• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο Silverstone είναι σίγουροι
Για το μέλλον τους στο MotoGP
Νέα 27/08/2018 - 12:07

Ο Managing Director της πίστας του Silverstone παρουσιάζεται βέβαιος για το μέλλον της πίστας στο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP.

 

Μετά την ακύρωση των χτεσινών Αγώνων, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Πρωταθλήματος, ο Franco Uncini, δήλωνε ότι χωρίς νέα άσφαλτο δεν θα γίνει Αγώνας εκεί το ’19.

 

Και νέα άσφαλτο που θα τοποθετηθεί με σωστή δουλειά και όχι όπως έγινε φέτος, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια να ακυρωθεί Αγώνας! Και το 1980 που συνέβη, ήταν εξαιτίας χιονιού...

 

Πάντως, ενώ στις αρχικές του δηλώσεις ο Stuart Pringle (Managing Director) ήταν ο μόνος που υπερασπιζόταν τη νέα άσφαλτο της πίστας, στη συνέχεια άλλαξε λίγο τόνο.

 

Μάλιστα έδωσε και το όνομα της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της ασφαλτόστρωσης - είναι η Aggregate Industries - το οποίο αποδείχθηκε ανεπαρκές.

 

Για το μέλλον του Silverstone στο MotoGP, ο Pringle τόνιζε:

 

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας στο MotoGP διότι είμαστε απολύτως σοβαροί στη δέσμευσή μας προς το Πρωτάθλημα».

 

«Αυτές οι έξι ώρες ήταν από τις πιο μεγάλες προκλήσεις της καριέρας μου. Έχουμε καλή σχέση με την Dorna και σεβόμαστε απεριόριστα την FIM. Αυτοί ξέρουν...»

 

«Είμαστε μια πίστα παγκοσμίου κλάσεως και διοργανώνουμε έναν Αγώνα που δεν έχει όμοιό του. Ξέρουμε τι κάνουμε και θα βρούμε την άκρη».

 

«Δεν έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να τα γκρεμίσουμε τώρα όλα. Πρέπει να δούμε τι έγινε. Είμαστε κι εμείς πολύ απογοητευμένοι, όχι μόνο ο κόσμος».

 

«Σε καμμία περίπτωση δεν θέλαμε να έχουμε τους οπαδούς μας έξι ώρες στο κρύο, στη βροχή και τον αέρα. Πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα. Ακόμα δεν έχω τις απαντήσεις που θέλετε».

 

«Χρειαζόμαστε δεδομένα και δεν τα έχουμε όλα. Έχω μερικά όμως, γιατί σκανάραμε την πίστα πριν τις εργασίες, μετά τις εργασίες και μετά τον Αγώνα της F1, όταν και άρχισε να φαίνεται το πρόβλημα».

 

Στη συνέντευξη τύπου χτες, παρουσία του Αλυτάρχη Mike Webb και των Υπεύθυνων Ασφαλείας Franco Unicini και Loris Capirossi, τέθηκε ένα σημαντικό ερώτημα.

 

Το κατά πόσο θα ανατεθεί σε ανεξάρτητο εργολάβο η αξιολόγηση του έργου της ασφαλτόστρωσης, ώστε να έχουμε όσο πιο διαφανείς γίνεται απαντήσεις.

 

Αυτή την ερώτηση δεν μπορούσαν να την απαντήσουν οι παραπάνω τρεις, μιας και είναι δουλειά της πίστας. Ο Pringle ξεκαθαρίζει λοιπόν:

 

«Ναι, θα φέρουμε και κάποιους ανεξάρτητους, κάποια ουδέτερα μάτια. Πρέπει να βρεθεί λύση, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Να είστε βέβαιοι όμως ότι θα σας ενημερώνουμε».

 

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το MotoGP και για εμάς και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις και να κατανοήσουμε τι χρειάζεται να γίνει για το μέλλον».

Επόμενο άρθρο »

Pernat: «Έκλεψαν» στο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

150 νίκες Ισπανών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα