• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin και ο Petrucci νίκησαν στη βρεγμένη πίστα του Le Mans
Νέα Αγοράς 14/10/2020 - 14:35

Δελτίο Τύπου


 

Η MICHELIN ΚΑΙ Ο PETRUCCI ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ LE MANS

 

Ο  "εντός έδρας" αγώνας της Michelin στο MotoGP ™ διακόπηκε από μια δυνατή καταιγίδα, καθώς οι αναβάτες πήραν θέσεις στη σχάρα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα της σεζόν σε βρεγμένη πίστα, όπου ο Danilo Petrucci (Ducati Team) εκμεταλλεύτηκε  στο μέγιστο τις επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Rain, για να κερδίσει τον αγώνα SHARK Grand Prix de France στο Le Mans. 

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι καιρικές συνθήκες ήταν μεταβαλλόμενες με έντονη βροχή την Παρασκευή, με αποτέλεσμα η άσφαλτος να είναι υγρή.

Για το λόγο αυτό,  στο συγκεκριμένο αγώνα χρησιμοποιήθηκαν τα ελαστικά MICHELIN Power Rain με εξαιρετικές επιδόσεις, τα οποία σημείωσαν γρήγορους χρόνους,  χωρίς πτώσεις , παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και ολισθηρές συνθήκες από τη βρεγμένη πίστα.

Την Παρασκευή το απόγευμα, η πίστα στέγνωσε επιτρέποντας στους αναβάτες και τις ομάδες να ρυθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους,  πριν από τον αγώνα.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και το Σάββατο και  ο ήλιος έλαμπε πάνω από την πίστα των 4.185 μέτρων.

Καθώς, όμως, η ώρα για την έναρξη του αγώνα των 27 γύρων έφτασε, ο ουρανός συννέφιασε  κι άρχισε να βρέχει, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να εγκαταλείψουν τη σχάρα εκκίνησης  κι ο αγώνας  να κηρυχθεί βρόχινος.

Καθώς οι αναβάτες επέστρεψαν για τη νέα ώρα εκκίνησης, ο αγώνας μειώθηκε στους 26 γύρους και όλες οι μοτοσυκλέτες πήραν θέσεις εξοπλισμένες με τα ελαστικά MICHELIN Power Rain, συνδυάζοντας τα  μαλακά  και μεσαία μείγματά γόμας, αντίστοιχα με τον  εξοπλισμό τους.


Ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) ξεκίνησε από την  pole position  στον εντός έδρας αγώνα, αλλά ο Jack Miller (Pramac Racing) πήρε το προβάδισμα και πέρασε πρώτος στην πρώτη στροφή.

Οι αναβάτες ήρθαν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες στους πρώτους γύρους, καθώς έψαχναν για τη μέγιστη πρόσφυση όσο η βροχή συνέχισε να πέφτει.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια συναρπαστική μάχη, με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια πολλές φορές, πριν ο Petrucci πάρει τον έλεγχο μπροστά, εκμεταλλευόμενος πλήρως την πρόσφυση των ελαστικών του για να πάρει τη νίκη και να γίνει ο έβδομος διαφορετικός νικητής της σεζόν, από τους εννέα αγώνες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.  

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε  ο Alex Marquez (Repsol Honda Team), καθώς έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, ξεκινώντας  από τη 18η θέση  στο grid για να πάρει τη δεύτερη θέση στον πρώτο του αγώνα με τα ελαστικά MICHELIN Power Rain.

Το βάθρο ολοκληρώθηκε με τον Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing), με αποτέλεσμα στις τρεις πρώτες θέσεις να ανέβουν τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές.

Ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση, αλλά σημείωσε και νέο ρεκόρ Μέγιστης

Ταχύτητας στο πρωϊνό Warm-Up σε στεγνή πίστα   με τα ελαστικά  MICHELIN Power Slick καταγράφοντας ταχύτητα 319.6Km/h. Ο αγαπημένος τοπικός Johann Zarco (Esponsorama Racing) τερμάτισε στην πέμπτη θέση, έχοντας κερδίσει τη θέση του Πρώτου Ανεξάρτητου Αναβάτη και έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Ο Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) τερμάτισε έκτος, ο Takaaki Nakagami (LCR Honda) έβδομος και ο Stefan Bradl (Repsol Honda Team) - ο οποίος αναπληρώνει τον τραυματισμένο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez (Repsol Honda Team) - κατέγραψε το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής και βρέθηκε στην όγδοη θέση.

Ο Quartararo τερμάτισε στην ένατη θέση, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα κι ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. 

Την ημέρα του αγών, οι καιρικές συνθήκες ήταν ψυχρές, γεγονός που επηρέασε την πίστα του Le Mans όλο το Σαββατοκύριακο και παρόλο που έβρεξε, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν απέτρεψαν τους Γάλλους οπαδούς να γεμίσουν κάποιες από τις κερκίδες της πίστας. Ωστόσο, ο  αριθμός των θεατών που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  ζωντανά τον αγώνα ήταν συγκεκριμένος, λόγω των  αυστηρών πρωτόκολλων για τον περιορισμό της εξάπλωση του COVID-19.

Η Michelin κι οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP κατευθύνονται τώρα προς τη Motorland της Aragon στην Ισπανία,  για ένα διπλό αγώνα καθώς την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας  Gran Premio Michelin® de Aragón και έπειτα από επτά ημέρες,  ο  αγώνας  Gran Premio Liqui Moly de Teruel .


 

Η Michelin ολοκληρώνει ακόμα μια χρονιά στην MotoE με τον Torres να κατακτά τον τίτλο 

Αυτό το Σαββατοκύριακο,  οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια  του Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE ™ ήταν παρόμοιες με αυτές του  MotoGP, καθώς έβρεξε την Παρασκευή,  γεγονός που  έδωσε στους αναβάτες της Energica Ego Corsa την πρώτη γεύση ενός αγώνα σε βρεγμένη πίστα

Η πρόσφυση που παρείχαν τα ελαστικά MICHELIN Power Rain τόνωσε την εμπιστοσύνη των αναβατών, για να πιέσουν τα όριά τους σε συνθήκες βροχής.

Το Σάββατο, στην E-Pole η βροχή σταμάτησε και η πίστα στέγνωσε.

Ο Jordi Torres (Pons Racing 40) κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Ε-pole. Ο αγώνας των επτά γύρων ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα και ο Matteo Ferrari (TRENTINO Gresini MotoE) πήρε το προβάδισμα, αλλά ένας από τους αναβάτης προκάλεσε διακοπή και επανεκκίνηση του αγώνα, που μειώθηκε σε πέντε γύρους.

Ο Ferrari ξέφυγε πάλι μπροστά στην πρώτη στροφή, αλλά έπεσε και αναγκάστηκε να αποσυρθεί, αφήνοντας το Torres στην πρώτη θέση.

Ο Ισπανός έκανε μια καλή και ελεγχόμενη κούρσα για να πάρει την πρώτη του νίκη στο MotoE και να αυξήσει τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα.

Τον ακολουθούσαν, ο Mike Di Meglio (EG 0,0 Marc VDS) στη δεύτερη θέση και ο Niki Tuuli (Avant Ajo MotoE) στην τρίτη θέση.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δυο αναβάτες ανέβηκαν στο βάθρο φέτος. 

Ο δεύτερος αγώνας έδωσε στον Torres τη δυνατότητα να ξεκινήσει από  την pole μετά και τη νίκη του την προηγούμενη μέρα – οι θέσεις των αναβατών στο grid για τον δεύτερο αγώνα καθορίστηκαν από τον πρώτο αγώνα της MotoE - αλλά ήταν ο Tuuli που έφυγε μπροστά στην εκκίνηση και έστριψε πρώτος.

Πέρασε μπροστά μαζί με τον Di Meglio και οι δυο τους προσέφεραν  έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της σεζόν, καθώς άλλαζαν συνεχώς  θέσεις μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του αγώνα των επτά γύρων, πιέζοντας τα ελαστικά MICHELIN Slick MotoE στα όριά τους, για να σημειώσουν ταχύτερους χρόνους  – ταχύτερους από του προηγούμενου αγώνα - καθώς αγωνίζονταν για τη νίκη.

Τελικά, ο Tuuli κέρδισε, με τον Di Meglio να τερματίζει στη δεύτερη  θέση . Ο Αυστραλός Josh Hook (OCTO Pramac MotoE) ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Ο Torres πέρασε έκτος τη γραμμή του τερματισμού κι εξασφάλισε τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Enel MotoE. 

Αυτή τη σεζόν η Michelin  παρουσίασε  τα νέα ελαστικά MICHELIN Slick MotoE,  με το νέας σχεδίασης πίσω ελαστικό κι  όλη την γκάμα να χρησιμοποιεί βιοϋλικά και αναγεννώμενα  υλικά.

Αυτά τα νέα ελαστικά πρόσφεραν συναρπαστικούς αγώνες  κι αναβάθμισαν το επίπεδο του πρωταθλήματος .

Τα ρεκόρ έσπασαν πολλές φορές με τα νέα ελαστικά σε σύγκριση με αυτά  που είχαν τεθεί στην πρώτη σεζόν των ηλεκτρικών αγώνων, λόγω της πρόσθετης πρόσφυσης που τους παρέχεται από τα τελευταίας γενιάς ελαστικά για το MotoE και τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της  Energica Ego Corsa και οι αναβάτες βελτίωσαν τις επιδόσεις τους.

Η Michelin θα αναλύσει τώρα τα δεδομένα των αγώνων αυτής της σεζόν και θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες  που έχει για να μεταφέρει τις γνώσεις της από τα ελαστικά αγώνων στα ελαστικά  δρόμου και  φυσικά να κάνει περαιτέρω βελτιώσεις, πριν από τη σεζόν MotoE του 2021.
 

Danilo Petrucci – Ducati Team: 

«Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, επειδή στην αρχή υπήρχε πολύ νερό στην πίστα, αλλά ευτυχώς οι τεχνικοί της Michelin μου είπαν ότι η καλύτερη επιλογή για τον μπροστινό τροχό ήταν το μεσαίο μείγμα γόμας,  ακόμα κι αν δεν το είχαμε δοκιμάσει και το ελαστικό μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση.

Υπήρχαν πολλές μεταβολές της ποσότητας του  νερού που υπήρχε στην πίστα, πρώτα ήταν πολύ βρεγμένη, μετά στέγνωσε λίγο, έβρεξε ξανά και στο τέλος υπήρχε μικρή ποσότητα νερού στη στεγνή πίστα, αλλά ήμουν πάντα σε θέση να χειριστώ τη μοτοσυκλέτα μου και να επιταχύνω πολύ καλά.

Ένιωσα, επίσης, πολύ καλά στο φρενάρισμα, τόσο στη βρεγμένη όσο και στη στεγνή πίστα.

 Ήμουν πραγματικά ικανοποιημένος με την αίσθηση που είχα από το ελαστικό και παρά τις ψυχρές θερμοκρασίες λειτούργησαν τέλεια και είμαι πολύ χαρούμενος». 

 

Jordi Torres – Pons Racing 40 – Race One Winner: 

«Στον αγώνα δεν ένιωσα καμία πτώση στην απόδοση των ελαστικών.

Την Παρασκευή, στις δοκιμές, ένιωσα μια πολύ μικρή αλλαγή στο ελαστικό μετά από έξι γύρους αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ένιωσα τίποτα.

Προσπάθησα να διατηρήσω το ρυθμό μου, αλλά ένιωσα ότι ο Mike (Di Meglio) είχε περισσότερες πληροφορίες, επειδή ήταν πιο γρήγορος από εμένα στους τελευταίους γύρους και είμαι σίγουρος ότι έχει χρησιμοποιήσει ξανά  τα ελαστικά για να το κάνει αυτό, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε από το μπροστινό αλλά ούτε κι από το πίσω ελαστικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα». 

 

Niki Tuuli – Avant Ajo MotoE – Race Two Winner: 

 «Δεν έχω δοκιμάσει ξανά το μπροστινό ελαστικό, στα φρένα είναι πραγματικά καλό και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Επίσης, σύμφωνα με το στυλ οδήγησης μου δεν φορτίζω πολύ το μπροστινό ελαστικό, και ένοιωσα ότι μπορώ να στρίψω καλά και να παίρνω  μεγάλες κλίσεις.

Στο πίσω ελαστικό, η πρόσφυση ήταν ακόμα καλύτερη από χθες, και η απόδοση σταθερή  από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ήταν λίγο-πολύ ίδια σε ολόκληρο τον αγώνα και είχα πολύ καλές επιδόσεις». 

 

Jordi Torres – Pons Racing 40 – FIM Enel MotoE World Cup Winner: 

 «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι επιδόσεις των ελαστικών της Michelin είναι εξαιρετικές.

Για αυτό το είδος μοτοσυκλέτας δεν είναι εύκολο να φτιάξεις το ιδανικό ελαστικό, αλλά το καλύτερο πράγμα για την μοτοσυκλέτα είναι τα ελαστικά.

Η μοτοσυκλέτα είναι γρήγορη και μπορείς να στρίψεις, να φρενάρεις αργά και να ανοίξεις το γκάζι νωρίτερα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έχετε ένα καλό ελαστικό και σίγουρα το έχουμε κι εμείς». 

 

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager: 

 «Αυτό ήταν ένα σαββατοκύριακο όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν μεταβαλλόμενες, από πολύ βροχερές, μέχρι στεγνές και ηλιόλουστες, αλλά γενικά οι συνθήκες ήταν ψυχρές.

Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα σαββατοκύριακο με ψυχρές θερμοκρασίες, οπότε φέραμε τα πιο μαλακά ελαστικά για να προσφέρουμε στους αναβάτες που χρειάζονταν για  όλη τη διάρκεια του  αγώνα.

Οι δοκιμές σε στεγνή πίστα απέδειξαν ότι αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση, αλλά με τις εξαιρετικά ψυχρές θερμοκρασίες, αν ο αγώνας γινόταν σε στεγνή πίστα, όλοι οι αναβάτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το μαλακό μείγμα γόμας  και στους δυο τροχούς, για να τους δώσουν την πρόσφυση  που απαιτείται για τον αγώνα.

Καθώς έβρεξε, όταν ο αγώνας έπρεπε να ξεκινήσει, όλοι χρησιμοποίησαν ελαστικά MICHELIN Power Rain.

Τα ελαστικά απέδειξαν και πάλι τις επιδόσεις τους σε συνθήκες  βροχής  και το μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας  για το μπροστινό και το πίσω τροχό,  χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα και όλα είχαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Είχαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στο βάθρο, έτσι τα  βρόχινα ελαστικά μας απέδειξαν το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης όλων των μειγμάτων γόμας.

Το MotoE μάς έδωσε άλλη μια υπέροχη σεζόν και ο τίτλος κρίθηκε στον  τελευταίο αγώνα και θα ήθελα να συγχαρώ τον Jordi Torres  για τη νίκη του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έχουμε μάθει πολλά αυτή τη σεζόν και είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις των νέων ελαστικών με τα αναγεννώμενα  υλικά.

Τα γυρολόγια  έχουν βελτιωθεί και οι συνολικές επιδόσεις  καθώς και  η αυτοπεποίθηση των αναβατών  έχουν αυξηθεί. Θα εργαστούμε τώρα για αυτό που έχουμε επιτύχει φέτος και θα επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί, με περισσότερες καινοτομίες στο MotoE για το 2021.

Κατευθυνόμαστε τώρα στην Ισπανία για δύο αγώνες στην Aragon, συμπεριλαμβανομένου του Michelin Grand Prix, που είναι μια πολύ απαιτητική πίστα και πηγαίνουμε εκεί αργότερα μέσα στο χρόνο από το συνηθισμένο, αλλά έχουμε επιλέξει μια γκάμα ελαστικών που περιμένουμε ότι θα λειτουργήσει σε αυτές τις  συνθήκες, οπότε ανυπομονούμε για την πρόκληση».

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati παρουσιάζει online το νέο κινητήρα V4 Granturismo

« Προηγούμενο άρθρο

Νέo ηλεκτρικό ποδήλατο, eB1 από την ASKOLL

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα