• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vespa 946 Christian Dior
Dior και Vespa ενώνουν τις δυνάμεις τους
Νέα Αγοράς 12/06/2020 - 18:39


 

 

Vespa 946 Christian Dior  - Ένα νέο έμβλημα γεννιέται


Με κοινό έτος ίδρυσης το 1946, η ιταλική μάρκα και ο παριζιάνικος Οίκος, μοιράζονται την επιθυμία να εμπνεύσουν ένα καινοτόμο, λαμπερό και δημιουργικό όραμα για τον κόσμο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία μεταξύ Dior και Vespa επαναπροσδιορίζει το πνεύμα της ελευθερίας, της κίνησης και της έκφρασης που θεμελιώνει τις δύο μάρκες..

Οδύσσεια, στυλ, όνειρα και χαρά της ζωής.

Από αυτή την παθιασμένη συνάντηση γεννιέται η Vespa 946 Christian Dior, η οποία με το μονοκόκ πλαίσιο και τα κομψά γραφικά αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των δύο οίκων. Σύμβολο φινέτσας, αυτό το αντικείμενο πόθου αντανακλά την κοινή αφοσίωση στην υπεροχή της τεχνογνωσίας και την προσοχή στη λεπτομέρεια που μοιράζονται οι δύο μάρκες.

Η σύγχρονη έκδοση της εμβληματικής Vespa 946 – που παρουσιάστηκε το 2012 στο Μιλάνο και διακρίθηκε για τις κομψές και μίνιμαλ γραμμές καθώς και για την τεχνολογική καινοτομία – επανασχεδιάστηκε για την περίσταση αυτή από τη Maria Grazia Chiuri, Διευθύντρια Δημιουργικού των γυναικείων συλλογών της Dior.

Το σκούτερ θα κατασκευαστεί στην Ιταλία, με τη φροντίδα, την αφοσίωση και την ακρίβεια ενός οίκου μόδας.

Το βαλιτσάκι διακοσμημένο με το μοτίβο Dior Oblique (σχέδιο του Marc Bohan από το 1967) ακολουθεί τον σχεδιασμό της σέλας και είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να στερεώνεται στη σχάρα αποσκευών, προσδίδοντας μοναδικό στυλ.

Η αποκλειστική σειρά αξεσουάρ συμπληρώνεται από ένα κράνος διακοσμημένο με το ίδιο εμβληματικό μοτίβο.


Σύμβολα απόδρασης προς νέους ορίζοντες, αυτές οι περιορισμένης-έκδοσης δημιουργίες θα είναι διαθέσιμες* την Άνοιξη 2021 στις μπουτίκ Dior σε όλο τον κόσμο και κατόπιν σε επιλεγμένα σημεία πώλησης Motoplex του Ομίλου Piaggio.

*Τα αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων το βαλιτσάκι και το κράνος, θα διατίθενται αποκλειστικά στις μπουτίκ Dior.

.

 

Vespa 946 Christian Dior - Δηλώσεις 

 

Michele Colaninno (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Immsi και Υπεύθυνος στρατηγικής προϊόντος και μάρκετινγκ της Piaggio) 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, είναι ωραίο να μπορείς να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο μέλλον. Ο Οίκος Christian Dior εγκαινιάστηκε το 1946 στο Παρίσι, την ίδια χρονιά που η Vespa έκανε το ντεμπούτο της στην Ιταλία. Αυτή η νέα Vespa 946 γιορτάζει αυτή την επέτειο και αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά μας. Σήμερα, όπως τότε, περάσαμε μία σκοτεινή περίοδο και τώρα ενώνοντας τις δυνάμεις μας μοιράζουμε λίγο από τη χαρά της ζωής δια μέσου ενός συνδυασμού στυλ και δεξιοτεχνίας. Αυτή η συνεργασία μεταξύ Vespa και Dior αντιπροσωπεύει έναν εορτασμό της ομορφιάς.” 

 

Maria Grazia Chiuri (Διευθύντρια Δημιουργικού των γυναικείων συλλογών υψηλής ραπτικής, prêt-à-porter και αξεσουάρ του Οίκου Dior)

Το project με τη Vespa με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή. Η Vespa μου θυμίζει την πόλη μου, τη Ρώμη. Είναι συνδεδεμένη με την ελευθερία να κινείσαι εύκολα μέσα στην πόλη, όπως στην ταινία Διακοπές στη Ρώμη (1953), που άφησε χαραγμένη για πάντα στη συλλογική μας μνήμη, εκείνη την εξαιρετική εικόνα της Όντρεϊ Χέπμπορν να αγκαλιάζει τον Γκρέγκορι Πεκ πάνω σε μία Vespa. Πολλές από τις ευτυχισμένες αναμνήσεις μου έχουν πρωταγωνίστρια μία Vespa. Ήταν το μέσο που εγώ και ο σύζυγός μου χρησιμοποιούσαμε για να μετακινούμαστε στη Ρώμη και για να πηγαίνουμε στη θάλασσα στη Φρέτζενε. Είναι ένα σύμβολο ιταλικότητας, που συνδέεται στενά με την προσωπική μου ζωή, και τώρα αποτελεί μέρος και της επαγγελματικής μου ζωής στην Dior.”

 

Pietro Beccari (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Christian Dior Couture)

"Αυτή η συνεργασία με τη Vespa αποτίει φόρο τιμής στην απαράμιλλη γοητεία της ιταλικής Ριβιέρας που τόσο πολύ γοήτευε τον Christian Dior στην εποχή του. Το στυλ της Dolce Vita δεν σταμάτησε ποτέ να ενσταλάζει το κομψό του πνεύμα στα μοντέλα υψηλής ραπτικής του, μία ηλιακή ακτινοβολία, που σήμερα περισσότερο από ποτέ διαιωνίζεται στις συλλογές της Maria Grazia Chiuri. Αυτή η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Οίκων, στο όνομα του πάθους, της αριστείας και της τέχνης της ζωής προσφέρει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τον δεσμό που εμπνέει και ενώνει τον Οίκο Dior με την ιταλική κουλτούρα."

 

 

Vespa 946

 

VESPA 

Ήταν το 1946 όταν η Vespa έκανε το ντεμπούτο της στους δρόμους μιας Ευρώπης συντετριμμένης από τις πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις, που ξεχείλιζε όμως από δημιουργικότητα και επιθυμία για ανανέωση.

Μετά από εβδομήντα τέσσερα χρόνια ιστορίας και πάνω από δεκαοχτώ εκατομμύρια σκούτερ, η Vespa αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στυλ, κομψότητας και τεχνολογίας.

Μία μάρκα γνωστή και αγαπημένη σε όλο τον κόσμο που, με πάνω από ενάμισι εκατομμύριο οχήματα παραχθέντα την τελευταία δεκαετία, βιώνει μία από τις πιο ευτυχείς και δυναμικές περιόδους της.

.

 

 

VESPA 946

H Vespa 946 παρουσιάστηκε στην Eicma το 2012 και λανσαρίστηκε εμπορικά το 2013. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Vespa MP6 που παρήχθη το 1946.

Μέσα από τον σχεδιασμό της Vespa 946 αναβιώνει η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητα που δημιούργησαν την αυθεντική Vespa.

Όπως και το πρωτότυπο από το οποίο αντλεί έμπνευση, η Vespa 946 εκφράζει άμεσα την καλύτερη τεχνολογία της εποχής της.

Λεπτομέρειες όπως το φινίρισμα στις χειρολαβές με βελόνα και κλωστή, τα στοιχεία από αλουμίνιο προσαρμοσμένα ένα προς ένα με το χέρι στο χαλύβδινο μονοκόμματο σώμα, η αποκλειστική γραμμή παραγωγής, που θυμίζει περισσότερο ατελιέ υψηλής ραπτικής παρά γραμμή παραγωγής, χαρακτηρίζουν και διαφοροποιούν αυτή τη συλλογή.

Η Vespa 946 αποτελεί δημιούργημα της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας, κατασκευασμένη με ακρίβεια κομμάτι-κομμάτι, όπως ένα πολύτιμο χειροτέχνημα ιταλικής παράδοσης.

Η καρδιά της Vespa 946 (ένας μονοκύλινδρος 4-χρονος κινητήρας 125 κ.εκ., 3-βάλβιδος, αερόψυκτος με ηλεκτρονικό ψεκασμό) είναι ένας εξαιρετικά σύγχρονος κινητήρας που εκπροσωπεί τις μελλοντικές γραμμές ανάπτυξης κινητήρων και χαρακτηρίζεται από μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων και θορύβου.

.

 

 

VESPA 946 CHRISTIAN DIOR 

Το σώμα της Vespa 946 Christian Dior φέρει ένα αποκλειστικό χρώμα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το δημιουργικό τμήμα της Dior, όπως και το χρυσό χρώμα στα φινιρίσματα.

Η σέλα και οι χειρολαβές είναι από γνήσιο μπλε δέρμα, με ραφές μπλε απόχρωσης.

Η υποστήριξη της σέλας είναι επενδυμένη με το αυθεντικό ύφασμα “Dior Monogram”.

Στη δεξιά πλευρά του οχήματος υπάρχουν αποκλειστικά γραφικά με το λογότυπο “Christian Dior Paris”, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει η δυνατότητα προσωποποίησης.

O γάντζος, τοποθετημένος κάτω από τη σέλα, έχει το σχήμα του αποκλειστικού λογότυπου "Christian Dior".

 

Vespa

 

Επόμενο άρθρο »

Extreme Trackdays στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

Το Beverly 350 Tourer τώρα με όφελος 620€

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα