• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Απονομή των Πρωταθλητών
Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. πρωτοτύπησε
Νέα 23/02/2020 - 16:41

 

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας, την Απονομή των Πρωταθλητών. Στα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIM έγινε η βράβευση του κάθε Πρωταθλητή στην Ταχύτητα, το Μοτοκρός, Το Σούπερμοτο, το Εντούρο και το Ντράγκστερ.

 

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές πλακέτες στους αθλητές που διακρίθηκαν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά, αλλά και σε προσωπικότητες του χώρου με σημαντική διαδρομή, τόσο του σήμερα, όσο και του χτες. 

 

Είναι σημαντικό να τιμούνται οι αθλητές που πάντα κάνουν μεγάλες θυσίες για να αναδειχθούν και να φτάσουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι περισσότεροι αθλητές γνωρίζουν τι σημαίνει το κυνήγι του νούμερου 1, σε προετοιμασία, σε αφοσίωση, σε προσπάθεια, σε προετοιμασία φυσικής κατάστασης και σε πνευματική διαύγεια για να αντέξει κανείς στην ένταση του συναγωνισμού ενός Αγώνα, πόσο μάλλον ενός Πρωταθλήματος. 

Είναι επίσης σημαντικό οι πρωταγωνιστές του παρόντος να γνωρίζουν αυτούς που έβαλαν τις βάσεις και έγραψαν την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, αλλά και να τιμούν αυτούς που έχουν δώσει μακρόχρονο παρών στους Αγώνες και συνεχίζουν να αγωνίζονται, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Η ωραία τελετή έγινε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι, παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Διατσίδης και στο ξεκίνημα μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΑΜΟΤΟΕ Στέλιου Κορέλη, έγινε η πρώτη βράβευση. 

Ο Δημήτρης Παπανδρέου είναι ο τιμώμενος για την ιστορική και γεμάτη διακρίσεις διαδρομή του στους αγώνες Ταχύτητας. Ακολούθησε η βράβευση του Γιάννη Τζωρτζόπουλου που 34 χρόνια μετά το ξεκίνημα της αγωνιστικής του καριέρας, αγωνίζεται μέχρι σήμερα και έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα.

Ο 11χρονος Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης πήρε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mini Road Racing στην κατηγορία OHVALE 110 και βραβεύτηκε, ενώ ακολούθησε ο 15χρονος Χρήστος Παπανικολάου που είναι ο Πρωταθλητής Βαλκανίων για το 2019 στην κατηγορία Supersport 300.

Ακολούθησε η Απονομή στους Πρωταθλητές Ταχύτητας που είναι οι:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

Superbike / ΜΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Supersport / ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Racing / ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

Νέων / ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πανελλήνιο Κύπελλο Ταχύτητας

SS300 / ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Open/ ΔΕΣΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Η συνέχεια αφορούσε το Μοτοκρός και ο Λευτέρης Καρέτσος είναι ο τιμώμενος για την ιστορική και γεμάτη διακρίσεις διαδρομή του στους αγώνες MΧ.

Ο Παναγιώτης Κουζής βραβεύτηκε για την πολύχρονη και συνεχή παρουσία του στους αγώνες MΧ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1999, κατέκτησε 12 Πανελλήνια πρωταθλήματα και συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό.

Συνεχίστηκε η Απονομή στους Πρωταθλητές Μοτοκρός και Σούπερμοτο, που είναι οι:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

MX1 / ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

MX2 /ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

MX2T / ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

MX65 / ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

MX85 / ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

OPEN/ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πανελλήνιο Κύπελλο  Motocross

Senior / ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Quad/ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πανελλήνιο Κύπελλο Super Moto

RACING OPEN/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ/ΚΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Το Εντούρο πήρε τη σειρά του και αρχικά τιμήθηκε ο Θανάσης Χούντρας ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος στον υπερμαραθώνιο Rally Dakar αλλά και σε άλλες απαιτητικές διοργανώσεις του εξωτερικού (EnduroTouquet, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής).

Επίσης τιμήθηκε ο Βασίλης Σιαφαρίκας που ξεκίνησε τους αγώνες Εντούρο με ένα παπί το 1994. Έχει κατακτήσει 15 Τίτλους σε διάφορες κατηγορίες και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και στο SIX DAYS.

Ακολούθησε η Απονομή στους Πρωταθλητές Εντούρο που είναι οι:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

EGP / ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

Ε1 /ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ε2 /ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

Ε3 /ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕJ /ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ES /ΜΙΜΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

Το Ντράγκστερ είχε ως τιμώμενο πρόσωπο τον Γιώργο Γκόσιο, που αγωνίστηκε από το 1981 έως και το 2007 και όπως δηλώνει, «θα τον υποστούμε άλλα 25 χρόνια» μιας και πλέον εκτελεί τα καθήκοντα του μηχανικού του γιου του.

Από τους εν ενεργεία ο Χαράλαμπος Μπουσίνης που ξεκίνησε τους αγώνες το 1996 και από τότε αγωνίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις, πήρε την πλακέτα του.

Η Απονομή της κατάκτησης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Dragster στην κατηγορία TOP FUEL έγινε στον Φίλιππο Παπαφιλίππου.

Ακολούθησε η Απονομή στους Πρωταθλητές Ντράγκστερ που είναι οι:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster

MINI PRO / ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

PRO Z /ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

SUPER PRO /ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

REAL STREET /ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

STREET 2 / ΚΟΥΖΟΥΛΟΓΛΟΥ ΛΟΥΚΑΣ

PRO STREET 1 /ΧΑΤΖΗΑΥΓΟΥΣΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

PRO STREET 2 /ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

TRUE STREET 9,0 /ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

TRUE STREET 9,3 /ΚΑΖΔΑΓΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

SUPER STREET/ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πανελλήνιο Κύπελλο Dragster

DRAG JUNIOR/ ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Επόμενο άρθρο »

Οι τελικές στο Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Στα ESBK Ισπανίας από φέτος ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα