• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Jorge επιστρέφει στην Yamaha!
Θα είναι οδηγός εξέλιξης για το 2020
Νέα 30/01/2020 - 12:49

Οι φήμες υπήρχαν… ο ίδιος ο Jorge Lorenzo έλεγε στα τέλη του 2019 ότι κάτι «δυνατό» θα ακουστεί σε λίγο καιρό και η ανακοίνωση ήρθε πριν από λίγο.

 

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν άντεξε παρά μόνο μερικές εβδομάδες μακριά από τη σέλα μιας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας.

 

Και μπορεί να μην επιστρέφει στη δράση ως κανονική συμμετοχή, θα έχει όμως τη δυνατότητα να εξελίσσει την Yamaha M1 από φέτος.

 

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν και ο Jorge Lorenzo θα είναι ο νέος οδηγός εξέλιξης του εργοστασίου!

 

Ο 32χρονος θα κάνει την εμφάνιση του στο τεστ των δοκιμαστών που θα γίνει στην Sepang από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου.

 

Εκεί θα οδηγήσει τη νέα πρωτότυπη του 2020, ενώ φυσικά θα πάρει μέρος και σε άλλες δοκιμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, επίσημες και ανεπίσημες.

 

Ο Jorge θα έχει στενή συνεργασία με τον Silvano Galbusera, τον πρώην αρχιμηχανικό του Valentino Rossi, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης.

 

Ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί αν θα κάνει κάποιες έκτακτες συμμετοχές ο Lorenzo στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Η Yamaha πάντως, στο σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρει ότι είναι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνεί και ο Ισπανός.

 

Με αυτή τη συμφωνία η Yamaha είναι αυτή που αποκλειστικά και μόνο «κλέβει» τα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες ημέρες, μετά και τη συμφωνία της με Vinales και Quartararo.

 

Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» για τους μπλε, είναι να εξασφαλίσουν το «ναι» του Valentino Rossi για να τον έχουν μαζί τους στην ομάδα της Petronas.

 

Ο Lorenzo, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας:

 

«Πάντα σχεδίαζα να μείνω ενεργός και κοντά στο MotoGP και θεωρώ ότι αυτός ο ρόλος είναι πολύ καλός για εμένα».

 

«Ξέρω καλά την ομάδα και την Μ1. Είναι μια μοτοσυκλέτα που πραγματικά ταιριάζει με το στυλ μου και θα έχει ενδιαφέρον η συνάντησή μου και πάλι μαζί της».

 

«Η επιστροφή αυτή μου φέρνει ωραίες αναμνήσεις. Πήραμε τρεις Τίτλους και βάθρα και νίκες μαζί… θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha για την ευκαιρία αυτή».

 

«Μου έδωσαν τη δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ: να οδηγώ μοτοσυκλέτες και να πιέζω στο όριο, ενώ την ίδια ώρα έχω πιο ήρεμο τρόπο ζωής».

 

«Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Yamaha κι ελπίζω ότι η εμπειρία μου θα βοηθήσει τους μηχανικούς και τους οδηγούς της Yamaha να φέρουν και πάλι τον Τίτλο στην ομάδα».

Επόμενο άρθρο »

O Γιάννης Περιστεράς στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2020

« Προηγούμενο άρθρο

O Jorge Lorenzo ξαναχτυπά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα