• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Είναι επιτακτικό
Να προσφέρουμε θέαμα στο Le Mans!
Νέα 15/05/2019 - 09:51

Όπως κάθε αναβάτης ή ομάδα, έτσι και ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχει το δικό της Grand Prix.

 

Κι αυτό – μιας και μιλάμε για την Michelin στο MotoGP – δεν είναι άλλο από το GP του Le Mans, αυτό το Σ/Κ.

 

Η συγκεκριμένη πίστα δέχτηκε σημαντικές αλλαγές το 2016 και για τη Michelin, όπως παραδέχεται ο Piero Taramasso, είναι ο πιο σημαντικός Αγώνας της χρονιάς.

 

Οι τεχνικοί της εταιρείας γνωρίζουν καλά την πίστα και θα διαθέσουν τις κλασικές τρεις επιλογές ελαστικών, μαλακό/μεσαίο/σκληρό.

 

Τα μπροστά ελαστικά θα είναι συμμετρικά, ενώ τα πίσω ασύμμετρα με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά τους, για να ανταπεξέλθουν στις περισσότερες δεξιές στροφές της πίστας.

 

Όμως από το Le Mans, οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελαστικά τελευταίας τεχνολογίας της Michelin.

 

Έτσι, μπροστά θα διατεθεί το σκληρό ελαστικό με καινούργια γόμα – που την είχαν δοκιμάσει στην αρχή της σεζόν – ενώ τα πίσω ελαστικά θα έχουν νέα τεχνολογία γόμας.

 

Αυτή είχε δοκιμαστεί από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας στην αρχή της χρονιάς, στα χειμερινά τεστ και συμπεριλήφθηκε στη λίστα της χρονιάς.

 

Σε περίπτωση βροχής, που ειδικά για την Γαλλία κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, η Michelin έχει φέρει μαλακά/μεσαία ελαστικά με ασύμμετρα τα πίσω.

 

«Αυτό το GP είναι το πιο σημαντικό για εμάς», επιβεβαιώνει ο Piero Taramasso και συνεχίζει:

 

«Είναι ο εντός έδρας Αγώνας μας και όλοι θα περιμένουν να τα πάμε καλά κι αυτό σημαίνει ότι είναι επιτακτικό να τους προσφέρουμε θέαμα».

 

«Στο Le Mans έχουμε πολλά ρεκόρ και μια άσφαλτο καταπληκτική, από τότε που άλλαξε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε».

 

«Έχουμε νέα ελαστικά, που προστέθηκαν μετά τα χειμερινά τεστ και τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν τους οδηγούς να βελτιώσουν τους χρόνους τους, όπως στην Jerez».

Επόμενο άρθρο »

Video: Ο Marquez στη Red Bull Arena

« Προηγούμενο άρθρο

Full της καρό σημαίας για τους αναβάτες της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα