• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μιλήσαμε με τον Alex Rins
To 1o Virtual Media Meet-UP από την Suzuki
Νέα 23/04/2020 - 21:17

H Suzuki Ecstar MotoGP είναι η πρώτη ομάδα του Παγκοσμίου που εγκαινίασε τις εικονικές συνεντεύξεις τύπου, κάτι που φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σύντομα, λόγω των προβλημάτων της τωρινής κατάστασης στο Πρωτάθλημα.

Έτσι ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας οργάνωσε σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας μια εικονική συνάντηση - μέσω τηλεδιάσκεψης - με τον Alex Rins που ήταν στο σπίτι του στην Ανδόρα και με επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν μέσα σε αυτούς και συνομίλησε με τον εργοστασιακό οδηγό της Suzuki, όπως γίνεται και στη διάρκεια των Grand Prix στις καθιερωμένες συνεντεύξεις των ομάδων.

Ο Rins ξεκίνησε με αναφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια και για το 2021 & 2022 με την ομάδα και είπε ότι ουσιαστικά οι συζητήσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2019 στην Αργεντινή. Πριν δύο εβδομάδες τελείωσαν όλα και με την ιαπωνική “γραφειοκρατία” μιας εργοστασιακής ομάδας και ο στόχος ήταν η ανακοίνωση να γίνει στη διάρκεια κάποιου GP, ειδικά αν ο Rins ανέβαινε στο βάθρο. Όμως η κατάσταση με τον Κοροναϊό ανάγκασε την ομάδα να πάρει την απόφαση να το ανακοινώσει την εβδομάδα που πέρασε.

Ο ίδιος είπε: “ευτυχώς για μένα είχα και άλλες προτάσεις από άλλα εργοστάσια, αλλά πιστεύω στην προσπάθεια που κάνουμε ως ομάδα, έχω καλή σχέση με τους μηχανικούς μου και έχουμε φθάσει σε πολύ καλό επίπεδο. Στο τεστ του Κατάρ φάνηκε ότι μπορούμε να διεκδικούμε πολύ καλά αποτελέσματα και έτσι το να μείνω στην ομάδα ήταν κάτι εξαιρετικό”.

Σε ερώτηση του ΔΔ για το αν χρειάζονται 2-3 ημέρες δοκιμών πριν τον πρώτο αγώνα – που φαίνεται ότι θα είναι τον Αύγουστο – καθώς είναι το μεγαλύτερο διάστημα τα τελευταία χρόνια που οι οδηγοί θα μείνουν εκτός Αγώνων και προπόνησης με μοτοσυκλέτα, είπε: “Για παράδειγμα στην Μαλαισία που οδηγούμε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες από το τελευταίο τεστ που κάνουμε το Νοέμβριο, όλοι μετά τη δεύτερη μέρα είμαστε “κατεστραμμένοι”. Εννοώ το σώμα μας πονάει, έχουμε πιασίματα, η κούραση είναι μεγάλη, αλλά παρόλα αυτά προτιμώ να πάμε κατευθείαν σε έναν Αγώνα, παρά να κάνουμε κάποιες δοκιμές λίγες μέρες νωρίτερα! Καλύτερα να ξεκινήσουμε με Αγώνα!”

Σε άλλη ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για το πως περνά τη μέρα του είπε: “κάποιες φορές αναρωτιόμουν πως θα είναι σε 20 χρόνια όταν θα σταματήσω τους Αγώνες! Τώρα ξέρω! Τις δύο πρώτες ημέρες έκανα όλες τις δουλειές που θα μπορούσα να κάνω στο σπίτι και μετά δεν μπορώ να κάνω τίποτε από αυτά που έκανα στην κανονική μου αθλητική ζωή. Παίζω στο playstation, είμαι με την κοπέλα μου, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνω. Γυμνάζομαι αρκετά και ευτυχώς εδώ στην Ανδόρα μας έχουν επιτρέψει να βγαίνουμε εκτός του σπιτιού για μια ώρα σε απόσταση 1 χλμ και να κάνουμε άσκηση, οπότε είμαι τυχερός σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου από την Ουγγαρία σε σχέση με την προσωπική του ζωή, απάντησε: “Σκεφτόμασταν με την κοπέλα μου να κάνουμε το επόμενο βήμα, μόλις θα τελείωνε το πανεπιστήμιο. Την επόμενη μέρα θα της έκανα πρόταση γάμου. Όμως μια μέρα πριν να αρχίσει η καραντίνα ήμουν στην Βαρκελώνη και πήγα και αγόρασα το δακτυλίδι! Δεν άντεξα να το έχω κρυφό και τη 2η μέρα της καραντίνας της το έδωσα. Έτσι τώρα είμαστε αρραβωνιασμένοι! Δεν ξέρω πότε θα γίνει ο γάμος, γιατί τώρα με τον Κοροναϊό δεν γίνονται γάμοι. Θα δούμε, μάλλον του χρόνου.”

Σε ερώτηση Ιάπωνα συναδέλφου για τον αν αυτή η κατάσταση τον έχει αλλάξει, είπε: “δεν έχω αλλάξει, έχω την ίδια νοοτροπία, περιμένω να ομαλοποιηθεί το όλο θέμα και να προχωρήσω σε αυτά που είναι η δουλειά μου, οι αγώνες με την ομάδα μου”.

Αυτά ειπώθηκαν λοιπόν στην πρώτη αυτή εικονική συνέντευξη τύπου και η Suzuki θα προχωρήσει έτσι με “συνάντηση” των δημοσιογράφων με τον Joan Mir την επόμενη εβδομάδα.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Virtual Race: Όχι μόνο η μεγάλη κατηγορία!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Το GP αναβάλλεται!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα