• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha 2021, στη μετά-Rossi εποχή!
Τα νέα χρώματα της Μ1 με τους Vinales-Quartararo
Νέα 15/02/2021 - 14:37

Για πρώτη φορά από το 2013, η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χωρίς τον Valentino Rossi στις τάξεις της, αφού το νέο της δίδυμο θα είναι ο Fabio Quartararo και ο Maverick Vinales.

 

Ο Ισπανός παραμένει στην Yamaha, έχοντας πάει στους μπλε από την Suzuki το 2017, ενώ τη θέση του Valentino πήρε ο Fabio Quartararo από την Petronas SRT.

Σε ό,τι αφορά στα νέα χρώματα της ομάδας, αυτά δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά από το 2020, μιας και ο βασικός της χορηγός η Monster Energy παραμένει στην ομάδα και το 2021.

 

Η Yamaha ήταν η μοτοσυκλέτα που κέρδισε τους μισούς Αγώνες της ιδιαίτερης περσινής σεζόν και με τον Morbidelli της Petronas κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, παρά το ότι η χρονιά της είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

 

Στους εργοστασιακούς ο Vinales τερμάτισε στην 6η θέση με μια νίκη στο ενεργητικό του. Ο Fabio Quartararo από την άλλη, ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν και οδηγούσε την κούρσα στη βαθμολογία για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Προς το τέλος όμως, από διεκδικητής του Τίτλου «χάθηκε» και τερμάτισε μόλις όγδοος.

 

Φυσικά η Yamaha είχε και την «περιπέτεια» με τους κινητήρες και τις μη εγκεκριμένου τύπου βαλβίδες που χρησιμοποίησε και για το οποίο τελικά τιμωρήθηκε η ομάδα με αφαίρεση βαθμών.

 

Φέτος, πέρα από τους Maverick Vinales και Fabio Quartararo, στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας θα βοηθήσει και θα έχει λόγο και ο Cal Crutchlow, ο οποίος αντικαθιστά τον Jorge Lorenzo ως δοκιμαστής των μπλε.

 

Η δορυφορική ομάδα της Yamaha, η Petronas SRT, θα κάνει την παρουσίαση των Valentino Rossi και Franco Morbidelli στις 18 Φεβρουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

Video: Τα αποκαλυπτήρια της Μ1

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales και Quartararo πάνω στην Μ1 του 2021!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα