• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: Η «μάχη» Petronas-Rossi!
Ο Dovi; Θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι!
Νέα 27/05/2020 - 10:41

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης στο MotoGP, είναι το μέλλον του Valentino Rossi και  το σχεδόν βέβαιο σενάριο ότι θα καταλήξει στην ομάδα της Petronas.

 

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και θέματα να διευθετηθούν, όπως εξηγεί ένας από τους πιο έμπειρους μάνατζερ στο paddock, ο Carlo Pernat.

 

«Το πρόβλημα στις συνομιλίες δεν είναι ούτε τα λεφτά, ούτε η μοτοσυκλέτα, αλλά το πόσους μηχανικούς του θα πάρει στην ομάδα ο Valentino», εξηγεί.

 

«Απ’ ότι έχω καταλάβει η Petronas δέχεται να φέρει δυο μαζί του, τον αρχιμηχανικό David Munoz και τον τηλεμετρίστα Matteo Flamigni, αλλά ο Rossi θέλει περισσότερους».

 

«Δεν είναι και ακριβώς πρόβλημα, μιας και ο Fabio θέλει κι αυτός να πάρει τους ανθρώπους του στην Yamaha, έτσι περισσότερο είναι επίδειξη δύναμης από την ομάδα».

 

Τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Andrea Dovizioso με την Ducati.

 

«Η Ducati θα φέρει τον Miller στην εργοστασιακή ομάδα και θέλουν να είναι δίπλα του ο Andrea. Αλλά εκεί υπάρχει θέμα με το budget».

 

«Όλοι οι κατασκευαστές έχουν οικονομικό πρόβλημα και η Ducati του δίνει τα μισά απ’ ότι έπαιρνε πριν. Στο παρελθόν, όταν ήρθε ο Lorenzo, είχε δεχτεί μια μείωση και τότε και δεν το ξεχνά».

 

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Εγώ θα του έδινα τα λεφτά που ζητούσε αν ήμουν στη θέση τους. Άλλωστε υπάρχει ο φόβος να σταματήσει!»

 

Και τότε; Λύση υπάρχει, σύμφωνα με τον Pernat.

 

«Ο έρωτας ανάμεσα στην Ducati και στον Iannone δεν έχει σβήσει… βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του CAS που θα έρθει στις αρχές Ιουλίου».

 

«Είναι αλήθεια ότι η Aprilia τον έχει στηρίξει πολύ και ο Andrea είναι πιστός, αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι με την Ducati θα έχει μια μοτοσυκλέτα ικανή για νίκες».

 

«Άλλωστε η Ducati τον ξέρει καλά και θα είναι το νούμερο ένα αν χάσουν τον Dovizioso. O Iannone μπορεί να έχει πάρει λάθος αποφάσεις, αλλά το ταλέντο του δεν το έχει χάσει. Για μένα, με μια κατάλληλη μοτοσυκλέτα μπορεί να κυνηγήσει τον Τίτλο».

 

Τέλος, για την περίπτωση του Petrucci σχολίασε:

 

«Θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Iannone στην Aprilia ή να πάει στα SBK μ’ ένα καλό συμβόλαιο και την ευκαιρία να κατακτήσει τον Τίτλο. Θα είναι μια επιλογή οικονομικής φύσεως γι’ αυτόν».

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στις πίστες για την KTM

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Όταν είσαι ο Πρωταθλητής…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα