• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η νέα Aprilia RSV4 R @ Mugello
Η πιο σοφιστικέ μοτοσυκλέτα σε ίδια τιμή με τις ιαπωνικές
Τεστ-Μοντέλα 26/10/2009 - 22:09

 

Την Τοσκάνη και την πίστα του Mugello διάλεξε η Aprilia για την παρουσίαση στους δημοσιογράφους της νέας RSV4 R. Μετά το πετυχημένο λανσάρισμα στην αγορά της Factory και μετά τις αγωνιστικές επιτυχίες του Biaggi στα SBK, που έφεραν την 1η νίκη του νέου μοντέλου, μόλις στην 1η χρονιά συμμετοχής, η Aprilia πιστή στο σλόγκαν της ότι «είναι γεννημένη για τους αγώνες» και στο ότι στο DNA βρίσκεις τις ρίζες της αγωνιστικής κληρονομιάς, παρουσιάζει τώρα την πιο προσιτή έκδοση που απευθύνεται σε όσους αναζητούν τη διασκέδαση από τη μοτοσυκλέτα τους και στην πίστα αλλά και στον δρόμο.

 

«Η πιο σοφιστικέ μοτοσυκλέτα σε ίδια τιμή με τις ιαπωνικές» είναι η R, σύμφωνα με τον Leo Francesco Mercanti, τον αντιπρόεδρο της εταιρίας και υπεύθυνο Ανάπτυξης και Αγωνιστικού τμήματος της Piaggio.

Εντυπωσιακή από όπου την κοιτάξεις
Εντυπωσιακή από όπου την κοιτάξεις

 

O Romano Albesiano Τεχνικός Διευθυντής της εταιρίας μίλησε για την επιλογή του V-4 των 65ο, που ήταν η πιο ακριβή λύση, αλλά και μια διάταξη που βοήθησε στο σχεδιασμό της λεπτής σιλουέτας της μοτοσυκλέτας. Τόνισε την ισορροπία του συνόλου μεταξύ της χρήσης για δρόμο και πίστα, μίλησε για το Κέντρο Βάρους της RSV4 R που είναι ίδιο με το ΚΒ του κινητήρας της!, δίνοντας ουδέτερη αίσθηση σε μια μοτοσυκλέτα με κατανομή βάρους 52% μπροστά και 48% πίσω, με το πλαίσιο να ζυγίζει μόλις 10 κιλά, το ψαλίδι μόλις 5 κιλά και το σύνολο στα 184 κιλά.

Οι αναρτήσεις είναι μπροστά της Showa, ενώ το σταμπιλιζατέρ και το αμορτισέρ πίσω είναι της Sachs.

 

H ιπποδύναμη παραμένει η ίδια στους 180 ίππους, ενώ τα 5 παραπάνω κιλά σε σχέση με την Factory μονόσελη έκδοση, προέρχονται και από τα μαρσπιέ για το συνεπιβάτη, αλλά και τη διαφορά βάρους των αναρτήσεων.

Η ουρά χωρίς το σελάκι για 2ο άτομο
Η ουρά χωρίς το σελάκι για 2ο άτομο

Το σελάκι για το 2ο άτομο δίνεται μαζί με τη μοτοσυκλέτα και τοποθετείται εύκολα, αλλάζοντας λίγο την υπέροχη αισθητική του πίσω μέρους.

 

Περισσότερα για την οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, αύριο μετά την οδήγησή της στην πίστα, όπου βρίσκεται ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης.

Η ουρά με το σελάκι για το συνεπιβάτη
Η ουρά με το σελάκι για το συνεπιβάτη

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: H Aprilia RSV4 R και η ιστορία στο Mugello!

« Προηγούμενο άρθρο

BRNO live: Στην πίστα με την BMW HP2 SafetyBike

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα