• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Στα επίπεδα του Marquez!
Τι δήλωσαν οι υπόλοιποι στη συνέντευξη Τύπου
Νέα 03/05/2018 - 20:39

Τα μεγάλα νέα της ημέρας αφορούν βέβαια στην ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Zarco και ΚΤΜ, που θα φέρει τον πρώτο στο Αυστριακό εργοστάσιο για τα επόμενα δυο χρόνια.

 

«Θα είναι μεγάλη πρόκληση», είπε ο Γάλλος στη σημερινή συνέντευξη τύπου. «Είναι ωραίο να βλέπεις έναν Ευρωπαίο με Ευρωπαϊκή μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι το μέλλον θα είναι φανταστικό».

 

«Διάλεξα αυτό το εργοστάσιο γιατί θέλω την πρόκληση, ειδικά μετά την τελευταία σεζόν που μ’ έκανε πιο προσεκτικό».

 

Είχαν κυκλοφορήσει και φήμες, παλιότερα, ότι ενδεχομένως να κατέληγε στο γκαράζ της Honda, πλάι στον Marc Marquez.

 

«Θα μπορούσα εύκολα να ζήσω με τον Marquez, αλλά το θέμα είναι ότι αν θες για ομόσταυλο κάποιον σαν τον Marc, πρέπει να είσαι το ίδιο δυνατός μ’ αυτόν. Αυτό είναι που θέλω, να φτάσω στο επίπεδό του και να καταλάβω πως μπορώ να το κάνω με την ΚΤΜ».

 

Όταν ήρθε η σειρά του, το λόγο πήρε ο Maverick Vinales: «Ο τελευταίος Αγώνας ήταν θετικός και θα τα δώσω όλα εδώ στην Jerez. Είμαι περίεργος να δω πως θα δουλέψει η μοτοσυκλέτα».

 

Υψηλές είναι οι προσδοκίες και για τον Andrea Iannone, ο οποίος πήρε το πρώτο του βάθρο με την Suzuki πριν δυο εβδομάδες στις Η.Π.Α.

 

«Ήταν θετικό κι ένα αποτέλεσμα που είχα ανάγκη. Το βάθρο ήταν το αποτέλεσμα της ομαδικής μας προσπάθειας. Προφανώς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

 

«Δεν πρέπει όμως να ανεβάσουμε υπερβολικά τον πήχη των προσδοκιών επειδή ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος».

 

Ειδικά για τον Iannone, μεγάλο είναι το ερωτηματικό που αφορά στο μέλλον του. «Δεν μιλάμε ακόμα με την Suzuki. Σκέφτομαι μόνο το τώρα και θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

 

Ο Marquez είναι ένα βαθμό πίσω από τον Dovi κι έτοιμος να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τον εντός έδρας Αγώνα του στην Jerez.

 

«Εδώ στην Ευρώπη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά κι έτσι πρέπει να καταλάβουμε το επίπεδό μας και αυτό των αντιπάλων μας. Θα δούμε πως θα είναι και η νέα άσφαλτος».

 

Ειδικά στην Jerez, ο Marc δεν έχει καταφέρει να πάρει παρά μόνο μια νίκη, το 2014.

 

«Μπορεί να έχω μόνο μια νίκη, αλλά είμαι στο βάθρο κάθε χρόνο κι αυτό είναι σημαντικό. Μ’ αρέσει όμως η πίστα. Κανονικά φτάναμε εδώ χωρίς ακόμα να είναι τέλεια η μοτοσυκλέτα, αλλά φέτος νοιώθω καλά».

 

«Στόχος είναι το βάθρο, αλλά αν υπάρχει έστω και μικρό περιθώριο, θα πάω για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο να κυριαρχήσεις όπως στο Τέξας, αλλά αν μπορούμε να κερδίσουμε κυριαρχώντας θα το προσπαθήσω, όπως το ίδιο θα κάνει ο Johann, ο Andrea κτλ. Αν όχι, θα παλέψω μέχρι την τελευταία στροφή».

 

Πολύ σημαντικός θα είναι ο Αγώνας της Jerez και για τον Jorge Lorenzo, που καλείται σε μια αγαπημένη του πίστα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πολύ άσχημο φετινό του ξεκίνημα.

 

«Αυτή η πίστα μου έχει δώσει καλά αποτελέσματα στο παρελθόν. Δυστυχώς φέτος το ξεκίνημά μας ήταν περίπλοκο, αλλά θα προσπαθήσω να αντιστρέψω την κατάσταση και να δείξω την αξία μου».

 

Ακόμα δεν έχει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη στη νέα του μοτοσυκλέτα, την GP18.

 

«Η GP18 μου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από την GP17. Δεν μπορώ να είμαι όσο γρήγορος θέλω. Η τωρινή μου θέση δεν είναι καλή για να διαπραγματευτώ για το μέλλον μου. Σκέφτομαι μόνο τ’ αποτελέσματα».

 

Όταν ήρθε η σειρά του Tito Rabat, ο Ισπανός είπε: «Διασκέδασα περισσότερο αυτούς τους 3 πρώτους Αγώνες, παρά τα δυο προηγούμενα χρόνια στη MotoGP. Έχω καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα κι αυτό θέλω να επιβεβαιώσω εδώ στην Ισπανία».

 

Υπήρξε ερώτηση και για τα όσα έγιναν στην Αργεντινή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον πιο αυστηρές ποινές από τους Αγωνοδίκες.

 

«Είναι αδύνατον να έχεις τους τέλειους κανονισμούς στους Αγώνες μοτοσυκλέτας και τις τέλειες αποφάσεις για όλους», σχολίασε ο Dovi.

 

«Είναι σωστό να υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα και είμαι πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος. Μιλήσαμε γι’ αυτό στην Επιτροπή Ασφαλείας».

 

Μπροστά κοιτάζει ο Vinales: «Όλα τα ερωτηματικά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον Αγώνα που έχουμε μπροστά μας».

 

Τέλος, ο Lorenzo προσθέτει: «Δεν φοβάμαι να δώσω μάχες με τον Marc, αλλά πιστεύω ακόμα σ’ αυτά που έλεγα πριν 6 χρόνια, ότι έπρεπε να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για κάποιους αναβάτες».

Επόμενο άρθρο »

Σημαντική για τη Michelin η Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Δεν τα παρατάω!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα