• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hernandez: Για τον Marc υπάρχει μόνο η νίκη!
Οτιδήποτε άλλο είναι σκέτη καταστροφή!
Νέα 28/05/2020 - 10:45

Σε συνέντευξή του στο motogp.com, ο Santi Hernandez – ο αρχιμηχανικός του Marc Marquez – μίλησε για τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε λιγότερο από δυο μήνες.

 

Για τον οδηγό του, ένα πράγμα είναι βέβαιο: ότι σε καμμία περίπτωση δεν θα συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση!

 

«Όταν είσαι ένας οδηγός σαν τον Marc το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι ο Τίτλος και η νίκη… οτιδήποτε άλλο είναι σκέτη καταστροφή».

 

«Επομένως για εμάς δεν παίζει ρόλο αν θα έχουμε 12 ή 20 Αγώνες. Στόχος μας είναι ο Τίτλος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η νίκη. Έτσι δεν αλλάζει κάτι για εμάς».

 

Κάθε χρόνο ο Marc είναι αυτός που κυνηγούν όλοι, στην προσπάθεια να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα. Μια κατάσταση την οποία έχουν συνηθίσει στην ομάδα.

 

«Ναι, η πίεση υπάρχει και ειδικά για τον Marc που είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όλοι θέλουν να σε κερδίσουν, αλλά ο στόχος μας δεν αλλάζει. Θα βγούμε έξω όπως πάντα: για να κερδίσουμε».

 

Ο Marquez παίρνει συχνά πολλά ρίσκα, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται ότι απασχολεί τον αρχιμηχανικό του.

 

«Έχει ωριμάσει τα τελευταία χρόνια κι έχει μάθη από τα λάθη του κι αυτό είναι σημαντικό. Όμως αυτό που μετρά περισσότερο είναι ότι δεν χάνει το DNA του».

 

«Είναι αυτός που είναι και όλα όσα έχει καταφέρει τα έχει καταφέρει επειδή είναι αυτός που είναι, με τη φιλοδοξία να είναι στο DNA του, όπως και το ότι δίνει το 100% ή το 200%! Δεν πρέπει να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία».

 

Η διακοπή λόγω της πανδημίας βοήθησε τον Ισπανό αναβάτη να αναρρώσει από το χειρουργείο στον ώμο του, αλλά οι αμφιβολίες για την Honda υπάρχουν με δεδομένο ότι μόλις την τελευταία ώρα στο τεστ του Qatar, ήταν που χαμογέλασε ο Marc.

 

«Για εμάς οι πρώτοι Αγώνες θα είναι σαν τεστ περίπου», παραδέχεται ο Hernandez. «Θα πρέπει να δούμε ποια είναι η καλύτερη βάση πάνω στην οποία θα στήσουμε τη μοτοσυκλέτα».

 

«Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να κατανοήσουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά που δοκιμάσαμε την τελευταία ημέρα στο Qatar ήταν στη σωστή κατεύθυνση».

 

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι το φρένο του κινητήρα και τα φρένα… η αίσθηση με το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Αυτά μας δυσκόλεψαν περισσότερο».

Επόμενο άρθρο »

Ciabatti: Δεν βιαζόμαστε με τον Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

O Alex Lowes συνεχίζει στο WSBK με την Kawasaki και το ‘21

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα