• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στατιστικά οδηγών/ομάδων
Η Yamaha χωρίς νίκη εδώ και 11 Αγώνες!
Νέα 06/04/2018 - 14:14

- Η Honda και η Ducati έχουν κερδίσει τους τελευταίους 11 Αγώνες: 5 νίκες ο Dovi, 5 ο Marquez και 1 ο Pedrosa.

 

- Επί 18 συνεχόμενους Αγώνες ο Johann Zarco είναι στους βαθμούς. Την τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμό-ούς ήταν πέρυσι στο Qatar.

 

- Ο Vinales κέρδισε τον περσινό Αγώνα στην Αργεντινή και έγινε ο πρώτος οδηγός της Yamaha που κατάφερε να κερδίσει τους δυο πρώτους Αγώνες μιας σεζόν, από το 1990 και τον Wayne Rainey και μόλις ο δεύτερος στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP που παίρνει νίκες στους δυο πρώτους Αγώνες μετά το 2014 και τον Marquez.

 

- Τρεις από τους πέντε rookies της μεγάλης κατηγορίας έχουν ανέβει στο βάθρο της Αργεντινής: ο Morbidelli, ο Luthi και ο Simeon. Απ’ αυτούς μόνο ο πρώτος έχει κερδίσει Αγώνα εκεί.

 

- Τις 9 νίκες έφτασε ο Dovi στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας τον Loris Capirossi. Μόνο τρεις Ιταλοί έχουν περισσότερες νίκες: ο Rossi (89), ο Agostini (48) και ο Max Biaggi (13).

 

- Μόνο άλλη μια φορά στην καριέρα του έχει κερδίσει τον πρώτο Αγώνα μιας σεζόν ο Dovizioso. Αυτό έγινε το 2004 κι εκείνη τη σεζόν κατέκτησε τον Τίτλο!

 

- Ο Dovi έγινε ο πρώτος οδηγός της Ducati που κερδίζει τον πρώτο Αγώνα, μετά το 2009 και τη νίκη του Casey Stoner πάλι στο Qatar.

 

- Ο Vale είναι στο βάθρο των νικητών επί 19 συνεχόμενα χρόνια, μετά την 3η του θέση στο Qatar και πλησιάζει το ρεκόρ των 20 χρόνων του Angel Nieto.

 

- Ο Rossi παίρνει τουλάχιστον ένα βάθρο επί 18 συνεχόμενα χρόνια που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία κι έχει το σχετικό ρεκόρ, με τον δεύτερο - τον Agostini - να είχε τουλάχιστον ένα βάθρο στη μεγάλη κατηγορία επί 13 συνεχόμενα χρόνια.

 

- Πέρυσι στην Αργεντινή, ο Cal Crutchlow πήρε το πρώτο και μοναδικό του βάθρο για εκείνη τη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Ο Syahrin κατάφερε να γίνει ο πρώτος αναβάτης από την Μαλαισία που παίρνει βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας 14ος στο Qatar.

 

- Η Termas de Rio Hondo είναι μια από τις έξι πίστες του Ημερολογίου στις οποίες ο Lorenzo δεν έχει καταφέρει ποτέ του να πάρει νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Οι άλλες είναι το Austin, το Sachsenring, η Sepang, το Red Bull Ring και πλέον η καινούργια πίστα στην Buriram της Ταϋλάνδης.

 

- Για πρώτη φορά από το Assen πέρυσι, η KTM δεν κατάφερε να πάρει βαθμό-ούς σε GP, με τον Pol Espargaro να εγκαταλείπει και τον Bradley Smith να είναι 18ος στο Qatar.

Επόμενο άρθρο »

Argentina Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Βράβευση για Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα