• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: «Θα ήθελα να έχω team-mate τον Rossi»
«Θα είναι μεγάλη και δύσκολη πρόκληση»
Νέα 26/02/2010 - 07:58

Μια άκρως ενδιαφέρουσα δήλωση που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους ανθρώπους της Fiat Yamaha ίσως και από τον ίδιο τον Valentino Rossi, έκανε ο Dani Pedrosa μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Sport.

«Αν έπρεπε να επιλέξω έναν team-mate αυτός θα ήταν ο Valentino Rossi», δήλωσε ο 24χρονος αναβάτης της Repsol Honda με τα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε 250cc (2004, 2005) και 125cc (2003) και πρόσθεσε: «Το να έχεις έναν team-mate σαν κι' αυτόν είναι μια πολύ μεγάλη και δύσκολη πρόκληση γιατί αν δεν καταφέρεις να τον νικήσεις θα βρίσκεσαι στη σκιά του. Ταυτόχρονα, όμως, νομίζω ότι ένας αναβάτης μπορεί να μάθει περισσότερα από μια τέτοια συνεργασία. Το να προσπαθήσεις να πας καλύτερα από εκείνον είναι μια πολύ σημαντική πρόκληση». Rossi και Pedrosa έχουν πολύ καλές σχέσεις σε αντίθεση με τον Lorenzo ο οποίος και με τους δύο είναι στα μαχαίρια.

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν όλοι κρέμονταν από τα χείλη του Lorenzo περιμένοντας την απόφασή του για το αν θα μείνει στη Yamaha ή θα αποδεχθεί κάποια από τις άκρως δελεαστικές προτάσεις που του έκαναν το HRC και η Ducati, ο Pedrosa ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που αποχωρούσε.

Τελικά ο Lorenzo προτίμησε να μείνει στη Yamaha με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που του πρόσφεραν τα άλλα δύο εργοστάσια, αλλά με καλύτερους όρους όσον αφορά στον εξοπλισμό που θα έχει στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα ο Pedrosa να επεκτείνει για ακόμα μια σεζόν το συμβόλαιό του με το HRC.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που είχε κάνει τότε ο αναβάτης από το Sabatell στην ιταλική τηλεόραση: «Να το θέσω απλά, υπέγραψα με τη Honda γιατί δεν υπήρχε χώρος στη Yamaha, η οποία θα ήταν μια καλή επιλογή».

Το βέβαιο είναι ότι η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα «καυτή» όσον αφορά στο μέλλον των τεσσάρων κορυφαίων αναβατών των MotoGP καθώς τα συμβόλαια των Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner και Dani Pedrosa λήγουν στα τέλη του 2010 και το πιθανότερο είναι να έχουμε ανακατατάξεις στο ρόστερ των μεγάλων εργοστασιακών ομάδων...

Επόμενο άρθρο »

Προλαβαίνει τις δοκιμές του Κατάρ ο Lorenzo;

« Προηγούμενο άρθρο

Στα ύψη το ηθικό του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα