• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Δύσκολο το GP τον Ιούνιο
Πιο πιθανή ημερομηνία στα τέλη του καλοκαιριού
Νέα 21/04/2020 - 12:10

Λόγω του κοροναϊού, η κλασική ημερομηνία του GP στο Assen, το τελευταίο Σ/Κ του Ιουνίου, είναι μάλλον απίθανο να ισχύσει για φέτος.

 

Ως εκ τούτου, το πλέον πιθανό σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι να αιτηθούν οι οργανωτές νέα ημερομηνία για τον Αύγουστο, ή τον Σεπτέμβριο.

 

«Δεν θεωρούμε ότι γίνεται να κάνουμε ένα GP με 100.000 κόσμο τον Ιούνιο», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της πίστας, Jos Vaessen.

 

«Γι’ αυτό και στην Dorna εργάζονται προς μια άλλη ημερομηνία από τον Αύγουστο και μετά. Μια σεζόν με 10 Αγώνες θα είναι και πάλι επιτυχημένη».

 

Τα σενάρια περί αναβολής το τελευταίο διάστημα δεν αφορούν μόνο το Assen, αλλά και το Sachsenring που – για την ώρα – είναι ο πρώτος Αγώνας της χρονιάς.

 

Το GP στη Γερμανία είναι πολύ πιθανό να μετακινηθεί και αυτό για τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και το KymiRing να γίνει ο πρώτος Αγώνας.

 

Στα χαρτιά όμως, μιας και η νέα πίστα της Φινλανδίας δεν έχει πάρει την ομολογκασιόν ακόμα, ενώ απαιτείται να γίνει κι ένα τεστ για τα ελαστικά πριν το Σ/Κ του Αγώνα (10-12 Ιουλίου).

 

Όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω, το MotoGP μάλλον θα ξεκινήσει τον Αύγουστο – κεκλεισμένων των θυρών το πιθανότερο – με 10 Αγώνες (περίπου).

 

Οι περισσότεροι θα γίνουν στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται οι αναβάτες και οι ομάδες να επισκεφτούν την ίδια πίστα δυο φορές.

 

Η σεζόν, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Επόμενο άρθρο »

Ο Iannone και η επιστροφή στην Pramac;

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δεν είμαι ο GOAT!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα