• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Valencia ανανέωσε αλλά…
... θα φιλοξενήσει 3 GP σε 5 χρόνια!
Νέα 21/02/2020 - 13:50

Η Valencia έγινε η πρώτη πίστα που ανανεώνει μεν το συμβόλαιό της με την Dorna έως το 2026, αλλά αυτό δεν της εξασφαλίζει σταθερή παρουσία στο Ημερολόγιο Αγώνων!

 

Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «…θα φιλοξενήσει τουλάχιστον τρεις Γύρους στο διάστημα από το 2022 έως το 2026».

 

Στο Ημερολόγιο Αγώνων έχουμε άλλες τρεις Ισπανικές πίστες: την Jerez, την Aragon και το Montmelo (Βαρκελώνη). Την ίδια ώρα και η Πορτογαλία πιέζει και θέλει να έχει παρουσία στο MotoGP.

 

«Η Dorna εγγυάται στην Valencia ότι σε αυτά τα πέντε χρόνια θα γίνουν τουλάχιστον τρία Grand Prix στην πίστα», έλεγε ο Carmelo Ezpeleta, ο ισχυρός άνδρας της Dorna.

 

Η Valencia, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ezpeleta, διατηρεί το δικαίωμα να είναι ο τελευταίος Γύρος στο Ημερολόγιο Αγώνων, όταν φιλοξενεί GP.

 

Αυτό το “rotation” στις πίστες είναι μια λύση για να ανταπεξέλθει το MotoGP στην τεράστια ζήτηση που έχει από χώρες σε όλο τον κόσμο, χωρίς να αυξηθούν πολύ οι Αγώνα ανά χρονιά.

 

Το φετινό Ημερολόγιο Αγώνων θα έχει – για πρώτη φορά – 20 Grand Prix ανά τον κόσμο, ενώ περιμένουν στη σειρά Ινδονησία, Βραζιλία, Ουγγαρία και Πορτογαλία.

 

Και δεν είναι οι μόνες χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

Το Ημερολόγιο δεν θα μπορεί να ξεπεράσει ποτέ τους 22 Αγώνες, αν και ήδη αυτό το νούμερο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στο paddock.

 

Το “rotation” είναι μια λύση για να ικανοποιηθούν όλοι και η Dorna θέλει να κλείσει τώρα και την επόμενη πίστα, στην ίδια βάση συμφωνίας με την Valencia.

 

Μόνο που η τελευταία, ως πρώτη που υπέγραψε αυτό το νέο συμβόλαιο, πήρε την εξασφάλιση ότι θα κάνει τρία GP σε διάστημα πέντε ετών.

 

Η επόμενη πίστα θα έχει το δικαίωμα να φιλοξενήσει μόνο δυο Αγώνες την ίδια χρονική περίοδο.

Επόμενο άρθρο »

Τα χρώματα της LCR για το 2020

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati για Marquez: Το βάρος του σε χρυσό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα