• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Ο Lorenzo;
Θα ήταν εξαιρετικός δοκιμαστής!
Νέα 22/12/2020 - 09:45

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, Jorge Lorenzo, αποσύρθηκε στα τέλη του 2019 και έγινε δοκιμαστής της Yamaha.

 

Ωστόσο ο Ισπανός δεν οδήγησε την M1 παρά μόνο 4 φορές φέτος, κυρίως λόγω της πανδημίας που δεν επέτρεψε στην Yamaha να εκτελέσει το κανονικό πρόγραμμα δοκιμών της.

 

Ο Jorge μάλιστα δεν οδήγησε για μήνες μοτοσυκλέτα και συγκεκριμένα από το τεστ της Sepang τον περασμένο Φλεβάρη, μέχρι τον Οκτώβρη στο Portimao.

 

Κι εκεί όμως, στην Πορτογαλία, ο Lorenzo δεν ήταν καλός και οι χρόνοι του ήταν πολύ πίσω από των υπολοίπων.

 

Έτσι η Yamaha αποφάσισε να τον αντικαταστήσει και στη θέση του ήρθε ο Cal Crutchlow, ο οποίος αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση.

 

Ο Lin Jarvis παραδέχτηκε πως η έλλειψη δοκιμών επηρέασε την ομάδα και τα αποτελέσματα των οδηγών της τη φετινή χρονιά.

 

«Είχαμε μια νέα μοτοσυκλέτα, με νέο κινητήρα και νέο πλαίσιο, αλλά μετά βίας κάναμε δοκιμές, πέρα από το επίσημο τεστ», έλεγε ο Jarvis.

 

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά και είχαμε τον Jorge κι ένα προγραμματισμένο πλάνο δοκιμών, αλλά είχαμε την ομάδα των Ιαπώνων με λίγους Ευρωπαίους και τον Jorge».

 

«Ό,τι είχαμε προγραμματίσει ακυρώθηκε και αυτό μας επηρέασε γιατί δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε πάνω στα προβλήματά μας».

 

«Πραγματικά πιστεύω πως ο Jorge θα ήταν εξαιρετικός οδηγός εξέλιξης».

 

Συνεχίζοντας, ο Lin Jarvis επισήμανε πως ο Crutchlow είναι η «σωστή επιλογή» για τους μπλε και είναι βέβαιος ότι θα βοηθήσει στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα της Μ1.

 

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι έχουμε κάνει μια πολύ σωστή επιλογή με τον Cal. Είναι δουλευταράς και έχει πάθος για το όλο project μας».

 

«Δεν θα κάνουμε και τα ίδια λάθη και θα ετοιμάσουμε ένα πιο έντονο πρόγραμμα δοκιμών».

 

«Θεωρούμε ότι με τις αλλαγές στους μηχανικούς, με την πληροφόρηση που έχουμε από φέτος και με τη βοήθεια του Cal θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας».

Επόμενο άρθρο »

Αλλάζει εκ νέου η 10η στροφή στην Βαρκελώνη

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Θα έχουμε εκπλήξεις και το ’21!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα