• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πάγωμα εξέλιξης στον κινητήρα;
Δεν αποτελεί αυτό δικαιολογία!
Νέα 07/01/2021 - 10:03

Ο Valentino Rossi συνεχίζει να πιστεύει πως το πάγωμα στην εξέλιξη του κινητήρα δεν αποτελεί δικαιολογία για την Yamaha.

 

Οι περισσότερες ομάδες θα έχουν τις ίδιες σχεδόν μοτοσυκλέτες στο grid φέτος, με εξαίρεση την Aprilia και την KTM.

 

Παρά το πάγωμα όμως, ο Rossi θεωρεί πως η Yamaha έχει κι άλλους τρόπους για να μειώσει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό στο κομμάτι της δύναμης του κινητήρα.

 

«Η εξέλιξη στον κινητήρα έχει παγώσει, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία», επαναλάμβανε σε δηλώσεις του ο Vale.

 

«Πλέον στο MotoGP μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να βελτιώσεις την απόδοσή του, όπως στα ηλεκτρονικά, στο πως θα ψύξεις το μοτέρ ή με την εξάτμιση».

 

«Επομένως πιστεύω πως αν η Yamaha δουλέψει προς τη σωστή κατεύθυνση θα έχουμε βελτίωση φέτος».

 

Ο ίδιος ο Rossi, ο οποίος στην 22η του σεζόν (!) στη μεγάλη κατηγορία θα συνεχίσει την καριέρα του στην Petronas, επισήμανε που πρέπει να βελτιωθεί.

 

«Πρέπει να βελτιωθώ σε τομείς όπως οι κατατακτήριες που πλέον είναι πολύ σημαντικές».

 

«Επίσης θα πιέσουμε την Yamaha να δουλέψει σωστά το χειμώνα, γιατί τα τελευταία χρόνια στο πρώτο μισό τα πάμε καλά, αλλά ο ανταγωνισμός μας περνά στο δεύτερο».

 

Οι ομάδες φέτος θα μπορούν, πέρα από τα ηλεκτρονικά, να εξελίσσουν και το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας τους, ενώ θα τους επιτραπεί μία φορά μέσα στο ’21 να αλλάξουν αεροδυναμικά βοηθήματα.

 

Η Aprilia θα είναι το μόνο εργοστάσιο που κρατά τις παραχωρήσεις και γι’ αυτό δεν εμπίπτει στο πάγωμα εξέλιξης του κινητήρα της.

 

Από την άλλη, η KTM έχασε πέρυσι το δικαίωμα στις παραχωρήσεις, ωστόσο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο μικρότερο αριθμό κινητήρων ανά οδηγό το 2021, της δόθηκε το δικαίωμα να κάνει μικρές αλλαγές στο μοτέρ.

Επόμενο άρθρο »

ΣΟΚ: Ο Brivio εγκαταλείπει την Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Κάνει ομάδα ο πατέρας του Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα