• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2020: Τα κατάφερε ο Brabec, η Νίκη στην Honda!!
H πρώτη νίκη της Honda στο Rally Dakar από το 1989!
Νέα 17/01/2020 - 18:35

Μια τεράστια παράδοση γενικότερα στο χώρο της μοτοσυκλέτας και στην ιστορία των Αγώνων αυτής έσπασε σήμερα, με το τέλος και του φετινού Rally Dakar.

 

Ο Ricky Brabec κράτησε το προβάδισμά του μέχρι τέλους απέναντι στον Pablo Quintanilla και χάρισε την πρώτη νίκη σε Rally Dakar στην Honda από το 1989!

 

Ο Brabec κατάφερε να περάσει μπροστά μετά από την επικράτησή του στην 3η Ειδική και στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακά σταθερός!

 

Μπορεί να μην ξανακέρδισε Ειδική, ωστόσο ήταν πάντα μέσα στους πρώτους πέντε μέχρι το τέλος και του φετινού Αγώνα.

 

Μπορεί να ανησύχησε μετά τη νίκη του Quintanilla χτες, όταν και η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε, ωστόσο τα πήγε περίφημα και στην τελευταία Ειδική.

 

Αυτή, λόγω εργασιών, ήταν μειωμένη στα 166χλμ μόνο με τον Brabec να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να κυνηγά τη νίκη στην 12η Ειδική.

 

Πάλεψε απέναντι στον ομόσταυλό του, τον Jose Ignacio Cornejo, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τον κερδίσει για 53’’, συμβιβαζόμενος με τη δεύτερη θέση.

 

Αυτή η 2η θέση, ωστόσο, ήταν αρκετή για να του δώσει τη Νίκη στο Dakar με διαφορά 16 λεπτών και 26’’  από τον Quintanilla.

 

Ο τελευταίος σημείωσε τον καλύτερό του τερματισμό σε Dakar, με τον Toby Price να είναι η καλύτερη KTM στην 3η θέση.

 

Μάλιστα ο Αυστραλός έχει και ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ, μιας και σε όσα Dakar τερματίζει είναι πάντα μέσα στους τρεις πρώτους!

 

Ο Price έμεινε μακριά από την πρώτη θέση για 24 λεπτά, ενώ πίσω του στη Γενική Κατάταξη είναι οι Cornejo και Matthias Walkner.

 

Μια ποινή 15 λεπτών που δέχτηκε χτες ο Barreda του στοίχισε τελικά την 6η θέση, την οποία πήρε ο Luciano Benavides.

 

Ο Franco Caimi ήταν η καλύτερη Yamaha – στην 8η θέση – με το δίδυμο της Husqvarna, Skyler Howes & Andrew Short να κλείνουν τη δεκάδα των πρώτων.

Επόμενο άρθρο »

Απονομή ΑΜΟΤΟΕ για το Π.Π.Τ. Μοτοσυκλετών 2019

« Προηγούμενο άρθρο

2022: Η χρονιά που η Aprilia θα αυτονομηθεί!

Χορηγοί