• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Zarco και το «χαμένο έδαφος»
Έπρεπε να το καλύψω και αναγκαστικά έγιναν λάθη
Νέα 28/12/2020 - 10:59

Ο Johann Zarco υπέγραψε συμβόλαιο απευθείας με την Ducati για να συνεχίσει την καριέρα του φέτος στην ομάδα της Avintia.

 

Ο Γάλλος είχε προκαλέσει αίσθηση όταν αποφάσισε στα μέσα του 2019 να εγκαταλείψει την ΚΤΜ και το διετές εργοστασιακό συμβόλαιο που είχε με τους Αυστριακούς.

 

Αρχικά ο Zarco δεν ήθελε ούτε να ακούσει για την Avintia, ωστόσο ο Gigi DallIgna τον έπεισε λέγοντάς του ότι θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη.

 

Έτσι ο Γάλλος αναβάτης κατάφερε να κάνει δυνατές παρουσίες και να χαρίσει στην ομάδα μια pole position στο Grand Prix της Τσεχίας.

 

Στον ίδιο Αγώνα έκανε το καλύτερο πέρασμα που έχουμε δει ποτέ από οδηγό σε Long Lap Penalty και κατάφερε μάλιστα να ανέβει στο βάθρο (3ος).

 

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 κατάφερε στο τέλος της χρονιάς να πάρει την 13η θέση στο Πρωτάθλημα και να είναι η 4η καλύτερη Ducati.

 

«Είχα κάποια πράγματα που έπρεπε να δω και να καταλάβω ώστε να επιστρέψω σε κορυφαίο επίπεδο», έλεγε ο Zarco σε πρόσφατες δηλώσεις του.

 

«Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα με την Ducati και αυτό μου δίνει το κίνητρο να συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά του χρόνου».

 

«Αν δω το Πρωτάθλημα και μόνο τότε ήμουν ασταθής, αλλά το γεγονός ότι έπρεπε να καλύψω το χαμένο έδαφος με ανάγκασε να κάνω λάθη».

 

«Όμως έμαθα από αυτά και το πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερα να επιστρέψω».

 

Για το 2021 ο Johann Zarco θα εξακολουθήσει να είναι εργοστασιακός αναβάτης με υποστήριξη από το εργοστάσιο, ενώ θα έχει την ίδια μοτοσυκλέτα με τους Miller-Bagnaia.

 

«Είμαι χαρούμενος και τώρα έχω βρει μια σταθερότητα και τον τρόπο να αποδίδω καλά, να έχω την απόδοση που θέλω και να δουλεύω πάνω στη μοτοσυκλέτα και σ’ εμένα».

 

«Δεν θέλω να πω ότι έχω τα πάντα υπό έλεγχο, αλλά έχω τις προϋποθέσεις για να δουλέψουμε».

Επόμενο άρθρο »

Fabio: Παιδικό όνειρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Σημαντικός ο Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα