• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Γιατί διάλεξα την Suzuki;
Επειδή θέλω να μοιάσω στον Schwantz!
Νέα 20/01/2020 - 10:45

Το 2019 ήταν η χρονιά του Marc Marquez, η χρονιά που αποσύρθηκε ο Jorge Lorenzo αλλά και η χρονιά που ένα μεγάλο ταλέντο φαίνεται ότι είναι σε θέση να απειλήσει την κυριαρχία του Marquez: ο Fabio Quartararo.

 

Ο Γάλλος έδειξε ότι η νέα γενιά από τις μικρές κατηγορίες έχει ό,τι χρειάζεται για να έρθει στη μεγάλη κατηγορία και να πρωταγωνιστήσει.

 

Ένας άλλος rookie που έδειξε λίγη από τη δυναμική του ήταν και ο Joan Mir, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για τη χρονιά που έφυγε, λέγοντας:

 

«Είμαι rookie και ως τέτοιος αξιολογώ το 2019. Έκανα μερικές καταπληκτικές εμφανίσεις και ήμουν γρήγορος σε κάποια GP».

 

«Όμως έκανα και λάθη και επιπλέον είχα κι έναν σοβαρό τραυματισμό. Εν ολίγοις, πολλά συνέβησαν μέσα στη σεζόν που πέρασε».

 

Πάντως η τελική του θέση δεν είναι τόσο άσχημη για νεοφερμένο, με τον Mir να συγκεντρώνει 92β (έχοντας χάσει δυο Αγώνες) και να είναι 12ος στη βαθμολογία.

 

Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα ταλέντο όπως ο Mir, θα ήταν να είχε κάποιες παρουσίες στο βάθρο.

 

Πάντως, ο ίδιος λέει ότι «…η χρονιά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Βελτιώθηκα πολύ. Στόχος μου ήταν οι 15άδα στην αρχή και η 10άδα στο τέλος».

 

«Για το 2020 θέλω να είμαι μέσα στους πρώτους πέντε. Φυσικά είναι πολλά ακόμα που θα πρέπει να μάθω για την κατηγορία, ξεκινώντας από το πώς να διαχειρίζομαι το χρόνο μου τα Σ/Κ αλλά και τα ελαστικά».

 

Το μέγεθος του ταλέντου του Joan Mir δεν υποδηλώνεται μόνο από την κατάκτηση ήδη ενός Παγκόσμιου Τίτλου, αλλά περισσότερο από το γεγονός ότι μέσα σε 4 χρόνια καριέρας βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία.

 

Και μάλιστα ως εργοστασιακός αναβάτης!

 

«Η πορεία μου ήταν πολύ γρήγορη και νομίζω ότι είναι ρεκόρ ή κοντά σ’ αυτό. Ποτέ δεν περίμενα να είμαι στη μεγάλη κατηγορία σε 4 χρόνια».

 

Τέλος, αποκάλυψε και το λόγο για τον οποίο επέλεξε τη Suzuki: «Θέλω να γίνω σαν τον Kevin Schwantz κάποια μέρα!»

Επόμενο άρθρο »

Ο πειρασμός νίκησε!

« Προηγούμενο άρθρο

Στους Θρύλους του MotoGP ο Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα