• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VR στο motogp world: «Στα Ράλι με τη Fiat; Γιατί όχι...»
Ο Valentino Rossi είναι παθιασμένος με τις μοτοσικλέτες και τους αγώνες Ράλι. Όπως λέει και ο ίδιος, όταν κάποια στιγμή ολοκληρώσει την καριέρα του στα motoGP, θέλει να ασχοληθεί επαγγλεματικά με τα Ράλι.
Νέα 01/08/2008 - 00:00
  • Κυκλοφορεί το 9ο τεύχος του motogp world

    Ο Valentino Rossi είναι παθιασμένος με τις μοτοσικλέτες και τους αγώνες Ράλι. Όπως λέει και ο ίδιος, όταν κάποια στιγμή ολοκληρώσει την καριέρα του στα motoGP, θέλει να ασχοληθεί επαγγλεματικά με τα Ράλι.

    Ήδη έχει πάρει γεύση από το WRC όπου έχει λάβει μέρος σε δυο Ράλι (2004-Μ. Βρετανία με Peugeot 206WRC όπου εγκατέλειψε μόλις στην δεύτερη ειδική, 2006-Νέα Ζηλανδία με Subaru Impreza WRC όπου τερμάτισε 11ος), ενώ συχνά πυκνά συμμετέχει με ιδιαίτερη επιτυχία σε αγώνες μικρότερου βεληνεκούς.

    Η παρουσία της Fiat στην ομάδα της Yamaha μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Από το 2007 το ιταλικό εργοστάσιο έχει επιστρέψει μέσω της θρυλικής Abarth στους αγώνες Ράλι.

    Στόχος της εταιρίας είναι να μπει ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί τώρα μιας και υπάρχει πρόσφορο έδαφος μετά τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβαν οι επικεφαλής του σπορ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η κατάργηση των WRCars από το 2011 και η αντικατάστασή τους με αυτοκίνητα προδιαγραφών S2000+. To Abarth Grande Punto S2000 είναι το νέο αγωνιστικό όπλο της Fiat

    To Abarth Grande Punto S2000 είναι το νέο αγωνιστικό όπλο της Fiat

    Τα αγωνιστικά της νέας κατηγορίας θα είναι τετρακίνητα, θα βασίζονται στα αυτοκίνητα προδιαγραφών S2000 και του γκρουπ Ν και θα είναι εφοδιασμένα με κιτ που θα περιλαμβάνει υπερτροφoδότη και αεροδυναμικές προσθήκες στο πίσω μέρος.

    Τα νέα αγωνιστικά θα μπορούν να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα από το 2009 και να συγκεντρώνουν βαθμούς από το 2010. Τα σημερινά WRCars θα πάρουν παράταση ζωής μέχρι και το 2010, οπότε και θα τρέξουν για τελευταία χρονιά.

    Η Fiat δεν έχει αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, έχει όμως αγωνιστικό προδιαγραφών S2000. Ο λόγος για το Abarth Grande Punto S2000 το οποίο ήδη συμμετέχει σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες Ράλι με αποκορύφωνα το Πρωτάθλημα IRC, γνωρίζοντας μάλιστα διακρίσεις.

    Το καλύτερο σενάριο για την Fiat είναι να επιστρέψει ξανά στον Παγκόσμιο στίβο των Ράλι με τον Doctor Rossi, τον πιλότο-σύμβολο των MotoGP, με τους εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «motoGP world» το οποίο από την 1η Αυγούστου κυκλοφορεί στα περίπτερα της Ελλάδας, ο 29χρονος σούπερ σταρ των μηχανοκίνητων σπορ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Fiat στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

    «Mε την Fiat έχουμε μια καλή σχέση και η πραγματικότητα είναι ότι η Fiat βρίσκεται εδώ γιατί ενδιαφέρεται πολύ για μένα. Και η Fiat έχει ένα καλό πρόγραμμα για το μέλλον για τα Ράλι. Θέλει να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Abarth. Οι αγώνες Ράλι είναι το δεύτερο πάθος μου μετά τη μοτοσικλέτα. Αν το πρόγραμμα είναι σοβαρό και το πακέτο ανταγωνιστικό, είναι πιθανόν για το μέλλον, γιατί όχι;», απάντησε ο Doctor στη σχετική ερώτηση που του έγινε από το συνάδελφο Δημήτρη Διατσίδη.

    Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το 2010 ο Ρόσι θα είναι στα motoGP με την ομάδα της Yamaha. Από κει και πέρα «βλέπουμε», όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος. Το αν θα συνεχίσει στα motoGP ή θα μετακομίσει στα Ράλι κανείς δεν το γνωρίζει αυτή τη στιγμή, ούτε καν ο ίδιος που ποτέ δεν σκέφτεται για το τι θα πράξει στο μέλλον...

    Επόμενο άρθρο »

    H Μoriwaki παρουσίασε πρώτο πρωτότυπο των motoGP 600cc!

    « Προηγούμενο άρθρο

    Lorenzo: «Δεν είμαι αυτός που ήμουν»

    Χορηγοί