• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Oliveira «ήξερε» ότι θα πάρει τη νίκη!
Νέα 23/08/2020 - 22:06

Ιστορία έγραψε σήμερα ο Miguel Oliveira, με τον Πορτογάλο να γράφει το όνομά του ως ο νικητής του 900ου Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας από το 1949 και μετά!

 

Ο Πορτογάλος είχε πάρα πολύ καλή παρουσία και δυνατό ρυθμό όχι μόνο στην Αυστρία, αλλά ήδη από τα Grand Prix της Jerez τον περασμένο μήνα.

 

Ωστόσο στη μεν Jerez ήταν ένα λάθος του Brad Binder που οδήγησε σε πτώση τον Oliveira, ο οποίος κυνήγησε το πρώτο βάθρο της καριέρας του την περασμένη εβδομάδα.

 

Ήταν στον πρώτο Αγώνα της Αυστρίας, όταν ο Oliveira έφτασε κοντά στο να γευτεί αυτή την επιτυχία, όταν τότε είχε την επαφή με τον Pol Espargaro.

 

Αυτή τη φορά καμμία ατυχία δεν βρέθηκε στο δρόμο του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του μπροστά, πήρε μια τεράστια νίκη!

 

«Ούρλιαζα μέσα στο κράνος και ήταν απίστευτη η χαρά που ένοιωθα. Ήξερα ότι είχα τη δυναμική για να πάρω τη νίκη και τώρα που τα κατάφερα είναι μια τεράστια ώθηση για τη συνέχεια».

 

Ο πρώτος Αγώνας διακόπηκε μετά την εγκατάλειψη του Maverick Vinales, ωστόσο αυτό λειτούργησε υπέρ του Miguel Oliveira!

 

Ο λόγος ήταν ότι μετά τη διακοπή έβαλε ένα σκληρό ελαστικό μπροστά, κάτι που φαίνεται ότι ταιριάζει στις ΚΤΜ, και όπως είπε:

 

«Στην αρχή με το μεσαίο ελαστικό μπροστά είχα καταλάβει ότι δεν έκανα τη σωστή επιλογή. Η διακοπή με βοήθησε και άλλαξα ελαστικό μπροστά».

 

«Έβαλα το σκληρό και αμέσως ένοιωθα καλύτερα. Έτσι μπόρεσα να είμαι εκεί μπροστά και να παλεύω για το βάθρο».

 

«Στις τελευταίες στροφές απλά εκμεταλλεύτηκα τη μάχη μπροστά μου. Ήξερα ότι εδώ, στις τελευταίες στροφές, αν κάποιος είναι κοντά θα επιχειρήσει να κάνει την κίνησή του».

 

«Ξέροντας τον Pol και τον Jack, ήξερα ότι θα ακουμπούσαν σε κάποιο σημείο. Έτσι είπα θα περιμένω και θα δουλέψω στην έξοδό μου. Όταν πέρασα τη γραμμή ήμουν πολύ συγκινημένος! Πολύ χαρούμενος».

 

Πέρα από την πρώτη δική του νίκη, ο Miguel Oliveira έδωσε την πρώτη νίκη και στην Tech3, τη Γαλλική ομάδα που επί χρόνια συνεργαζόταν με την Yamaha.

 

Τότε είχε οδηγούς όπως ο Dovizioso, o Crutchlow, o Zarco ή ο Espargaro, αλλά κανείς από αυτούς δεν είχε δώσει νίκη στην ομάδα!

 

«Νομίζω ότι μετά από αυτό έχω κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους», έλεγε μετά τον Αγώνα ο Oliveira.

Επόμενο άρθρο »

"Πολύ νευριασμένος" ο Mir με τους Αγωνοδίκες!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Τέτοιο πράμα ποτέ στην καριέρα μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα