• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Extreme Trackdays στα Μέγαρα
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
Νέα Αγοράς 26/01/2020 - 12:30

Τη 2η ολοήμερη εκδήλωση για το 2020 διοργανώνει στo αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων η Extreme Trackdays την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.


 

Πρόγραμμα

Ωράριο: 10:30π.μ - 17:30μ.μ

3 Κατηγορίες: Αρχάριοι - Ενδιάμεσοι - Προχωρημένοι / Αγωνιζόμενοι

Συμμετοχές: 6972233094, email: sotzaf@techlink.gr & mobile application που θα βρείτε στο site (για συσκευές Android).

E-mail: sotzaf@techlink.gr
Website: www.extremetrackdays.gr

 

 

 

Τι είναι η EXTREME TRACKDAYS
Μια εταιρία που δημιουργήθηκε το 2005 από τον έμπειρο δημοσιογράφο – αγωνιζόμενο Σωτήρη Ζαφειρόπουλο που μέσω των συνεργατών του θέλησε να διοχετεύσει την 20ετή αγωνιστική  εμπειρία του στην οργάνωση εκδηλώσεων σε πίστα με αντικείμενο την μοτοσυκλέτα.

Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί 100 trackdays που απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια όχι μόνο από τους παρευρισκόμενους αλλά και από τους χορηγούς, ειδικά για τους νεοεισερχόμενους στον χώρο.


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των EXTREME TRACKDAYS


Ασφάλεια
Η ύπαρξη καταρτισμένων – πτυχιούχων κριτών σε κάθε σχεδόν στροφή σε συνδυασμό με την εποπτεία ενός έμπειρου αλυτάρχη αποσαφηνίζουν την εικόνα στον τομέα της ασφάλειας.
Για το οποιοδήποτε συμβάν επιδεικνύεται η αντίστοιχη σημαία ενώ σε περίπτωση που κινδυνεύει αναβάτης οι δοκιμές διακόπτονται.
Στον χώρο της εκδήλωσης υπάρχουν δύο επανδρωμένα νοσοκομειακά έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Διαχωρισμός των αναβατών ανάλογα με το οδηγικό τους επίπεδο
Η EXTREME TRACKDAYS διαφοροποιείται επειδή διαθέτει ειδικά session για αγωνιζόμενους που θέλουν να προετοιμαστούν εν’ όψη των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.
Εκτός αυτού υπάρχει γκρουπ ειδικά για αρχάριους  αναβάτες ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το γκρουπ των έμπειρων  που ανάλογα με τις ικανότητές τους χωρίζονται τις Κυριακές σε δύο υποκατηγορίες.

Τεχνικός έλεγχος
Η μοτοσυκλέτα κάθε συμμετέχοντος ελέγχεται  συστηματικά σε αρκετούς τομείς όπως την κατάσταση των ελαστικών, την φθορά των υλικών τριβής, τον τζόγο της αλυσίδας, την λειτουργία των αναρτήσεων και του σταμπιλιζατέρ. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε πιθανές διαρροές ψυκτικού υγρού, λιπαντικού αλλά και υγρού φρένων.

 

Ύπαρξη έμπειρων πλοηγών
Καταξιωμένοι αναβάτες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας όπως ο Σταύρος Tριντής και Θανάσης Βέλλιος αναλαμβάνουν την εκμάθηση γραμμών στους λιγότερο έμπειρους αναβάτες αλλά και την τελειοποίηση των οδηγικών ικανοτήτων σε άλλους.
Κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης διαδραμάτισε επίσης τον ρόλο των πλοηγού – εκπαιδευτού.

Ειδοποιός διαφορά των EXTREME TRACKDAYS είναι ότι προσφέρονται πληροφορίες στους συμμετέχοντες όχι μόνο για την βελτίωση της οδηγικής τεχνικής αλλά και για το σωστό στήσιμο της μοτοσυκλέτας (πιέσεις ελαστικών, ρύθμιση αναρτήσεων, κατανομή βάρους, κ.λπ.) από καταξιωμένους αγωνιζόμενους.

 

Τι είναι τα trackdays
Ελεύθερες δοκιμές μοτοσυκλετών στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των Αυτοκινητοδρομίων Μεγάρων και Σερρών που διαθέτουν επίσημη άδεια λειτουργίας από την πολιτεία.Kατά την διάρκεια των trackdays ο κάθε μοτοσυκλετιστής μπορεί να δοκιμάσει την γενικότερη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας του, τις επιδόσεις της αλλά και να βελτιώσει τον τρόπο οδήγησής του σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.
Στην πίστα δεν υπάρχουν αντιθέτως ερχόμενα αυτοκίνητα, άλλοι χρήστες της οδού (πεζοί, φορτηγά κ.λπ), γλιστερή επιφάνεια οδοστρώματος (λάδια, πετρέλαιο). Αντίθετα σε κάθε σχεδόν στροφή υπάρχει επαρκής χώρος διαφυγής με επιβραδυντικό υλικό (gravel trap) που ελαχιστοποιεί τις δυσάρεστες συνέπειες σε περίπτωση πτώσης.
Εκτός  αυτών τα trackdays είναι μια  πραγματική  γιορτή  μοτοσυκλέτας, ένας τρόπος  καλλιέργειας  υγιούς  ανταγωνισμού  και  ευγενούς  άμιλλας  μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ένας φορέας ορθής κοινωνικοποίησης ειδικά για τους νεοεισερχόμενους στον χώρο.

Επόμενο άρθρο »

Ακόμη πιο κοντά στο στόχο στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο ο Νίκος Παυλίδης!

« Προηγούμενο άρθρο

ΣΤΑ PAPASTAVROU SHOPS ΜΠΟΥΦΑΝ DAINESE X-TOURER D-DRY

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα