• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2021: Ειδικές 6 και 7
Barreda και Brabec ξεχώρισαν, 1ος στην κατάταξη ο Cornejo!
Νέα 19/09/2020 - 12:17

Ο Joan Barreda πήρε την 3η του Ειδική στο φετινό Dakar, τερματίζοντας πρώτος την Παρασκευή σε μια Ειδική που ήταν μειωμένης διάρκειας.

 

Αν και ο Toby Price έδειχνε ικανός να πάρει την Ειδική, εν τέλει δεν απέφυγε τα λάθη προς το τέλος, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός του.

 

Ο Barreda είχε την πίεση του Ross Branch της Yamaha αλλά και του Daniel Sanders που όπως και ο ίδιος, αγωνίζεται με KTM στο Dakar.

 

Πάντως ο Barreda κατάφερε να επικρατήσει και να πάρει την 27η Ειδική της καριέρας του με την ισχνή διαφορά των 13’’.

 

Μετά από αρκετές ημέρες ο Ricky Brabec έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση και πήρε την 4η θέση, αλλά ήταν την επόμενη ημέρα που ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά!

 

Ο οδηγός της Honda πήρε χτες την πρώτη φετινή του Ειδική – το Σάββατο ήταν ημέρα ξεκούρασης – και ξεκόλλησε από την 13η θέση που είχε βρεθεί στην κατάταξη στο πρώτο μισό του Dakar φέτος.

 

Αν και δεν ξεκίνησε καλά, σταδιακά ο Brabec κέρδιζε έδαφος και έφτασε και ξεπέρασε τον Ricky Brabec που πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση.

 

Στη συνέχεια σχεδόν από το πουθενά ήρθε ο Kevin Benavides για να πάρει την πρώτη θέση, ωστόσο ένα λάθος του κόστισε 10 λεπτά κι έδωσε πάλι την πρωτοπορία στον Barreda.

 

Έτσι ο Αμερικανός πήρε την Ειδική, ενώ με διαφορά στα δύο περίπου λεπτά πίσω του ήταν ο Jose Ignacio Cornejo. Έτσι η Honda έκανε το 1-2 χτες.

 

Ακολούθησε ο Skyler Howes με ιδιωτική KTM και ο εργοστασιακός του Αυστριακού εργοστασίου Sam Sunderland. Ο Daniel Sanders ήταν η 3η KTM στην πρώτη πεντάδα!

 

Οι τρεις τους είχαν διαφορά μικρότεροι από ένα λεπτό, ενώ ο Xavier de Soultrait δεν ήταν πολύ πίσω τους στην 6η θέση.

 

Με το πρώτο μισό του φετινού Dakar να έχει ολοκληρωθεί, ο Cornejo έγινε ο νέος αναβάτης που βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

 

Ο Χιλιανός είναι στην πρώτη θέση με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τον Toby Price, ο οποίος αφού έχασε την πρώτη θέση χτες υποχώρησε και βρέθηκε 9ος!

 

Στη συνέχεια κατάφερε να βελτιώσει λίγο τη θέση του και τελικά να ολοκληρώσει έβδομος.

 

Στην τρίτη θέση, περίπου δύο λεπτά από την κορυφή, είναι ο Sam Sunderland, ενώ ο De Soultrait κρατάει την 4η θέση μπροστά από το δίδυμο της Honda: Benavides και Barreda.

 

Με την πρώτο Ειδική που πήρε χτες, ο Brabec ανέβηκε στην 8η θέση, πίσω από τον συμπατριώτη του Skyler Howes και μπροστά από τους Sanders και Luciano Benavides που κλείνουν τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είναι λυπηρό. Πολύ λυπηρό…

« Προηγούμενο άρθρο

Η μεγάλη ανησυχία της Suzuki!

Χορηγοί