• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Active Cruise Control (ACC) της BMW Motorrad
Για άνεση και ασφάλεια
Νέα Αγοράς 01/07/2020 - 21:59

 

Το Active Cruise Control (ACC) της BMW Motorrad ειναι ένα νέο εξελιγμένο σύστημα Cruise control με πρόσθετη λειτουργία τον έλεγχο απόστασης από τα άλλα κινούμενα οχήματα στο δρόμο.

 

Active Cruise Control (ACC) της BMW Motorrad.

Το ACC είναι ένα καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης αναβάτη που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bosch.

Η πολυετής εμπειρία από τα συστήματα υποβοήθησης των επιβατικών αυτοκινήτων και των δύο εταιρειών έτυχε επιλεκτικής εφαρμογής για χρήση σε μοτοσυκλέτες.

Το νέο ACC προσφέρει μέγιστη άνεση για απαιτητικούς αναβάτες μοτοσυκλετών τουρισμού, προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα που έχει ορίσει ο αναβάτης και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας όταν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται, ώστε να διατηρείται η απόσταση που έχει ορίσει ο αναβάτης.

Αυτή η απόσταση μπορεί να αλλάζει σε τρία στάδια. Τόσο η ταχύτητα οδήγησης όσο και η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ρυθμίζεται άνετα μέσω ενός μπουτόν.

Οι εκάστοτε ρυθμίσεις εμφανίζονται στην TFT οθόνη του πίνακα οργάνων.

Το νέο BMW Motorrad ACC έχει δύο επιλέξιμα προφίλ ελέγχου: άνετο ή δυναμικό, με ανάλογη συμπεριφορά κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση.

Ο έλεγχος απόστασης μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί το Dynamic Cruise Control (DCC).

Όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει, η ταχύτητα μειώνεται αυτόματα από το ACC εάν είναι απαραίτητο ώστε να επιτυγχάνεται μία άνετη γωνία κλίσης.

Ωστόσο, με την αύξηση της γωνίας κλίσης, το δυναμικό φρενάρισμα και η επιτάχυνση περιορίζονται προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα και να μην επηρεαστεί η άνεση του αναβάτη από ένα απότομο φρενάρισμα ή επιτάχυνση.

Το BMW Motorrad ACC είναι ένα σύστημα υποβοήθησης που εναποθέτει την ευθύνη στον αναβάτη και του επιτρέπει να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Αυτό συμβαίνει επίσης επειδή το ACC αντιδρά μόνο σε κινούμενα οχήματα.

Σταματημένα οχήματα – όπως εκεί που τελειώνει η ουρά ενός μποτιλιαρίσματος ή στα φανάρια οδικής κυκλοφορίας – δεν λαμβάνονται υπόψη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αναβάτης πρέπει να είναι έτοιμος να φρενάρει
 

Επόμενο άρθρο »

To EΣΠΑ στο πλευρό μας

« Προηγούμενο άρθρο

Kymco Noodoe

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα