• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το μέλλον των ελαστικών
Αποφασίζεται στο Phillip Island!
Νέα 23/10/2019 - 09:18

Αυτό το Σ/Κ, στην πίστα του Phillip Island οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα πάρουν μέρος σε ένα σύντομο τεστ για τα ελαστικά.

 

Η πίστα της Αυστραλίας είναι γνωστό ότι καταπονεί πολύ τα ελαστικά και η Michelin θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό, ώστε να αξιολογηθεί ένα νέο ελαστικό.

 

Το νέο αυτό ελαστικό είναι για τον πίσω τροχό και οι τεχνικοί της Michelin το εξελίσσουν ενόψει του 2020.

 

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών της πίστας, ειδικά το πρωί, η Michelin πρέπει να έχει ένα ελαστικό διαθέσιμο για τους οδηγούς που να ζεσταίνεται γρήγορα.

 

Γι’ αυτό το λόγο και τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν αυτό το Σ/Κ έχουν ειδικά σχεδιαστεί για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας.

 

Αυτά, σε ό,τι αφορά στα σλικ, είναι το μαλακό, το μεσαίο και το σκληρό. Όλα είναι ασύμμετρα, μπροστά και πίσω.

 

Σε περίπτωση βροχής, η Michelin έχει φέρει μαλακή και μεσαία γόμα στα βρόχινα ελαστικά της, με τα μπροστά να είναι συμμετρικά και τα πίσω ασύμμετρα.

 

Ο Pierro Taramasso εξηγεί:

 

«Αυτός είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός Αγώνας για εμάς, μιας και τα ελαστικά πρέπει να είναι έτοιμα να προσφέρουν πρόσφυση, αντοχή, σταθερότητα και απόδοση».

 

«Έτσι φέρνουμε ειδικά ελαστικά για να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις ιδιαίτερες απαιτήσεις, μαζί με τον καιρό της περιοχής εδώ».

 

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, μια πρόκληση που την περιμένουμε και ανυπομονούμε να δούμε τι θα πετύχουμε».

 

«Επιπλέον θα έχουμε και το τεστ για το 2020. Θέλουμε να δούμε τα νέα ελαστικά πως θα αποδώσουν σε μια πίστα με μεγάλες απαιτήσεις».

 

«Έτσι ευχαριστούμε τους οδηγούς, την Dorna και την IRTA που συμφώνησαν να γίνει αυτό το πολύ σημαντικό τεστ για την εξέλιξη των ελαστικών μας».

Επόμενο άρθρο »

Ο Marquez «αντιμέτωπος» με τον Doohan!

« Προηγούμενο άρθρο

100 βάθρα για τον Andrea Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα