• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Triumph και Bajaj ανακοίνωσαν την παγκόσμια συνεργασία τους
Για την παραγωγή και εξέλιξη
Νέα Αγοράς 24/01/2020 - 13:14

Η Triumph και η Ινδική Bajaj ανακοίνωσαν την παγκόσμια συνεργασία τους στην εξέλιξη και παραγωγή μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού και την ανάπτυξη του παγκοσμίου δικτύου πωλήσεων.  


Δελτίο Τύπου


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TRIUMPH ΚΑΙ BAJAJ

Η Triumph Motorcycles και η Bajaj Auto India εκκίνησαν επίσημα σήμερα τη συναρπαστική, μακροχρόνια, μη-μετοχική συνεργασία τους στο Πουνέ της Ινδίας. Πρόκειται για μια μοναδική στιγμή, όπου δύο παγκοσμίου φήμης εταιρείες οι οποίες είναι παθιασμένες, με επίκεντρο τα προϊόντα, συνεργάζονται για να κατασκευάσουν μια ολοκαίνουργια σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Η συνεργασία θα οδηγήσει τις δύο εταιρείες, με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματά τους στην παραγωγή μεγάλης και μικρής χωρητικότητας μοτοσυκλετών, να δουλέψουν μαζί για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας σειράς μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Η εμβληματική μάρκα Triumph θα επιδιώξει την περαιτέρω επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς της, με τη συνεργασία να προσφέρει μια νέα ευκαιρία στη μεσαίου μεγέθους κατηγορία και, σημαντικά, ένα νέο σημείο εισόδου σε πολλές αναδυόμενες αγορές μεγάλου όγκου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και άλλων ασιατικών αγορών.

Η στρατηγική συνεργασία θα ωφελήσει και τα δύο μέρη με τη Bajaj να γίνεται ένας από τους βασικούς συνεργάτες διανομής της Triumph σε κρίσιμες νέες αγορές για την Triumph ανά τον κόσμο. Στο μέλλον η Bajaj θα αναλάβει τις δραστηριότητες διανομής της Triumph στην Ινδία, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική τεχνογνωσία που διαθέτει η Bajaj στην περιοχή αυτή. Σε άλλες κύριες υπερπόντιες αγορές, όπου η Triumph δεν είναι σήμερα παρούσα, η Bajaj θα αντιπροσωπεύει την Triumph και θα προσφέρει τις νέες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού ως μέρος της πλήρους γκάμας Triumph. Σε όλες τις άλλες αγορές όπου η Triumph είναι σήμερα παρούσα, οι μοτοσυκλέτες που εξελίσσονται από κοινού από αυτή τη συνεργασία θα ενταχθούν στο τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων Triumph και θα διανέμονται από το δίκτυο ντίλερ Triumph παγκοσμίως. Αυτό θα ξεκλειδώσει πραγματικά τις δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η συνεργασία Triumph-Bajaj θα συνδυάσει δυνατά σημεία στον σχεδιασμό, την τεχνολογία, την ανταγωνιστικού κόστους κατασκευή και την καλή γνώση των αγορών, για να προσφέρει μια σειρά από προϊόντα-νικητές καθώς και επιχειρηματική επιτυχία.

Από τη συνεργασία θα προκύψει η κατασκευή νέας πλατφόρμας κινητήρων και οχημάτων στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού (200-750κ.εκ.) και θα προσφέρει πολλαπλές επιλογές που θα απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Η φιλόδοξη αυτή πρόταση θα είναι προσιτή, με στοχευμένη τιμολόγηση που ξεκινά από τα INR 2 lacs στην Ινδία. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο εισόδου στη γκάμα Triumph σε όλον τον κόσμο και θα εξασφαλίσει ότι η Triumph θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε σημαντικά μεγάλα κομμάτια της παγκόσμιας αγοράς μοτοσυκλετών και να προσελκύσει νέους πελάτες στη μάρκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles, Nick Bloor, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική συνεργασία για την Triumph και χαίρομαι που έχει ξεκινήσει επίσημα. Εκτός από την πρόσβαση της μάρκας μας σε κρίσιμα νέα πεδία, τα προϊόντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία αυτή θα συμβάλουν επίσης στην προσέλκυση ενός νεότερου αλλά και πάλι απαιτητικού κοινού, και είναι ένα ακόμη βήμα στις φιλοδοξίες μας να επεκταθούμε παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και την ανάπτυξη σε πιο ώριμες περιοχές όπως η Ευρώπη».

Ο Rajiv Bajaj, Διευθύνων Σύμβουλος της Bajaj Auto India, δήλωσε: «Η φίρμα της Triumph είναι εμβληματική σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει τεράστια όρεξη στην Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές για αυτά τα νέα προϊόντα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με μια τόσο διάσημη εταιρεία μοτοσυκλετών και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα και την τεχνογνωσία του καθενός για να καταστήσουμε τη σχέση μας επιτυχημένη για όλους».


Σχετικά με την Triumph

Ο αγωνιστικός κινητήρας Triumph Moto2 ™ των 765κ.εκ. είναι μια εξέλιξη της κορυφαίας μοτοσυκλέτας δρόμου Street Triple RS 765 και παράγει περισσότερα από 140PS και τον ίδιο μοναδικό ήχο. Η Triumph Motorcycles ιδρύθηκε το 1902 και γιόρτασε 117 χρόνια κατασκευής μοτοσυκλετών το 2019. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η Triumph Motorcycles έχει έδρα στο Hinckley του Leicestershire και έχει δημιουργήσει εμβληματικές μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν τέλεια τον αυθεντικό σχεδιασμό, τον χαρακτήρα, το χάρισμα και την απόδοση.

Κατασκευάζοντας περισσότερες από 60.000 μοτοσυκλέτες ετησίως, η Triumph είναι ο μεγαλύτερος βρετανικός κατασκευαστής μοτοσυκλετών και διαθέτει περίπου 650 ντίλερ σε όλο τον κόσμο. Η αφοσίωση, η καινοτομία και το μηχανολογικό πάθος έχουν δημιουργήσει σήμερα ένα ευρύ φάσμα μοτοσυκλετών που ταιριάζουν σε όλους τους μοτοσυκλετιστές, συμπεριλαμβανομένων των εκθαμβωτικών νέων Rocket R και GT, των νέων υψηλότερης απόδοσης Thruxton RS και Street Triple 765 RS, της επικής Speed Triple, της κορυφαίας Tiger 800, της διηπειρωτικής Tiger 1200, της εμβληματικής οικογένειας Triumph Bonneville με τις εκπληκτικές Speed ​​Twin, Bonneville Bobber, την προσβάσιμη Street Twin, τη Street Scrambler και τις εμβληματικές Bonneville T120 και T100, καθώς και μια συναρπαστική και προσβάσιμη σειρά μοτοσυκλετών Α2.

Η Triumph Motorcycles έχει γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Μοτοσυκλετών της νέας ταινίας blockbuster James Bond - No Time To Die, στην οποία θα εμφανίζονται τόσο η νέα Tiger 900 όσο και η Scrambler 1200 XE. Η Triumph απασχολεί σήμερα περίπου 2.000 άτομα παγκοσμίως και έχει θυγατρικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία (Σκανδιναβία), τις Κάτω Χώρες, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα, καθώς και ένα δίκτυο ανεξάρτητων διανομέων. Η Triumph διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Χίνκλει του Λέστερσιρ και την Ταϊλάνδη, καθώς και εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στη Βραζιλία και την Ινδία.

Η Triumph Bonneville, διάσημα ονομαστή για να γιορτάσει το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους της Triumph το 1956 στο Bonneville Salt Flats στη Γιούτα των ΗΠΑ, ήταν η αρχική βρετανική superbike και μια νικήτρια αγώνων κατευθείαν από την κούτα, επιλεγμένη από διάσημους μοτοσυκλετιστές του παρελθόντος για την ξακουστή οδική της συμπεριφορά, το στυλ και τον χαρακτήρα. Είναι αυτή η οδική συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και το στυλ, παντρεμένα με τη σύγχρονη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη που καθιστούν τη νέα οικογένεια Bonneville ΤΗΝ αυθεντική σύγχρονη κλασική επιλογή σήμερα.

Η Triumph έχει μια ένδοξη ιστορία αγώνων, ανταγωνιζόμενη και κερδίζοντας αγώνες σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες και τους τομείς. Από το να κερδίσει το δεύτερο Isle of Man TT το 1908, μέχρι την κυριαρχία στους δρόμους και τις πίστες σε Ευρώπη και  Αμερική τη δεκαετία του 1960, μέχρι και τα σύγχρονα αγωνιστικά επιτεύγματα με τη νίκη στο Daytona 200 2014, τη νίκη του 2014 στο Supersports TT στο Isle of Man, τους τίτλους του 2014 και του 2015 του British Supersports και τους αγώνες World SuperSport, και πάλι φέτος, με μια ακόμη νίκη στο Supersports TT στο Isle of Man, με οδηγό τον Peter Hickman. Και φυσικά με τη νέα γενιά τρικύλινδρου κινητήρα 765κ.εκ. που τροφοδοτεί το πρωτάθλημα Moto2 ™ 2019, ο αγωνιστικός μύθος της Triumph συνεχίζεται. Ο κινητήρας της Triumph οδήγησε τη Moto2 ™ σε 14 νέα ρεκόρ γύρου, 12 απευθείας ρεκόρ πίστας και 18 κορυφαίες τελικές ταχύτητες από τους 19 αγώνες το 2019, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κορυφαίας ταχύτητας 300+ χλμ/ώρα για μια μοτοσυκλέτα Moto2 ™.

 

Σχετικά με τη BAJAJ Auto Limited

Μια εταιρεία ναυαρχίδα του Ομίλου Bajaj, ιδρύθηκε με τον εταιρικό νόμο του 1956 και έχει την έδρα της στη Mumbai - Pune Road, Akurdi, Pune - 411 035. Ο Όμιλος Bajaj είναι ανάμεσα  στους δέκα κορυφαίους επιχειρηματικούς οίκους της Ινδίας. Ιδρυθείς το 1926, στο κορύφωμα του κινήματος της Ινδίας για ανεξαρτησία από τους Βρετανούς, ο Όμιλος έχει μια λαμπρή ιστορία. Η ακεραιότητα, η αφοσίωση, η επινοητικότητα και η αποφασιστικότητα για επιτυχία, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά του Ομίλου σήμερα, εντοπίζονται συχνά στη γέννησή του κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών αμείλικτης αφοσίωσης σε έναν κοινό σκοπό. Ο εκλιπών Shri Jamnalal Bajaj, ιδρυτής του Ομίλου, ήταν ένας στενός εμπιστευτικός και μαθητής του Mahatma Gandhi. Η Εταιρεία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών της Ινδίας και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρίτροχων στον κόσμο. Έχει εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται στο Chakan κοντά στο Pune, στο Waluj κοντά στο Aurangabad, και στο Pant Nagar στο Uttarakhand. Οι μοτοσυκλέτες και τα τρίτροχα της εταιρείας πωλούνται σε όλη την Ινδία με ένα ευρύ δίκτυο ντίλερ. Είχε επιτύχει πωλήσεις ορόσημο των 5 εκατομμυρίων δίτροχων τρίτροχων κατά το οικονομικό έτος 2018-19, το υψηλότερο στην ιστορία της.

Κατά το οικονομικό έτος 2018-19, η Εταιρεία σημείωσε συνολικό κύκλο εργασιών ύψους ₹318 δισ. (4.61 δισ. δολάρια ΗΠΑ), που είναι ο υψηλότερος της Εταιρείας παρά τις αρνητικές παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές συνθήκες. Η Εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δίτροχων και τρίτροχων οχημάτων της Ινδίας, έχοντας εξάγει πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 40% της παραγωγής της σε περισσότερες από 79 χώρες μέσω ενός ευρέος δικτύου διεθνών διανομέων σε όλο τον κόσμο το 2018-19.

Η Εταιρεία διαθέτει ένα ιδιόκτητο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης με τεχνολογία αιχμής, που αναπτύσσει ενεργά νέα προϊόντα και τεχνολογίες που οδηγούν την ανάπτυξη της επιχείρησής της. Οι μάρκες μοτοσυκλέτας της - PULSAR και BOXER είναι κορυφαίες μάρκες σε πολλές χώρες του κόσμου. Η BOXER είναι μια κορυφαία μάρκα μοτοσυκλετών στην Αφρική και η PULSAR, η AVENGER, η PLATINA και η CT είναι εμβληματικές φίρμες στην Ινδία και σε πολλές υπερπόντιες χώρες.

Με 15 εκατομμύρια οχήματα να εξάγονται σε περισσότερες από 79 χώρες, η Bajaj είναι πραγματικά "ο Αγαπημένος Ινδός του Κόσμου". Είναι ο Νο.1 εξαγωγέας μοτοσυκλέτας της Ινδίας με 2 από τις 3 μοτοσυκλέτες που πωλούνται διεθνώς να φέρουν σήμα Bajaj. Η σταθερή δέσμευση της εταιρείας για την κατασκευή των καλύτερων δίτροχών στον κόσμο μέσω του σχεδιασμού, της τεχνολογίας, της ποιότητας και της ικανοποίησης των πελατών την έχει καταστήσει την πιο γνωστή ινδική μάρκα ανά τον κόσμο. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας έχουν φέρει πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ξένου συναλλάγματος την τελευταία δεκαετία.

Επόμενο άρθρο »

Προσφορά σε κράνη Scorpion

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati και Lenovo μαζί στην έκθεση CES 2020

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα