• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test Moto2 1η περίοδος: Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι Kalex
Η πρώτη θέση το πρωί στον Tom Luthi
Νέα 15/07/2020 - 15:55

Τις υψηλότερες θερμοκρασίες του πρωινού στην Jerez είχαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες της Moto2 όταν μπήκαν για πρώτη φορά στην Ισπανική πίστα.

 

Οι επίσημες δοκιμές της κατηγορίας, λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο Αγώνα της χρονιάς, ξεκίνησαν με την άσφαλτο να αγγίζει το όριο των 50ο C.

 

Αυτό δεν εμπόδισε τους οδηγούς να ξεκινήσουν με αρκετά ικανοποιητικούς χρόνους, πάντα λαμβάνοντας υπόψη την πολύμηνη απουσία λόγω κοροναϊού.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Kalex κυριάρχησαν στο πρώτο session με τον έμπειρο Tom Luthi να παίρνει την πρώτη θέση με χρόνο στο 1:42,422.

 

Καλός χρόνος για ξεκίνημα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο μιας και πέρυσι ήταν πολλοί εκείνοι που «έγραψαν» 1:41 ακόμα και κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

 

Ένας Αγώνας όμως, που είχε γίνει με θερμοκρασίες δέκα βαθμούς κάτω στον αέρα και άλλους τόσους περίπου στην άσφαλτο.

 

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Luca Marini με διαφορά μόλις 80 χιλιοστών από τον Ελβετό, σε ένα session που οι πρώτοι 9 αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο μεταξύ τους!

 

Ένας ακόμα έμπειρος αναβάτης της κατηγορίας, ο Sam Lowes, πήρε την 3η θέση οδηγώντας τη νέα του μοτοσυκλέτα με τα χρώματα της EG 0,0 Marc VDS.

 

Στην πεντάδα των πρώτων ήταν τόσο ο Enea Bastianini, όσο και ο Tetsuta Nagashima, με τον Jorge Martin – για πρώτη φορά με Kalex αφότου η ΚΤΜ έφυγε από την κατηγορία – να ακολουθεί.

 

Ο Fabio Di Giannantonio (Speed Up) ήταν ο καλύτερος αναβάτης στην πίστα χωρίς πλαίσιο της Kalex, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για την MV Agusta, με τον έμπειρο Stefano Manzi να της χαρίζει την 11η θέση.

 

Ο τελευταίος είχε διαφορά μόλις 0,641’’ από την κορυφή, ενώ στο ίδιο δευτερόλεπτο ήταν οι 19 από τους 30 αναβάτες της κατηγορίας που βρέθηκαν στην Ισπανική πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3 Test: 2η περίοδος

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Επιτέλους μπορούμε να διασκεδάσουμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα