• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: H «πληρωμένη» συμμετοχή!
Συνέντευξη με τον Xavier Simeon
Νέα 15/12/2017 - 11:13

Ένας από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας το 2018, θα είναι ο Βέλγος Xavier Simeon, ένας οδηγός που δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο στη μεσαία κατηγορία.

 

Ωστόσο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, την ισχυρή στήριξη των χορηγών του (ειδικότερα ενός) που έδωσαν τα λεφτά για να μπορέσει να είναι στην κορυφαία κατηγορία του κόσμου.

 

Από την άλλη, το γεγονός αυτό έχει κάνει πολλούς φίλους του MotoGP να μιλάνε για «πληρωμένη» είσοδό του σ’ αυτή.

 

Ο ίδιος δίνει τη δική του απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξή του.

 

«Δεν αγόρασα τίποτα και καμμία θέση. Δεν προέρχομαι από οικογένεια με πολλά λεφτά, αλλά πάντα δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό με ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας».

 

«Έχω κερδίσει δυο Τίτλους (σ.σ. το 2009 FIM Superstock 1000 και το 2006 στην Ευρωπαϊκή Superstock 600) αλλά στην Moto2 δεν ήταν εύκολα τα πράγματα».

 

«Δεν είχα πάντα καλή μοτοσυκλέτα και όταν είχα απέδειξα ότι μπορώ να παλέψω για νίκες και βάθρα. Τώρα έχω την τύχη να είμαι με μια εταιρεία, την Zelos, που πιστεύει σ’ εμένα και βοήθησε στο να έχουμε και πάλι Βέλγο οδηγό στη MotoGP».

 

Για τη φετινή του παρουσία στην Moto2 είπε:

 

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα... η χειρότερη σεζόν της καριέρας μου. Δεν κάναμε καθόλου δοκιμές και μου άλλαξαν τρεις φορές τον αρχιμηχανικό».

 

«Και όλοι ξέρουμε ότι η σταθερότητα μέσα σε μια ομάδα είναι σημαντική για να πάρεις καλά αποτελέσματα στην Moto2».

 

Τη νέα χρονιά ο Simeon θα έχει στη διάθεσή του μια GP16, μια μοτοσυκλέτα που πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει δυο νίκες. Ποιοί είναι οι δικοί του στόχοι για το ’18;

 

«Ο βασικός μου στόχος είναι να εξοικειωθώ με τη μοτοσυκλέτα και να καταλάβω πως είναι το MotoGP. Θα είμαι χαρούμενος αν είμαι συχνά στους βαθμούς και γιατί όχι μέσα στη δεκάδα».

Επόμενο άρθρο »

2018: Δυο επιπλέον ημέρες δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Marc VDS: Η Honda;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα