• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η ενδοεπικοινωνία;
Δεν θα αλλάξει το DNA των Αγώνων!
Νέα 12/09/2020 - 22:42

Την Παρασκευή ο Stefan Bradl – πέρα από τις υποχρεώσεις του με το HRC – δοκίμασε για την Dorna κι ένα νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας κράνους.

 

Ο στόχος αυτού του συστήματος, το οποίο θα δοκιμάσουν και οι υπόλοιποι οδηγοί στο τεστ της Τρίτης, είναι να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας του MotoGP.

 

Φυσικά ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε στη συνέχεια να βοηθήσει τις ομάδες να έχουν και πιο άμεση επικοινωνία με τους οδηγούς τους.

 

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι πινακίδες στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού θα αποτελούσαν παρελθόν.

 

Ένα τέτοιο σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα σε οδηγό και ομάδα χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στην Formula 1 και είναι κάτι το οποίο έχει δεχτεί κριτική στο παρελθόν.

 

Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι είναι ότι οι ομάδες θα αποκτήσουν μέγιστο έλεγχο στον Αγώνα και στην τακτική των οδηγών, επηρεάζοντας και ελέγχοντάς τους με αποτέλεσμα να γίνουν οι Αγώνες πιο βαρετοί.

 

Κάτι τέτοιο πάντως δεν φοβίζει τον Valentino Rossi.

 

«Εγώ νομίζω ότι ο βασικός λόγος που υπερέχουμε από την F1 είναι ότι εμείς έχουμε περισσότερες μάχες και αυτό είναι που κάνει διασκεδαστικούς τους Αγώνες».

 

«Η F1 είναι το κορυφαίο άθλημα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η απόδοση του μονοθεσίου είναι απίστευτη. Ωστόσο οι Αγώνες της κάποιες φορές είναι βαρετοί».

 

«Δεν νομίζω όμως ότι αυτό οφείλεται στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας».

 

«Εμείς είμαστε το κορυφαίο άθλημα στους δυο τροχούς και η επικοινωνία με το box θα ανέβαζε κι άλλο το επίπεδό μας».


«Για μένα κάτι τέτοιο, το να μιλάμε με το box όταν κόβουμε ταχύτητα κτλ θα είχε ενδιαφέρον και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το DNA του αθλήματός μας».

Επόμενο άρθρο »

HSBK 2020: Άνοιξε η αυλαία της Ταχύτητας!

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Προσοχή στον Jack!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα