• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA GP: O Stoner σε άλλο ρυθμό ΙΙ
Mε 1:21.826 σημείωσε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο καλύτερο χρόνο από το ρεκόρ της pole position
Νέα 19/07/2008 - 00:00
Ο Casey Stoner και η Ducati του είναι ο συνδυασμός που βρίσκεται σε άλλο ρυθμό για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και στη συγκεκριμένη πίστα για δεύτερη συνεχόμενη δοκιμή, αφού το απόγευμα βελτίωσε το απίστευτο πρωινό του χρόνο. Τελικά με 1:21.826 σημείωσε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο καλύτερο χρόνο από το ρεκόρ της pole position που είχε ο ίδιος από πέρυσι, αλλά τώρα με λάστιχα αγώνα!

Οι απογευματινές δοκιμές διακόπηκαν για 20 λεπτά, όταν η μοτοσυκλέτα του West, έπεσε πάνω στον προστατευτικό αερόσακο και τον έσκισε. Ευτυχώς ο Αυστραλός δεν έπαθε τίποτε από την πτώση αυτή και μετά συνέχισε τις δοκιμές. Στον τελευταίο γύρο ο Nicky Hayden και η Honda RCV του HRC σημείωσαν τον 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα, αλλά 0.808 του δευτερολέπτου πίσω από τον Αυστραλό. Από κει και πέρα οι 13 επόμενοι οδηγοί είναι όλοι στο ίδιο δευτερόλεπτο, κάτι λογικό για την πιο μικρή πίστα του πρωταθλήματος. Ποιός μπορεί να τον πιάσει;

Ποιός μπορεί να τον πιάσει;

O Valentino Rossi με την Yamaha του δεν είναι ευχαριστημένοι με την 3η θέση, λόγω της τεράστιας διαφοράς από τον πρώτο. Οι Alex De Angelis και Shinya Nakano της Gresini Honda συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις της ομάδας στους τελευταίους αγώνες και πήραν τις θέσεις 4η και 6η. Ανάμεσά τους ο πάντα καλός στην Laguna Seca, ο Αυστραλός Chris Vermeulen με την Suzuki. Ο ομόσταυλος Loris Capirossi βρέθηκε στην 10η θέση μπροστά από τον «έκτακτο» Ben Spies, τον Πρωταθλητή ΑΜΑ, που ξέρει την πίστα πολύ καλά.

O Colin Edwards που από το πρωί είναι και επίσημα οδηγός της Yamaha Tech3 για έναν ακόμη χρόνο, είναι στην 7η θέση, μπροστά από τον Andrea Dovizioso και την JiR Scot Honda, ενώ η ευχάριστη έκπληξη για την Ducati είναι η απόδοση του Toni Elias που κατατάχτηκε 9ος, αλλά και αυτή του Marco Melandri που είναι 12ος, αλλά για πρώτη φορά στο στεγνό μόλις 6 δέκατα από τον δεύτερο.

O Jorge Lorenzo με την Yamaha δεν έκανε αυτό που περίμενε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη φορά που οδηγεί στην πίστα, αφού τα 125 και τα 250 δεν αγωνίζονται εκεί. Ο τραυματίας Dani Pedrosa με την Honda του έδειξαν καλύτερα στοιχεία το απόγευμα και βρέθηκαν στην 15η θέση μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον 2ο, με τους πόνους ιδιαίτερα στο αριστερό του χέρι, να τον ενοχλούν σημαντικά.

Ένα στοιχείο της κλειστής και πιο μικρής πίστας του πρωταθλήματος είναι και η μικρή τελική ταχύτητα και στον τομέα αυτό για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Yamaha του Rossi με 258.9 χλμ/ώρα ήταν ταχύτερη από την Ducati του Stoner που ακολούθησε με 258.2 χλμ/ώρα!

Επόμενο άρθρο »

USA GP: O Stoner 5η συνεχόμενη pole position

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: «Συζητάω με την Ducati»

Χορηγοί