• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
100 χρόνια Moto Guzzi
15 Μαρτίου 1921 - 15 Μαρτίου 2021
Νέα Αγοράς 15/03/2021 - 11:58
 
H Moto Guzzi γιορτάζει σήμερα την 100 επέτειο από την ίδρυση της εταιρίας  στις 15 Μαρτίου 1921.
 
Γιορτάζει έναν αιώνα ιστορίας, εκπληκτικών μοτοσυκλετών και επιτυχιών σε αγώνες.
 
Το 1921 μετά από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου δυο φίλοι ο Carlo Guzi και ο Giorgio Parodi που υπηρετούσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πολεμική αεροπορία, πραγματοποίησαν το όνειρο τους, να δημιουργήσουν μια σπορ μοτοσυκλέτα μετά από τον πόλεμο, 
 
Επέλεξαν τον αετό σαν σήμα εταιρίας στη μνήμη του Giovanni Ravelli, πιλότου και φίλου τους, που σκοτώθηκε σε ατύχημα το 1919. 
 
Η Moto Guzzi από το ξεκίνημα της ειχε επιτυχίες στου αγώνες και σε αυτά τα 100 χρόνια έχει κατακτήσει 14 παγκόσμια πρωταθλήματα και αρκετά ρεκόρ ταχύτητας.
 
 
Επίσης η Moto Guzzi έχει μια μακρά παράδοση συνεργασίας με το Ιταλικό στρατό και της αστυνομία που προτιμούσαν τις μοτοσυκλέτες του εργοστασίου για τις επιδόσεις και την αξιοπιστία τους.
 
Μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αρκετές μοτοσυκλέτες του εργοστασίου να χρησιμοποιούνται από αστυνομίες σε όλο τον κόσμο, μάλιστα η V7 ήταν μια από τις πρώτες μη αμερικανικές μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησε η αστυνομία του Λος Άντζελες.
 
 
Σήμερα η Moto Guzzi ειναι μια από τις κύριες μάρκες του Piaggio Group, του μεγαλύτερου κατασκευαστή δικύκλων στην Ευρώπη, και συνεχίζει την παραγωγή μοτοσυκλετών ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά της μάρκας .

Επόμενο άρθρο »

Τα VR|46 στο Motocenter Hassapis στην Κύπρο

« Προηγούμενο άρθρο

Ermax για Honda Forza 750 2021

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα