• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Angel Nieto Team
Μετονομάζεται η ομάδα του Aspar!
Νέα 27/12/2017 - 10:52

Η ομάδα του Jorge Martinez (Aspar) θα μετονομαστεί προς τιμή του Angel Nieto, του Ισπανού 13 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή που έχασε τη ζωή του φέτος το καλοκαίρι.

 

Ο Ισπανός θρύλος είχε ένα ατύχημα καθώς έκανε διακοπές στην Ibiza, υποκύπτοντας στα τραύματά του ενώ νοσηλευόταν, στις 3 Αυγούστου.

 

Μόλις χτες η Ισπανική ομάδα του Aspar, ανακοίνωσε ότι θα μετονομαστεί προς τιμή του Ισπανού σε «Angel Nieto Team».

 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο μεγαλύτερος γιος του Angel, ο Gelete, θα αναλάβει τα ηνία της νέας ομάδας από τη νέα σεζόν.

 

«Ο Angel Nieto είναι συνώνυμο με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ένα άθλημα που του έδωσε τόσα πολλά και στο οποίο ο ίδιος έδωσε πάρα πολλά», τονίζει ο Martinez (Aspar).

 

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αυτό που είναι στην Ισπανία χάρη σ’ αυτόν και θέλουμε να τον τιμήσουμε μετονομάζοντας την ομάδα μας».

 

«Ο Angel βοήθησε πάρα πολλούς κι ανάμεσά τους κι εμένα. Ήταν σημαντικό μέρος της ζωής μου, όπως και οι γιοί του ο Gelete και ο Pablo αλλά και ο ανιψιός του ο Fonsi».

 

«Ο Angel ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το όλο project. Μου εμπιστεύτηκε τον Gelete στα πρώτα του βήματα στο μηχανοκίνητο κόσμο και μου είχε πει: μαζί σου θα μάθει».

 

«Τώρα, το να συνεχίσω αυτό το project με τον μεγαλύτερο γιο του, που ήταν ένας από τους πρώτους μου αναβάτες, μου δίνει τεράστια υπερηφάνεια».

 

Ο Gelete Nieto οδήγησε για την ομάδα του Aspar από το 1993 μέχρι το 1997 έχοντας 28 συμμετοχές σε Grand Prix.

 

Η ομάδα του Aspar θα συνεχίσει με μοτοσυκλέτες της Ducati και το 2018, έχοντας κρατήσει τους Alvaro Bautista και Karel Abraham ως το δίδυμό της.

Επόμενο άρθρο »

Video: Διπλή σούζα Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Πολλοί οι 20 Αγώνες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα