• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Οι επιλογές ελαστικών
Η Michelin έτοιμη για όλες τις συνθήκες
Νέα 14/10/2019 - 11:50

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι τρεις συνεχόμενοι Αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα μας οδηγήσουν για μια ακόμη φορά στο φινάλε και της φετινής σεζόν.

 

Η Michelin είναι πανέτοιμη για τις προκλήσεις που έχει μπροστά της, με τρεις πίστες διαφορετικές μεταξύ τους, ξεκινώντας από αυτή την Ιαπωνίας.

 

Μια πίστα με δυνατά φρένα και επιταχύνσεις, αλλά και ευθείες που σημαίνει ότι αρκετό βάρος πέφτει στο κεντρικό σημείο του ελαστικού.

 

Από την άλλη, το Motegi δεν έχει πολλές γρήγορες και ανοιχτές στροφές, με αποτέλεσμα το πίσω ελαστικό να μην ζορίζεται τόσο, όσο σε άλλες πίστες.

 

Οι επιλογές στις γόμες για τα σλικ είναι οι γνωστές: μαλακή, μεσαία και σκληρή μπροστά (συμμετρικά) και πίσω (ασύμμετρα με ενίσχυση στη δεξιά πλευρά).

 

Αναλόγως με τον καιρό, στο «παιχνίδι» είναι πολύ πιθανό να μπουν και τα  βρόχινα ελαστικά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με μαλακή και μεσαία γόμα (συμμετρικά τα μπροστά, ασύμμετρα τα πίσω).

 

«Το Motegi είναι μια πίστα που απαιτεί σταθερότητα στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, μιας και οι οδηγοί φρενάρουν δυνατά σε πολλές στροφές».

 

«Την ίδια ώρα όμως θέλουν και πρόσφυση στο πίσω μέρος, για να επιταχύνουν δυνατά από τις κλειστές στροφές».

 

«Έχουμε επιλέξει ελαστικά κατάλληλα γι’ αυτές τις απαιτήσεις, τα οποία θα δώσουν την αυτοπεποίθηση στους οδηγούς να πιέσουν όπως θέλουν».

 

«Θα μπορούσε να βρέξει κιόλας, αλλά μετά τα όσα έγιναν το 2017, ξέρουμε πόσο καλά δουλεύουν τα βρόχινα ελαστικά μας κι έτσι δεν ανησυχούμε», σχολίασε ο Taramasso της Michelin.

Επόμενο άρθρο »

Προδομένος από τα ελαστικά ο Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Tech3: Το βασικό πρόβλημα με τον Miguel

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα