• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha Μοτοδυναμική κυριάρχησε
Στις κατηγορίες Racing & Νέων αναβατών
Νέα 17/10/2017 - 19:03

Δελτίο Τύπου


Η YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κυριάρχησε απόλυτα στην κατηγορία των Νέων Αναβατών, αλλά και στην κατηγορία Racing, με τους νεαρούς αθλητές της Νότη Παπαπαύλου και Λέανδρο Ντότσικα να στέφονται πρωταθλητές στις κατηγορίες τους!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2017 έριξε αυλαία στις 14-15 Οκτωβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, με την ιδιαιτερότητα πραγματοποίησης 2 αγώνων μέσα στο Σαββατοκύριακο: του 5ου αγώνα το Σάββατο, και του τελευταίου 6ου αγώνα την Κυριακή.


Στον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η ΥΑΜΑΗΑ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετείχε στον θεσμό του R3 Challenge με πέντε αθλητές.

Ο Νότης Παπαπαύλου έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τον αγώνα των Σερρών, ήταν αυτός που πήρε ακόμα μια pole position, πετυχαίνοντας το «πέντε στα πέντε» και στήθηκε στην πρώτη γραμμή εκκίνησης. Με την εκκίνηση ο 13χρονος Χρήστος Παπανικολάου (YAMAHA R3) κατάφερε να στρίψει πρώτος στην Κ1, αφήνοντας πίσω τους Νότη Παπαπαύλου (YAMAHA R3), Florov (YAMAHA R3) και Γκιζίνο (YAMAHA R3) Ο Νότης πολύ γρήγορα έκανε την επίθεση του και πέρασε στην 1η θέση δίνοντας πολύ ωραία μάχη με τον Παπανικολάου και τον Florov. Γρήγορα βρήκε καλό ρυθμό και έφυγε μπροστά κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα μέχρι και την πτώση της καρό σημαίας. Πιο πίσω στις θέσεις δύο, τρία και τέσσερα οι μάχες μεταξύ Florov, Γκιζίνου και Παπανικολάου προσέφεραν πλούσιο θέαμα. Ο Florov ήταν αυτός που κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση μέχρι και το τέλος, ενώ πίσω του ακριβώς ο μικρός "panic" Παπανικολάου δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση του πολύ καλού Παναγιώτη Γκιζίνου ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Γιώργος Μπαξίσογλου τερμάτισε 9ος ενώ ταχύτερο γύρο έκανε ο Νότης Παπαπαύλου!

Στην κατηγορία Racing ο Λέανδρος Ντότσικας (YAMAHA TZ250) έχοντας και αυτός εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τον προηγούμενο αγώνα των Σερρών, δεν άφησε περιθώρια σε άλλον αντίπαλο παίρνοντας ακόμα μια Pole Position, αλλά και την 5η του νίκη που του εξασφάλισε το «πέντε στα πέντε»!

Στην επόμενη κατηγορία Supersport 600, ο πρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου (YAMAHA R6) έδωσε και αυτός έναν πολύ ωραίο αγώνα με πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους, αφού οι θέσεις των Καράκωστα, Κουτσουμπού και Παπαγεωργίου εναλλάσσονταν μέχρι και την πτώση της σημαίας! Ο Παπαγεωργίου οδηγώντας για αρκετούς γύρους από την 1η θέση, δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην πίεση των Κουτσουμπού και Καράκωστα και τερμάτισε 3ος.

Στην κορυφαία κατηγορία Superbike που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ αγωνίστηκε με τον Λευτέρη Πίππο και την Yamaha Valvoline Racing Motodirect. Ο Πίππος στα δοκιμαστικά της Παρασκευής έκανε τρίτο χρόνο και έτσι στήθηκε 3ος στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Μετά από μία καλή εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα βρήκε στο κέρμπ και σηκώθηκε στην πρώτη στροφή του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης να μείνει στις πιο πίσω θέσεις. Από κει και πέρα ξεκίνησε να μάχεται με τον Τσαλίκη με τους τρεις πρώτους να έχουν δημιουργήσει σημαντική διαφορά, και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση.

 

Κυριακή 15/10/2016

6ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν πραγματοποιήθηκε σε μία ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα, με πολλούς θεατές να δίνουν το παρόν! Η ΥΑΜΑΗΑ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κυριάρχησε απόλυτα και τις δυο αγωνιστικές ημέρες με τους αθλητές της να ανεβαίνουν όλοι στις τρεις πρώτες θέσεις!

 

Η κατηγορία των Νέων Αναβατών άνοιξε την αγωνιστική ημέρα. Ο πρωταθλητής Νότης Παπαπαύλου (Yamaha R3) είχε πάρει ακόμα μια pole position - την 6η στη σειρά - και ήταν αυτός που στήθηκε πρώτος στην γραμμή εκκίνησης. Πίσω του ακριβώς ο Florov και ο μικρός Παπανικολάου. Ο Παπανικολάου έστριψε πρώτος στην Κ1 μετά από μία εκπληκτική εκκίνηση, ενώ πίσω του ακολουθούσαν οι Παπαπαύλου, Florov και Γκιζίνος. Ο Νότης πέρασε μπροστά πριν ακόμα συμπληρωθεί ο 1ος γύρος, ανοίγοντας τη διαφορά από τον δεύτερο και κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα μέχρι και το τέλος. Πίσω του ο Florov πέρασε 2ος αφού ο καλύτερος ρυθμός του τον βοήθησε να προσπεράσει τον Παπανικολάου, ενώ πιο πίσω οι Παπανικολάου και Γκιζίνος έδωσαν μάχες για την 3η θέση! Στον 8ο γύρο ο Γκιζίνος κατάφερε και πέρασε τον Παπανικολάου. Δυστυχώς όμως για εκείνον, είχε μια μικρή έξοδο που έδωσε την 3η θέση στον Παπανικολάου και την 4η θέση στον Γκιζίνο.

 

Στην κατηγορία Racing ο Λέανδρος Ντότσικας (YAMAHA TZ250) ήταν αυτός που πήρε ακόμα μια pole position, την 6η συνεχόμενη για φέτος, αλλά και την 6η καρό σημαία χαρίζοντας στην ομάδα του και στην YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ακόμα ένα πρωτάθλημα.

 

Στην κατηγορία Supersport 600 ο Άλεξ Παπαγεωργίου (ΥΑΜΑΗΑ R6) έστριψε 4ος στην πρώτη στροφή του αγώνα και πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος κατάφερε και ανέβηκε στην 3η θέση και πολύ γρήγορα στη 2η. Για αρκετούς γύρους ο Παπαγεωργίου βρισκόταν στην 2η θέση, ενώ πρόβλημα που αντιμετώπισε τον έριξε στην 6η θέση όπου και τερμάτισε.

 

Στην κατηγορία Superbike ο Λευτέρης Πίππος (YAMAHA R1) έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και έστριψε δεύτερος πίσω από τον Σάκη Σινιώρη. Ο Ιταλός Roberto Farinelli (YAMAHA R1) ανέπτυξε καλύτερο ρυθμό και τελικά τον προσπέρασε αφήνοντάς τον 3ο.

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις των αθλητών.

Νότης Παπαπαύλου: Φέτος η χρόνια πήγε πολύ καλά για εμένα. Κατάφερα και νίκησα και τους 6 αγώνες παίρνοντας και 6 pole position. Είμαι πολύ χαρούμενος για το Πρωτάθλημα αυτό και ανυπομονώ να τρέξω του χρόνου στο εξωτερικό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SS300. Θέλω να ευχαριστήσω την YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για τη μοτοσυκλέτα, την ομάδα μου, την ALPINESTARS, και φυσικά τον πατέρα και την οικογένεια μου.

Χρήστος Παπανικολάου: Ήταν ένα πολύ όμορφο αγωνιστικό διήμερο, ήμουν δυνατός και κατάφερα να πρωταγωνιστήσω και τις δυο μέρες. Το Σάββατο οδήγησα αρκετά καλά, αλλά δεν κατάφερα να ανέβω στο βάθρο, ενώ την Κυριακή έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και επικράτησα στην μάχη με τον Παναγιώτη Γκιζινο κερδίζοντας την τρίτη θέση! Θέλω να ευχαριστήσω την YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, την οικογένεια μου, τον μηχανικό μου και όλους όσους με στηρίζουν.

Λέανδρος Ντότσικας: Είμαι πολύ χαρούμενος για το φετινό πρωτάθλημα, κατάφερα και πήρα 6 pole positions και 6 νίκες! Η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογα προετοιμασμένη από την ομάδα μου και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Του χρόνου θα τρέξω σε κάποιους αγώνες επιλεκτικά μόνο στις Σέρρες, για να προετοιμαστώ για το εξωτερικό. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα Yamaha Tsokos racing, την οικογένεια μου, την YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, τον Νίκο Περιστερά και όσους με στηρίζουν στην προσπάθεια μου αυτή.

Άλεξ Παπαγεωργίου: Ήταν ένα ωραίο αλλά και δύσκολο διήμερο για εμάς. Το Σάββατο ήμουνα περισσότερο ανταγωνιστικός και έδωσα μια ωραία μάχη με τους τρεις πρώτους. Την Κυριακή αντιμετώπισα ένα πρόβλημα, όμως και δεν κατάφερα να κάνω κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ την YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, την ALPINESTARS, τον Νίκο Περιστερά, και όλη μου την οικογένεια.

Λευτέρης Πίππος: Ήταν ένα δύσκολο αγωνιστικά διήμερο, είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμάσουμε σωστά την μοτοσυκλέτα μας, και δεν κατάφερα να βρω τις ρυθμίσεις που ήθελα. Παρόλα αυτά έκανα τα πάντα να κρατηθώ στις μπροστινές θέσεις και αρκέστηκα σε μια 4η και μια 3η θέση! Ευχαριστώ πολύ την YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, την ομάδα μου YAMAHA RACING VALVOLINE MOTODIRECT, την ALPINESTARS, τον μηχανικό μου, την γυναίκα μου, αλλά και όλη μου την οικογένεια.

Επόμενο άρθρο »

Χαρά – Απογοήτευση – Πείσμα

« Προηγούμενο άρθρο

Μάλλον επιστρέφει ο Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα