• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati παρουσίασε την ομάδα του 2020
#DucatiTeam2020 στην Μπολόνια
Νέα 23/01/2020 - 21:18

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD & www.mgp.gr

 

Η Ducati έκανε την επίσημη παρουσίαση της Αγωνιστικής ομάδας του MotoGP στην έδρα της στην Μπολόνια στο παλάτι Re Enzo όπου είχε γίνει και η παρουσίαση της ομάδας το 2011 με τον Valentino Rossi και ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης βρέθηκε εκεί όπως και τότε. 

O CEO Claudio Domenicali ξεκίνησε την παρουσίαση λέγοντας και εξηγώντας το γιατί οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για την εταιρία και φέτος ακόμη περισσότερο παρά ποτέ! Όπως εξήγησε η Panigale για 2η χρόνια συνεχόμενα είναι πρώτη στην κατηγορία σουπερσπόρ σε πωλήσεις σε όλον τον κόσμο και αυτό σημαίνει “ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτό! Η τεχνολογία προχωράει η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, η Ασία, η Κίνα έχουν ιστορία και ανεβαίνουν και όλα αυτά δείχνουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Για να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος η επένδυση στην τεχνολογία είναι ζωτική και η έρευνα και η εξέλιξη που κάνουμε στους αγώνες γίνεται για αυτό! Είναι η προστιθέμενη αξία της μάρκας μας” κατέληξε ο Ιταλός “πρόεδρος”. 

“Είμαστε ο μόνος Ευρωπαίος κατασκευαστής που κερδίζει στα MotoGP και αυτό κάτι σημαίνει επίσης. Η V4 παραγωγής δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε τους αγώνες! 

Και οι αγώνες είναι ένα πράγμα που δίνει πάθος στους πελάτες μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της Ducati”, συμπλήρωσε.

Για την επερχόμενη μεταγραφολογία του 2021-22 είπε: “Δεν είμαστε κολλημένοι με τους Ιταλούς οδηγούς! Θέλουμε γρήγορους οδηγούς, όποιας εθνικότητας κι αν είναι. Είμαστε τυχεροί που φέτος έχουμε δύο γρήγορους Ιταλούς οδηγούς”.

 

Από την πλευρά του ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ducati, o Gigi Dall'Igna μίλησε για τα στοιχεία της νέας μοτοσυκλέτας του 2020: “Το νέο πλαίσιο αποδείχτηκε μια πολύ καλή βάση για την εξέλιξη και έχουμε βέβαια να κάνουμε και αλλά τεστ σε σχέση με το παλιό, ειδικά στη ν Μαλαισία. Επίσης ο νέος κινητήρας πήρε θετικά σχόλια από όλους τους οδηγούς. Είναι οδηγήσιμος και τώρα θα τον κάνουμε ακόμη γρηγορότερο χωρίς να χάσει οδηγησιμότητα! 

Αεροδυναμικά θα έχουμε μια εξέλιξη αυτού που είχαμε πέρυσι.

Ο στόχος θα είναι να δώσουμε τη μάχη για το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, ο σπουδαιότερος αντίπαλος θα είναι πάλι ο Μάρκεθ με την Χόντα. Θέλουμε να ξαναέχουμε τη διαφορά με την Χόντα που είχαμε πρόπερσι!”

Για το θέμα της μέγιστης ιπποδύναμης που όλα δείχνουν ότι πλησιάζει πια στους 300 ίππους, απάντησε σε ερώτηση του απεσταλμένου μας: “Δεν μπορώ να δώσω νούμερα, αλλά τα τεστ στο δυναμόμετρο πήγαν καλά! Τα νέα λάστιχα της Michelin αντέχουν την παραπάνω δύναμη και με παραπάνω ταχύτητα κερδίζεις αγώνες.”

H Panigale V4S στην οποία αναφέρθηκε ο Domenicali
H Panigale V4S στην οποία αναφέρθηκε ο Domenicali

Για το κλίμα στην ομάδα είπε ότι είναι φανταστικό και είναι σημαντικό ότι συνεργάζονται οι δύο οδηγοί. Για παράδειγμα μπαίνουν μαζί στην πίστα στις δοκιμές και δοκιμάζουμε το σλιπστρίμινγκ! Που είναι πολύ σημαντικό γιατί εκεί υπάρχουν προβλήματα και έτσι τα λύνουμε!”

 

Από την πλευρά των οδηγών ο Danilo Petrucci έχει χάσει 3 κιλά, φαίνεται σε εξαιρετική φόρμα και έχει καλή ψυχολογία.

“Είμαι καλά δούλεψα όχι περισσότερο αλλά με περισσότερη ηρεμία. Ο στόχος είναι να κάνω καλύτερα αποτελέσματα. Έμαθα πολλά τη χρονιά που πέρασε και κατάλαβα που έγιναν τα λάθη στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Τώρα είμαι έτοιμος να δουλέψω σωστά και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε καλά”.

 

Ο Andrea Dovizioso για άλλη μια χρονιά είναι ο οδηγός στον οποίο ποντάρουν οι Ιταλοί για τη μάχη για τον Τίτλο. Αρχικά μίλησε για την αλλαγή του σχεδίου στο κράνος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από το Ισραήλ: “Ήθελα να αλλάξω το σχέδιο του κράνους! Ο Πήγασος είναι ένα άσπρο άλογο που είναι συμβολικό, αλλά και ταιριάζει φέτος που η μοτοσυκλέτα έχει σκοτεινά χρώματα.” Για την ουσία της αναμενόμενης μάχης είπε: “Σίγουρα ο Μαρκ είναι στα χαρτιά αυτός που πρέπει να νικήσουμε, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν 4-5 οδηγοί που μπορούν όχι μόνο να κερδίσουν αγώνες αλλά και να κυνηγήσουν το Πρωτάθλημα. Είναι πολύ διαφορετικός ο αγώνας από ότι οι δοκιμές, εγώ πρέπει να βελτιωθώ στις δοκιμές. Τα λάστιχα είναι το πιο σημαντικό στον αγώνα και μόνο ο αγώνας δείχνει την αλήθεια, όσες προσομοιώσεις και να κάνεις. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι στη διαχείριση τους. 

Κάθε σεζόν είναι μια διαφορετική ιστορία. Μπορείς να κάνεις τακτική αλλά όταν ο Μαρκ είναι πολύ γρηγορότερος από όλους, όπως ήταν πέρυσι, είναι δύσκολο να τον νικήσεις. Όλα όμως είναι πιθανά και πρέπει να δοκιμάζουμε.”

Για τη δική του προετοιμασία δήλωσε: “Έκανα καλή προετοιμασία το χειμώνα και είμαι έτοιμος, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η πνευματική προετοιμασία και η δουλειά που κάνεις με το μυαλό σου. Και αυτό είναι που έχω αλλάξει και είμαι ευχαριστημένος και αισιόδοξος. 

Περιμένω βέβαια και το σημαντικό τεστ στην Μαλαισία για να δώσουμε τις τελικές κατευθύνσεις στους μηχανικούς για τη νέα μοτοσυκλέτα”. 

Αυτά λοιπόν είναι τα πρώτα σημαντικά πράγματα που είπαν οι 4 άνθρωποι της Ducati και σε επόμενα άρθρα θα έχουμε και περισσότερες αναφορές στις πιο αναλυτικές δηλώσεις, μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης.

 

 

 

 

Dovi & DD
Dovi & DD
Petrux & DD
Petrux & DD

Επόμενο άρθρο »

Φωτο: Η νέα Ducati του 2020

« Προηγούμενο άρθρο

Οριστικοποιήθηκε το Ημερολόγιο Αγώνων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα