρκετό».

 

«Μου φάνηκε ότι ήταν κοντά στο να στεγνώσει, αλλά ακόμα και μισή ώρα μετά ήταν βρεγμένη».

 

«Έκανε όμως κρύο... κι έτσι δεν θα μπορούσε να στεγνώσει η πίστα».

 

«Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ο Marquez  αλλά δεν του βγήκε. Ήταν η λάθος απόφαση».

 

Με αρκετό νερό στην πίστα, στις ΕΔ3, ο Valentino είχε βρει λύσεις και ήταν ανταγωνιστικός.

 

Όμως τα πράγματα έγιναν δύσκολα καθώς η άσφαλτος άρχιζε να στεγνώνει.

 

Επιπρόσθετα, είχε μια πτώση στις ΕΔ4 με την καλή του μοτοσυκλέτα, την οποία στη συνέχεια δεν μπόρεσε να έχει στις κατατακτήριες.

 

Ακόμα ένας λόγος που, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα «...από την ένατη θέση».

 

«Κρίμα, γιατί το πρωί ένοιωθα καλά στις ΕΔ3. Βελτιώσαμε τις ρυθμίσεις, αλλά τότε είχε πολύ νερό. Στις ΕΔ4 έπεσα και ευτυχώς δεν τραυματίστηκα».

 

«Ήμουν με τη μοτοσυκλέτα που είχε τις καλές ρυθμίσεις και γι’ αυτό έκανα τα πάντα για να τη φέρω στο γκαράζ. Όμως τότε είδαμε ότι δεν μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω».

 

Τι ελπίζει για αύριο;

 

«Υπό βροχή θα είμαι ανταγωνιστικός, αν και η 12η θέση περιπλέκει λίγο τα πράγματα. Θα πρέπει να είμαι ήρεμος και να κατανοήσουμε τις συνθήκες».

 

Την ίδια ώρα, ο Johann Zarco πανηγύριζε την pole position με την περσινή M1.

 

«Είναι πολύ καλός στο να εκμεταλλεύεται τη μοτοσυκλέτα σε τέτοιες συνθήκες. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω τους χρόνους του».

 

Για μια ακόμη φορά τον ρώτησαν για το τι θα γινόταν αν είχε την περσινή μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του.

 

«Δεν νομίζω να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και να δουλέψουμε σκληρά για τη νέα σεζόν».

 

«Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στα ηλεκτρονικά και πρέπει να μην φθείρουμε τόσο πολύ το πίσω ελαστικό. Έχουμε μερικές ιδέες για να εφαρμόσουμε τη νέα σεζόν».

 

«Το θέμα είναι ότι η Ducati και η Honda έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο και γι’ αυτό, ακόμα κι αν είχαμε την περσινή μοτοσυκλέτα, δεν θα νικάγαμε».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Πολύ νερό αύριο

« Προηγούμενο άρθρο

Καθησυχαστικός ο Dovi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα