• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ταξιδιωτικό με Χ-ΑDV & T MAX 560
Μένουμε στον ξενώνα “Πύργος Μυστρά”
Νέα Αγοράς 16/02/2020 - 00:38

Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος, Studio B42


Με το Χ-ΑDV της Honda και το T MAX 560 της Yamaha τα δύο σούπερ-σκούτερ της αγοράς, κάναμε ταξιδιωτικό στον Μυστρά και επιλέξαμε να μείνουμε στον Ξενώνα “Πύργος Μυστρά”, στο ίδιο κατάλυμα που έμεινε ο διάσημος ηθοποιός Ρέιφ Φάινς! 

Το επιβλητικό αρχοντικό του 1850 που απετέλεσε το κέντρο της κοινωνίας του σύγχρονου Μυστρά, φιλοξένησε πολλές προσωπικότητες της νεώτερης ιστορίας της χώρας, όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον αγιογράφο και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου. Το μυστικό του χώρου δεν είναι τόσο η προσεγμένη αισθητική των χώρων, όσο το μεράκι των τωρινών ιδιοκτητών του, Χάρη Χωμενίδη και Μαρίας Βενέτη που το μεταμόρφωσαν σε αριστοκρατικό ξενώνα και δίνουν μαζί με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί μια θαλπωρή φιλοξενίας, που δεν συναντάς εύκολα. 

Πύργος Μυστρά 

Φροντίζοντας να διατηρήσουν και να αναδείξουν τη σαγηνευτική ομορφιά και τον καταπραϋντικό μαγνητισμό του, με απόλυτο σεβασμό στην φύση και την ιστορία του τόπου, ο Χάρης Χωμενίδης και η Μαρία Βενέτη στις αρχές του 2002 μαγεύονται από το πανέμορφο αρχοντικό. Το αποκτούν και αποφασίζουν να τον μεταμορφώσουν σε αριστοκρατικό ξενώνα. 

Ο ξενώνας αποτελείται από δύο σουίτες, δύο δίκλινα και τρία τρίκλινα δωμάτια, όπου λέξεις όπως αρμονία, τέχνη, ποιότητα, ύφος, γαλήνη, ονειροπόληση, συμμετρία, απόλαυση και αρχοντιά βρίσκουν νόημα και υπόσταση.

Η ιστορία είναι παρούσα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του Πύργου. Ξεκινώντας από την παλιά πέτρα της δομής του, που ανέδειξαν με λεπτότητα επιδέξιοι εξειδικευμένοι τεχνίτες της περιοχής, την βυζαντινή αρχιτεκτονική, που διατηρήθηκε με ιερότητα, τις βυζαντινές κεραμοσκεπές, που αποκαταστάθηκαν με προσοχή, τα μωσαϊκά δάπεδα της αυλής ή τα χρωματιστά πατώματα, που παραπέμπουν σε αυτοκρατορικά δώματα και φτάνοντας έως τα πολύτιμα υφάσματα και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τον διάκοσμο του κάθε δωματίου, που ζωντανεύουν εικόνες και φόρμες από την φύση και την αρχιτεκτονική του τόπου.

To δωμάτιο στο οποίο έμεινε ο Άγγλος Ασθενής
To δωμάτιο στο οποίο έμεινε ο Άγγλος Ασθενής

Η ευαίσθητη, υψηλής αισθητικής παλέτα του ζωγράφου και αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Γιάννη Μπαβαρέζου φιλοτέχνησε τον εσωτερικό διάκοσμο. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι στόχος της έμπνευσής του ήταν: “να ζωντανέψω την παραδοσιακή φόρμα μέσα από σχήματα Μικρασιάτικα, αλλά και του Νεοκλασσικισμού και να τα προσαρμόσω στη σύγχρονη πραγματικότητα.”

O “Πύργος του Μυστρά” βρίσκεται:
> 200 μετρά από την κεντρική πλατεία του χωριού
> 800 μέτρα από την πύλη της Καστροπολιτείας
> 5 χλμ. από την πόλη της Σπάρτης
> 45 χλμ. από το Γύθειο (επίνειο της Σπάρτης)
> 225 χλμ. από την Αθήνα

Μανουσάκη 3, Μυστράς, T.K. 231 00
Λακωνία Πελοπόννησος
Τηλ: 27310 20770, 27310 20870
Φαξ: 27310 20770
E-mail: info@pyrgosmystra.com

website: http://www.pyrgosmystra.com/

Ο Φάινς έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών!
Ο Φάινς έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών!

Επόμενο άρθρο »

Διαγωνισμός Custom Rumble για την ομορφότερη Ducati Scrambler

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha XMAX

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα