• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συσκευή για τις εκκινήσεις ετοιμάζει η Yamaha!
Vinales: Ίσως την έχουμε στην Μαλαισία!
Νέα 17/01/2020 - 13:12

Τα δυο εργοστάσια που έχουν ειδική συσκευή που βοηθά τον αναβάτη για καλύτερες εκκινήσεις στους Αγώνες, είναι η Ducati και η Aprilia.

 

Φέτος, ωστόσο, θα είναι τρεις οι Κατασκευαστές που θα χρησιμοποιούν τέτοια συσκευή, με την Yamaha να «…δουλεύει σκληρά» ώστε να την έχει έτοιμη για την Sepang!

 

Οι συσκευές της Ducati – που άνοιξε το δρόμο – και της Aprilia δουλεύουν διαφορετικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο: η θέση της ανάρτησης «κλειδώνει» σε συγκεκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει το κέντρο βάρους και να αποτρέπονται οι σούζες.

 

Μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον Vinales της Yamaha, ο οποίος συχνά-πυκνά χάνει έδαφος στην αρχή του Αγώνα, ενώ είναι δυνατός στη συνέχεια.

 

«Έχουμε φανταστικό πλαίσιο… η τελική μας δεν είναι καλή αλλά το διαχειριζόμαστε. Για μένα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην αρχή».

 

«Το εργοστάσιο δουλεύει σκληρά και ίσως έχουμε μια συσκευή για τις εκκινήσεις όπως έχουν οι άλλοι… ή κάτι καινούργιο. Και θα προσπαθήσουμε να το έχουμε έτοιμο για την Μαλαισία».

 

Ένα βασικό μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι κάποιες φορές μπορεί να μην ξεκλειδώσει την ανάρτηση πριν την 1η στροφή, όπως συνέβη στον Jack Miller στο Silverstone.

 

Όπως και να ‘χει, το σύστημα αυτό βοηθά τον αναβάτη και δεν θα είναι έκπληξη αν και οι άλλοι Κατασκευαστές (Honda-Suzuki-KTM) ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις.

 

Μάλιστα η Honda είχε κάνει κάποιες δοκιμές με μια ανάλογη συσκευή στο μπροστινό πιρούνι με τον Alvaro Bautista από το 2012 ως το 2014, χωρίς όμως να γίνει αντίστοιχη χρήση της συσκευής στην RC213V.

Επόμενο άρθρο »

2022: Η χρονιά που η Aprilia θα αυτονομηθεί!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Οδηγούμε με το βλέμμα στο μέλλον!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα