• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Superprestigio: Θρίαμβος Beach
Ιδανικό ντεμπούτο για τον Αμερικανό
Νέα 18/12/2017 - 10:18

Στην πρώτη του παρουσία στο χωμάτινο αγώνα Superprestigio στην Ισπανία, ο JD Beach (95) κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον συμπατριώτη του Briar Bauman (14).

 

Ο τελικός (Superfinal) ήταν συναρπαστικός με δυνατές μάχες και γνωστά μας ονόματα να συμμετέχουν, όπως ο Toni Elias, ο Diggia, ο Cardus, ο Arenas και ο Remy Gardner.

 

Μπορεί να έλειπαν τα μεγάλα αστέρια του χωμάτινου αγώνα, ο Marc Marquez (λόγω κούρασης) και ο Brad Baker (λόγω τραυματισμού) όμως δεν έλειψαν οι ωραίες μάχες.

 

Ειδικά η κόντρα ανάμεσα σε Beach, Bauman και Cardus στους 16 γύρους του τελικού, αποζημίωσε τους θεατές που έδωσαν το παρών στο Palau Sant Jordi.

 

Ο JD Beach πέρασε από την κατηγορία OPEN όπου και κυριάρχησε σε όλες τις ειδικές, προτού ριχτεί στη μάχη της εξαιρετικά ανταγωνιστικής Superfinal.

 

Εκεί, ο Toni Elias - πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερος - ξεκίνησε δυνατά και τέθηκε επικεφαλής, αλλά δεν θα κρατούσε για πολύ την πρωτοπορία στον αγώνα.

 

Στο δεύτερο γύρο και με μια υπέροχη κίνηση στη δεύτερη στροφή, ο Beach ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισπανού. Μάλιστα ο Elias έχασε σύντομα και από τους Cardus και Bauman.

 

Στις πρώτες θέσεις ήταν και ο βετεράνος Catalan, ο οποίος όμως πλήρωσε ένα λάθος του στον 7ο γύρο κι έτσι έμειναν οι προηγούμενοι τρεις να μάχονται για τη νίκη.

 

Η πίεση του Ricky Cardus ήταν αφόρητη, αλλά ο Beach κατάφερνε να παραμένει στην πρώτη θέση, με τον Bauman να είναι πολύ κοντά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή του τελευταίου γύρου, η διαφορά των τριών ήταν 0.8’’!!

 

Η εντυπωσιακή ακρίβεια και η επιθετικότητα του Bauman απέδωσαν καρπούς στο τέλος, όταν κατάφερε στην 1 να πάρει τη θέση του Cardus, δίνοντας παράλληλα μια ανάσα στον Beach.

 

Στο τέλος ο Beach ήταν αυτός που κράτησε τη νίκη και έγινε ο δεύτερος Αμερικανός που κερδίζει το συγκεκριμένο αγώνα, μετά τις νίκες το 2014-15 του Baker.

 

Ελάχιστα πίσω του, με διαφορά 0.8’’, τερμάτισε ο Bauman, ενώ καταπληκτική ήταν η εμφάνιση για τον Ricky Cardus που ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

 

Ο Toni Elias πήρε την τέταρτη θέση, ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Fabio di Giannantonio, Arenas, Cano και Remy Gardner.

 

Από την άλλη, απογοητευτική ήταν η γενικότερη παρουσία του Johann Zarco στο Superprestigio.

 

Ο Γάλλος στάθηκε τυχερός και πέρασε στον τελικό της κατηγορίας “Superprestigio” μιας και τα φαβορί - Marcos Ramirez και Xavier Pinsach - συγκρούστηκαν στην τελευταία στροφή της ειδικής «Last Chance».

 

Έτσι ο Zarco πέρασε πρώτος την καρώ σημαία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στην κατηγορία του.

 

Ωστόσο αν και δεύτερος στο 2ο (από τους 3) τελικό της Superprestigio, μια πτώση νωρίς στον τρίτο τον ανάγκασε να μείνει εκτός Superfinal.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Στο όριο για 10-15 λεπτά

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Οι ειδικές του Dakar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα