• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: αν η Yamaha δουλέψει καλά και στη σωστή κατεύθυνση...
Mπορούμε να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα
Νέα 10/11/2020 - 16:42

Η νέα χρονιά, το 2021, δεν θα φέρει αλλαγές στις μοτοσυκλέτες των περισσότερων εργοστασίων της μεγάλης κατηγορίας, με εξαίρεση τις Aprilia και KTM.

 

Οι υπόλοιποι, της Yamaha συμπεριλαμβανομένης, θα είναι στο σχηματισμό εκκίνησης του Qatar στις 28 Μαρτίου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) με τους κινητήρες που έχουν και φέτος.

 

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της σεζόν, μόνο η Aprilia (η ΚΤΜ έχει χάσει τις παραχωρήσεις) θα μπορεί να κάνει αλλαγές στους κινητήρες της.

 

Για όλους τους άλλους θα ισχύει κανονικά το πάγωμα της εξέλιξης.

 

Η Yamaha φέτος αντιμετώπισε πάμπολλα προβλήματα με τους κινητήρες της, σε θέματα αξιοπιστίας αλλά και απόδοσης μέσα στις πίστες.

 

Άλλωστε ήταν συνηθισμένο το φαινόμενο οι Yamaha να καλύπτουν τις τελευταίες θέσεις στη λίστα με τις καλύτερες τελικές ταχύτητες σε όλα τα Grand Prix.

 

Το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει πάνω σε νέα μοτέρ, αλλά θα έχει τα ίδια και το 2021, δείχνει ότι θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για το εργοστάσιο.

 

Ο Valentino Rossi πάντως δεν συμφωνεί:

 

«Ναι, θα υπάρχει πάγωμα και θα έχουμε τον ίδιο κινητήρα και του χρόνου, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία», έλεγε ο Ιταλός μετά την Valencia 1.

 

«Πλέον στο MotoGP είναι πολλά κομμάτια στα οποία μπορείς να δουλέψεις γύρω από το μοτέρ για να βελτιώσεις την απόδοση».

 

«Με τα ηλεκτρονικά ή με τρόπους για να κρατήσεις φρέσκο τον κινητήρα ή χαμηλά τη θερμοκρασία ή με την εξάτμιση».

 

«Άρα αν η Yamaha δουλέψει καλά και στη σωστή κατεύθυνση, τότε μπορούμε να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα».

 

Ο πρώτος Αγώνας του Vale μετά την απουσία του λόγω Covid-19, έληξε πολύ γρήγορα αφού μετά από μόλις 5 γύρους είχε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα.

 

Ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά, όπως είπε μετά τον Αγώνα.

 

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι οι αντίπαλοί τους ήταν καλύτεροι μέσα στη χρονιά σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη, αλλά επέμεινε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κινητήρας.

 

«Είναι αλήθεια ότι όπως και τα άλλα χρόνια, στην αρχή της χρονιάς είμαστε έτοιμοι και είμαστε δυνατοί… γρήγοροι».

 

«Μετά όμως οι άλλοι κατασκευαστές φέρνουν πράγματα, τα δοκιμάζουν και προς το τέλος της χρονιάς είναι περισσότερο δυνατοί από εμάς».

 

«Βέβαια πολλά εξαρτώνται και σε ό,τι γίνεται σε κάθε Αγώνα ξεχωριστά. Την περασμένη εβδομάδα ο Franco νίκησε και τώρα όλες οι Yamaha δυσκολεύτηκαν».

Επόμενο άρθρο »

H Supersport κατηγορία αλλάζει

« Προηγούμενο άρθρο

Απορρίφθηκε η ένσταση του Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα