• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2019: Ειδική 3
Ανατροπές και προβλήματα!
RALLY DAKAR 10/01/2019 - 10:27

Ο Xavier de Soultrait της Yamaha κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του Ειδική σε Dakar χτες, σε μια ημέρα γεμάτη ανατροπές και προβλήματα για τα φαβορί.

 

Το πιο σημαντικό νέο είναι ασφαλώς η εγκατάλειψη μετά από πτώση για τον πρωτοπόρο στη γενική κατάταξη Joan Barreda (Honda).

 

Ο Ισπανός κόλλησε σ’ ένα πετρώδες σημείο της διαδρομής με έντονη ομίχλη και τον ίδιο να γράφει στο twitter ότι δεν έβλεπαν μπροστά στα 2 μέτρα.

 

Παρέμεινε στο σημείο για πάνω από μια ώρα και στο τέλος ήρθε ελικόπτερο για να τον απεγκλωβίσει. Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Barredα τίθεται εκτός μάχης.

 

Λίγο αργότερα, δυο μεγάλα ονόματα του φετινού Dakar, ο περσινός νικητής Matthias Walkner (KTM) και ο Ricky Brabec (Honda) χάθηκαν.

 

Αυτό τους στοίχισε περίπου 20 λεπτά στο συνολικό τους χρόνο και δεν ήταν οι μόνοι! Προβλήματα πλοήγησης αντιμετώπισε και ο Toby Price (KTM) κι έχασε περίπου 15 λεπτά.

 

Αυτός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση ήταν ο De Soultrait, ο οποίος ξεκίνησε την 3η Ειδική 12ος στη βαθμολογία και 16 λεπτά πίσω από τον 1ο.

 

Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο τρίτο σημείο ελέγχου και στη συνέχεια έμεινε στην 1η θέση παρά την πίεση του Pablo Quintanilla.

 

Ο τελευταίος (αναβάτης της Husqvarna) δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του De Soultrait για μόλις 15 δευτερόλεπτα!

 

Ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει παράπονο, καθώς μετά τα λάθη των αντιπάλων του, ο Quintanilla από 4ος ανέβηκε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Πίσω του, με διαφορά 11 λεπτά και 23’’ είναι ο Kevin Benavides της Honda που ήταν τρίτος στη χτεσινή Ειδική, μπροστά από τον Adrien Van Beveren.

 

Στην 5η θέση της Ειδικής ήταν ο Sam Sunderland, ο μόνος από τους τρεις «εργοστασιακούς» της ΚΤΜ που δεν αντιμετώπισε προβλήματα χτες.

 

Έτσι ο Sunderland σκαρφάλωσε από την 6η θέση της γενικής κατάταξης στην 3η, μπροστά από τους Van Beveren, Price και De Soultrait.

 

Οι Ricky Brabec και Matthias Walkner υποχώρησαν στην 7η και 8η θέση, με διαφορά 18 και 21 λεπτά αντίστοιχα από τον πρώτο.

Επόμενο άρθρο »

Video Dakar 2019 (Ημ. 3)

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2019: Φωτογραφικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα