• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Μ’ αρέσει το νέο πλαίσιο
Αλλά θα συνεχίσω με το παλιό!
Νέα 02/08/2019 - 21:44

Η πρώτη ημέρα κύλισε ομαλά για τον Marc Marquez στο Brno, όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε κάποιες δοκιμές και τέσταρε τα ελαστικά για τον Αγώνα.

 

«Η κατάσταση δεν είναι άσχημη», έλεγε μετά το τέλος των ΕΔ2, προσθέτοντας: «Αλλά ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε το ρυθμό μας».

 

Ο λόγος; «Δοκιμάσαμε τα δυο πλαίσια και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Το καλό ήταν ότι έχω την ίδια αίσθηση που είχα και στο πρώτο μισό της σεζόν».

 

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Marc.

 

«Έκανα τον καλό μου χρόνο με το νέο πλαίσιο, αλλά το παλιό έχει πολλά θετικά και δεν χρειάζεται να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό, όπως πρέπει να κάνουμε με το άλλο».

 

«Θα ρίξουμε το βάρος στο καινούργιο στο τεστ. Αν ακολουθούσαν δύσκολοι Αγώνες, θα διάλεγα το καινούργιο. Όμως με την τωρινή κατάσταση, είναι καλύτερα να κρατήσω το παλιό».

 

Φυσικά και το κομμάτι των ελαστικών προσφέρει αρκετά ερωτηματικά στον Marquez.

 

«Το πίσω ελαστικό χάνει πολύ σε απόδοση κι έτσι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δουλέψουμε με φθαρμένα ελαστικά για να κατανοήσουμε τη φθορά».

 

«Το μπροστά παραήταν μαλακό πέρυσι σε όλες τις γόμες. Φέτος η Michelin δούλεψε και είμαι καλός με το σκληρό. Όχι τόσο με το μεσαίο όμως».

 

Παρά τη φθορά και τα σαμαράκια στην πίστα, ο Marc κατάφερε όλη την ημέρα να είναι στις μπροστά θέσεις.

 

«Έχει πολλά σαμαράκια, αλλά όχι κάτι που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Η πρόσφυση είναι λιγότερη απ’ ότι πέρυσι, αλλά δεν είναι πρόβλημα».

 

«Πρέπει να μελετήσουμε το ρυθμό όλων και για την ώρα ο Dovizioso δείχνει καλός».

 

Στις ΕΔ1 είχε και μια ωραία «μάχη» με τον Maverick Vinales, με τον έναν να προσπερνά τον άλλο σαν να είχαμε Αγώνα.

 

«Ήξερα ότι ερχόταν δυνατός με καινούργια ελαστικά, ενώ εγώ είχα τα χρησιμοποιημένα. Όταν όμως με πέρασε, ανοίχτηκε κι έτσι τον πέρασα αμέσως».

 

«Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τη συμπεριφορά των άλλων μοτοσυκλετών από κοντά. Για την ώρα είμαι γρήγορος σε μια πίστα που υποφέραμε στο παρελθόν».

Επόμενο άρθρο »

Κατηγορούν τον Valentino Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Ελαστικά και σαμαράκια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα