• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbido: Η Losail είναι σαν να έχει σχεδιαστεί για τις Ducati!
Αλλά είμαστε κι εμείς εδώ!
Νέα 12/03/2021 - 11:57

Μπορεί να μην έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του, ωστόσο ο Franco Μorbidelli έχει παρόμοιο ρυθμό με τους εργοστασιακούς της Yamaha. Χθες κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους χρόνους, ανάμεσα στις Yamaha των Vinales και Quartararo. «Ένιωθα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα. Δοκίμασα πολλά γιατί ήθελα να καταλάβω κάποια πράγματα και πετύχαμε τις σωστές λύσεις για διαφορετικές συνθήκες. Εδώ οι συνθήκες αλλάζουν πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας».

«Έκανα και μια επίθεση στο χρόνο με έναν πολύ καλό γύρο. Βελτιώθηκα και σε ρυθμό Αγώνα. Σήμερα η πίστα ήταν πιο αργή, αλλά κατάφερα να έχω τον ίδιο ρυθμό με χθες. Ένιωθα πιο άνετα. Φυσικά οι Ducati εδώ είναι πάντα δυνατές, όπως και οι Suzuki αλλά και οι άλλες τρεις Yamaha, μαζί με τον Valentino. Όλοι αυτοί νομίζω ότι θα παλέψουν στον Αγώνα».

Ένα από τα ερωτηματικά είναι το κατά πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες πριν τον αγώνα στα τέλη του Μάρτη. «Εδώ τώρα η άσφαλτος έχει πολλή πρόσφυση, αλλά υπάρχουν και στιγμές που δεν είναι τόσο καλή. Για αυτό και ρίξαμε το βάρος μας στο πώς θα αντιδράσουμε όταν έρθουν αυτές οι αλλαγές. Άλλωστε στον Αγώνα έχεις λιγότερο χρόνο και πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις. Νιώθω έτοιμος. Δουλέψαμε πολύ καλά και η περισσότερη δουλειά έχει βγει».

Τον ρώτησαν και αν Yamaha τον υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Μου έδωσαν πάρα πολλά πράγματα να δοκιμάσω και αυτά θα τα έχω για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν θα υπάρξουν νέα εξαρτήματα για μένα. Το να έχεις μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα είναι πάντα καλύτερο, αλλιώς δεν θα την είχαν οι εργοστασιακοί!», είπε γελώντας.

Ποιόν θεωρεί φαβορί για τον αγώνα; «Η κατάσταση, όσο περνούν οι μέρες, γίνεται και πιο ξεκάθαρη. Νομίζω ότι οι Ducati τα πάνε πάντα καλά εδώ. Είναι γρήγορες, όχι μόνο στην ευθεία αλλά και σε ρυθμό. Σήμερα τόσο ο Bagnaia, όσο και ο Zarco, αλλά και ο Miller, ήταν πολύ δυνατοί. Δεν θα είναι εύκολο να παλέψουμε εναντίον τους, γιατί στην ευθεία είναι εντυπωσιακοί. Δείχνει να είναι μία πίστα που έχει σχεδιαστεί για αυτούς! Η πλάστιγγα γέρνει στη μεριά τους, αλλά είμαστε και εμείς εδώ».

Τέλος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Δεν νομίζω να έχουμε κάποια έκπληξη. Όλοι είναι γρήγοροι εδώ. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις 9 οδηγούς κάτω από το 1:54 αλλά και το 357,6 ρεκόρ τελικής που έκανε ο Zarco! Θα είναι ένας ενδιαφέρων Αγώνας εδώ».

Επόμενο άρθρο »

Video: O Γύρος της πίστας του Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ποτέ δεν ήμουν τόσο γρήγορος στο Qatar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα