• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ήρθε το νέο Honda SH350i MY21
και διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά
Νέα Αγοράς 22/03/2021 - 15:23

Το νέο Honda SH350i MY21 ήρθε και και διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά

Το νέο SH350 ειναι εφοδιασμένο με κινητήρα, προδιαγραφών EURO5, με αυξημένο κυβισμό στα 350 κ. εκ.  που προσφέρει αυξημένη τελική ταχύτητα και καλύτερη επιτάχυνση.

Το βελτιωμένης σχεδίασης πλαίσιο ειναι ελαφρύτερο και η εξελιγμένη στιλιστικά εμφάνιση τώρα περιλαμβάνει προβολέα, πίσω φως και φλας  LED, επίσης η οθόνη οργάνων ειναι LCD και κάτω από τη σέλα υπάρχει θύρα USB Type-C.   

H λιανική τιμή πώλησής του νέου SH350i ξεκινάει από 5.650€. 

.

.


 

21YM HONDA SH350i

Δύο είναι τα γράμματα που κυριαρχούν τους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων: SH. Πάνω από ένα εκατομμύριο SH σκούτερ έχουν πουληθεί στην Ευρώπη τα τελευταία 36 χρόνια, χαρίζοντας στα αρχικά SH το κύρος ενός εξαιρετικού προϊόντος, υπό τη σκέπη της διάσημης ποιότητας κατασκευής και αξιοπιστίας Honda.

Το SH300i με συμπαγή, step-through επίπεδη σχεδίαση πατώματος και εμπρός/πίσω τροχούς 16 ιντσών διέθετε όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά SH και κάτι επιπλέον – έναν ισχυρό κινητήρα με μέγιστη απόκριση για χρήση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Ήταν το πρώτο Honda που πληρούσε τις προδιαγραφές EURO4 το 2015. Παράλληλα, τα μέτρα βελτίωσης του κινητήρα απέφεραν αύξηση ροπής και μείωση της κατανάλωσης. Και εμφανισιακά, όμως, απέκτησε μεγαλύτερο ‘μυϊκό όγκο’, ενώ με την αναβάθμιση του πλαισίου απελευθερώθηκε πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος διατηρώντας ατόφια την ‘ξυραφένια’ οδική συμπεριφορά του. Το 2019, απέκτησε Honda Selectable Torque Control (HSTC).

Για το 2021 η ιστορία συνεχίζεται: το νέο SH350i αποκτά μεγαλύτερο κυβισμό, και κατά συνέπεια αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή αλλά και πιο εκλεπτυσμένο στυλ, εδραιώνοντας τη θέση του ως το τέλειο σκούτερ για κάθε χρήση.


Παρουσίαση μοντέλου

 Τα επιπλέον 50 κυβικά εκατοστά αυξάνουν την ισχύ κατά 16%, στα 21.5kW (29,2PS), και ο νέος κινητήρας eSP+ του SH350i είναι αισθητά ισχυρότερος σε όλο το εύρος στροφών, προσφέροντας καλύτερη επιτάχυνση και αυξημένη τελική ταχύτητα. Επίσης συμμορφώνεται με τα πρότυπα EURO5.

Το πλαίσιο έχει αναθεωρηθεί με σκοπό την εξοικονόμηση βάρους ενώ στιλιστικά έχει πλήρως ανανεωθεί, εξελίσσοντας τη συνταγή SH: συμπαγείς διαστάσεις και πρακτικότητα – τόσο εν κινήσει όσο και εν στάσει. Μία θύρα φόρτισης USB κάτω από τη σέλα αντικαθιστά το φορτιστή ACC, ενώ υπάρχει και νέος πίνακας οργάνων LCD.

Το 2021 SH350i θα διατίθεται στους εξής χρωματισμούς:

  •   -  Mat Carnelian Red Metallic
  •   -  Mat Ruthenium Silver Metallic
  •   -  Pearl Cool White
  •   -  Black

 

.

 

Κινητήρας

  •  - Κινητήρας 330cc αποδίδει ισχύ αυξημένη κατά 3Kw (4ps) στις 7.500σαλ. και 4,8Nm επιπλέον ροπή στις 5.250σαλ.

  •  - Τεχνολογία ‘enhanced Smart Power+’ σημαίνει οικονομική κατανάλωση 30km/l (WMTC mode), και συμμόρφωση με τα πρότυπα EURO5

  •  - 10% ελαφρύτερος στρόφαλος

  •  - Μεγαλύτερο σώμα ψεκασμού στα 36mm (από 34mm)

  •  - Διάμετρος βαλβίδων εισαγωγής αυξημένη στα 28mm (από 27mm)

  •  - Νέο μπεκ λαδιού ψύξης εμβόλου για βελτίωση της ψύξης και της απόδοσης καύσης

  •  - Αναβαθμισμένοι αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής βελτιώνουν την αποδοτικότητα

  •  - Νέας σχεδίασης σιλανσιέ με δύο θαλάμους

  •  - Υδραυλικός τεντωτήρας καδένας και αντλία επιστροφής λαδιού για μείωση εσωτερικών τριβών

Ο νέος κινητήρας eSP+ του SH350i συνδυάζει άριστα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά με υψηλή ιπποδύναμη χάρη στην εφαρμογή τεχνολογιών μείωσης τριβών.

Με αυξημένο κυβισμό κατά 50κ.εκ. (στα 330cc από 279cc, χωρίς πρόσθετο συνολικό βάρος) ο υδρόψυκτος κινητήρας ψεκασμού με μονό Εκκεντροφόρο Επικεφαλής (1ΕΕΚ/SOHC) και 4 βαλβίδες, αποδίδει αυξημένη ισχύ 21.5kW (29,2PS) (από 18,5kW του προηγούμενου μοντέλου) στις 7.500σαλ., με μέγιστη ροπή αυξημένη στα 32Nm στις 5.250rpm. Το συγκριτικό γράφημα δυναμομέτρησης δίνει μία συνολική εικόνα, όπου φαίνεται η αξιοσημείωτη αύξηση της ισχύος και της ροπής από τις 3.500σαλ. και πάνω. Από στάση, το SH350i επιταχύνει στα 200m κατά 0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα, δηλαδή σε 10,2 δευτ.

Για τα επιπλέον κυβικά εκατοστά, η διάμετρος του κυλίνδρου αυξήθηκε από 72mm σε 77mm και η διαδρομή αντίστοιχα στα 70,7mm. Η σχέση συμπίεσης είναι 10.5:1. Για να αξιοποιηθεί ο αυξημένος κυβισμός, ο χρονισμός και η βύθιση των βαλβίδων έχουν βελτιστοποιηθεί. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το κλείσιμο των βαλβίδων εισαγωγής και το άνοιγμα/κλείσιμο των βαλβίδων εξαγωγής καθυστερούν κατά 5°. Η βύθιση έχει αυξηθεί κατά 0,3mm. Ο χρόνος ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής παραμένει ίδιος.

Με τον επανασχεδιασμό του, ο στρόφαλος είναι τώρα 10% ελαφρύτερος. Αυτό επιτεύχθηκε χωρίς κάποια αλλαγή στις διαστάσεις των κομβίων, ή θυσίες στην ακαμψία και αντοχή που απαιτούνται για τη μετάδοση υψηλότερης ισχύος. Κοκοράκια με περιστρεφόμενους ολισθητήρες, κουζινέτα στροφαλοφόρου χαμηλών τριβών και στεγανός στροφαλοθάλαμος, προσφέρουν αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και ισχυρές επιδόσεις. Για βελτίωση της ψύξης του εμβόλου, ένα μπεκ λαδιού, όπως αυτό της CRF450R, ψεκάζει το λάδι στο πίσω τμήμα του εμβόλου, βελτιώνοντας το χρονισμό της ανάφλεξης και την αποδοτικότητα καύσης. Η χωρητικότητα σε λιπαντικό είναι 1,85 λίτρα.

Με την αναβάθμιση της εισαγωγής, η πεταλούδα ψεκασμού αυξήθηκε σε 36mm από 34mm, ενώ οι βαλβίδες εισαγωγής αυξήθηκαν κατά 1mm, στα 28mm, προς όφελος της απόδοσης. Αέρας τροφοδοτείται από ένα φιλτροκούτι 5,5 λίτρων. Οι αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως. Ο αυλός εισαγωγής προσφέρει αυξημένη ροή και στροβιλισμό στο κύλινδρο για πιο σταθερή καύση. Τα καυσαέρια εξέρχονται μέσω μιας ευθείας και όχι καμπύλης εξαγωγής, όπως πριν, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση.

Για μείωση της αντίστασης ροής των καυσαερίων, το νέο σιλανσιέ αποτελείται τώρα από δύο ξεχωριστούς θαλάμους αντί τρεις. Βελτιώσεις στο σχεδιασμό του σωλήνα που συνδέει το θάλαμο εκτόνωσης καθώς και στο μέγεθος και τη θέση του καταλύτη βελτιώνουν επίσης τη ροή και τον καθαρισμό των καυσαερίων.

Οι εσωτερικές τριβές έχουν μειωθεί χάρη στην έκκεντρη τοποθέτηση του κυλίνδρου κατά 5mm, στην υιοθέτηση υδραυλικού τεντωτήρα καδένας και στη χρήση μιας αντλίας επιστροφής λαδιού. Η αντλία αυτή που χρησιμοποιείται σε κινητήρες υψηλών επιδόσεων, μειώνει την εσωτερική πίεση μέσα στον κινητήρα, την ανάδευση του λαδιού, καθώς και τις απώλειες και τις εσωτερικές τριβές στα κινούμενα μέρη. Ένας νέος αντικραδασμικός άξονας ελαχιστοποιεί τους ενοχλητικούς κραδασμούς πρώτης τάξης και συμβάλλει σε μία ομαλή, απολαυστική οδήγηση.

Ένας αυτόματος φυγοκεντρικός συμπλέκτης ελέγχει ένα κιβώτιο V-Matic (με κλιμάκωση κατάλληλη για δυνατές επιταχύνσεις στις χαμηλές ταχύτητες) και τον ιμάντα τελικής μετάδοσης. Για το Μ.Υ. 2021, το κάλυμμα του κινητήρα έχει επανασχεδιαστεί σε αρμονία με το νέο σώμα του σκούτερ.

Ο κινητήρας του SH350i διαθέτει Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το σύστημα ανιχνεύει την οποιαδήποτε διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού, υπολογίζει το βαθμό ολίσθησης και ελέγχει τη ροπή του κινητήρα μέσω του ψεκασμού καυσίμου για ανάκτηση της πρόσφυσης στον πίσω τροχό. Το HSTC ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από ένα διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Μία ένδειξη ‘Τ’ στην ψηφιακή οθόνη αναβοσβήνει όταν το σύστημα λειτουργεί ελέγχοντας την πρόσφυση.

Mat Carnelian Red Metallic
Mat Carnelian Red Metallic

Ο κινητήρας πληροί επίσης τις προδιαγραφές EURO5, που από την 1η Ιανουαρίου 2020 εισήγαγαν πολύ αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων συγκριτικά με το EURO4. Σύμφωνα με αυτό, οι επιτρεπόμενες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ η μείωση των συνολικών επιτρεπόμενων εκπομπών υδρογονανθράκων έχει ξεπεράσει το 40%. Προβλέπεται αυστηρότερος έλεγχος αυτανάφλεξης και έχει καθιερωθεί ένα όριο επιτρεπόμενων σωματιδίων

Η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλή 30km/l (WMTC mode), ενώ με χωρητικότητα ρεζερβουάρ 9,1L η αυτονομία υπερβαίνει τα 270km.

Mat Ruthenium Silver Metallic
Mat Ruthenium Silver Metallic

.

 

Στυλ & Εξοπλισμός

  •  - Εξελιγμένο στυλ SH διατηρεί το χαρακτηριστικό επίπεδο πάτωμα

  •  - Υποδοχή USB Type-C κάτω από τη σέλα

  •  - Νέα όργανα LCD

  •  - Λειτουργία προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς σε φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης

 Το SH350i είναι ένα σκούτερ που κάνει αισθητή την παρουσία του στο δρόμο, επισημαίνοντας την premium SH καταγωγή του με μία ολοκαίνουργια σχεδίαση που αντιγράφει την εμφάνιση του μικρότερου μοντέλου και best-seller της οικογένειας SH150i. Οι λέξεις κλειδιά στο στυλ είναι ‘μυώδες’ και ‘επιφανειακή ένταση’. Η νέα του πρόσοψη το κάνει να ξεχωρίζει: ο προβολέας LED διαθέτει τώρα διαχωρισμό της μεσαίας σκάλας σε δύο δέσμες, ενώ τα φώτα πορείας τοποθετούνται ψηλά, πάνω στο κέλυφος του τιμονιού, δημιουργώντας μια μοντέρνα, χαρακτηριστική εμφάνιση. Το επανασχεδιασμένο πίσω φανάρι LED και τα φλας τοποθετούνται ανάμεσα στις χειρολαβές συνεπιβάτη που τώρα κατασκευάζονται από αλουμίνιο.

Pearl Cool White
Pearl Cool White

Ασφαλώς, για ένα μοντέλο SH η λειτουργικότητα είναι εξίσου σημαντική με την εμφάνιση. Η θέση οδήγησης υποστηρίζει διάφορους σωματότυπους αναβατών και υπόσχεται μια άνετη, όρθια θέση σώματος και άριστη ορατότητα. Το συνολικό μήκος είναι 2160mm, με πλάτος 742mm και ύψος 1161mm. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 131mm.

Υπάρχει χώρος για ένα full-face κράνος κάτω από τη σέλα, ενώ το ύψος της παραμένει πρακτικά χαμηλό στα 805mm (μόλις 5mm παραπάνω από του SH125/150). Υπάρχει επίσης μία νέα θύρα USB Type-C για εύκολη φόρτιση μιας κινητής συσκευής. Το στάνταρ επίπεδο πάτωμα του SH (πλάτος 435mm) διευκολύνει τη μεταφορά φορτίων και βοηθά τον αναβάτη να ανεβαίνει και να κατεβαίνει. Ένα αναδιπλούμενο άγκιστρο μεταφοράς στο εμπρός πάνελ αυξάνει την πρακτικότητα.

Black
Black

Ο νέος πίνακας οργάνων LCD περιλαμβάνει όλες τις προειδοποιητικές λυχνίες – συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών HSTC και ABS – διατεταγμένων γύρω από μία κεντρική ψηφιακή οθόνη ‘ταχύμετρο/ χιλιομετρητής’. Όλες οι λειτουργίες του πίνακα ελέγχονται μέσω μπουτόν Α/Β στο αριστερό γκριπ.

Τα εμπρός και πίσω φλας του SH350i έχουν νέα λειτουργία αυτόματης ακύρωσης Emergency Stop Signal. Μόλις ο εγκέφαλος του ABS ανιχνεύσει ξαφνικό φρενάρισμα, τα αλάρμ θα αναβοσβήνουν με μεγάλη ταχύτητα για να προειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς.

Το Smart Key είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον πολυάσχολο αναβάτη που είναι συνέχεια σε κίνηση. Πέραν του ότι ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά στο ντουλαπάκι, είναι συμβατό και με την προαιρετική, αφαιρούμενη βαλίτσα top box των 35 λίτρων. Με το Smart Key στην τσέπη του αναβάτη, το top box κλειδώνει αυτόματα όταν απομακρυνθεί ο αναβάτης, ενώ μπορεί να το κλειδώσει και ο ίδιος από το κλειδί.

 

.

 

Πλαίσιο

  •  - Ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο για εξοικονόμηση βάρους

  •  - Τηλεσκοπικό πιρούνι 35mm και δύο πίσω αμορτισέρ

  •  - Εμπρός και πίσω τροχοί 16 ιντσών για βελτιωμένη ευστάθεια

Το δοκιμασμένο πλαίσιο του SH350i είναι σχεδιασμένο με κριτήριο την ασφάλεια και την ευελιξία σε όλες τις συνθήκες. Στο νέο μοντέλο αναβαθμίστηκαν οι διάμετροι των σωλήνων, το πάχος των τοιχωμάτων και τα υλικά των εξαρτημάτων του πλαισίου, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες, αλλά και εξοικονομώντας βάρος 1kg.

Ομαλή απόσβεση ανωμαλιών παρέχει το τηλεσκοπικό πιρούνι 35mm, τα δύο πίσω αμορτισέρ, το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο και ένα σύστημα συνδέσμων Oleo τοποθετημένο κάτω από τον κινητήρα για καλύτερη αίσθηση και απόσβεση κραδασμών.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού ορίζονται στα 27°5’/99mm με μεταξόνιο 1452mm και το τιμόνι περιστρέφεται κατά 45° από το κέντρο. Το βάρος χωρίς υγρά είναι 174kg.

Τα εμπρός ελαστικά είναι 110/70-16 και τα πίσω 130/70-16 και το δικάναλο ABS επενεργεί σε μονούς δίσκους 256mm μπροστά και πίσω.


 

Αξεσουάρ

Η γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda για το SH350i περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  •   -  Top box 35 λίτρων & πίσω σχάρα
  •   -  Σετ ζελατίνα και χούφτες
  •   -  Θερμαινόμενα γκριπ
  •   -  Κουβέρτα σκούτερ


 

Τεχνικές Προδιαγραφές 

 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος

Μονοκύλινδρος, 4-χρονος, υγρόψυκτος SOHC

Κυβισμός (cm³)

330cc

Βαλβίδες

4

Διάμετρος & Διαδρομή (mm)

77 x 70.7mm

Σχέση συμπίεσης

10.5:1

Μέγιστη ισχύς

21.5kW (29,2ps) @ 7.500rpm

Μέγιστη ροπή

32Nm @ 5.250rpm

Χωρητικότητα σε λιπαντικό

1,85L

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Ψεκασμός

PGM-FI

Χωρητικότητα ντεπόζιτου

9.1L

Εκπομπές CO2 WMTC

77,8 g/km

Κατανάλωση καυσίμου

30km/litre

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μίζα

Ηλεκτρική

Μπαταρία

12V-11.6AH

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τύπος συμπλέκτη

Αυτόματος φυγοκεντρικός

Τύπος κιβωτίου

V-Matic

Τελική μετάδοση

V-Belt

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαστάσεις (Μ´Π´Υ)

2,160 x 742 x 1,161mm

Μεταξόνιο

1,452 mm

Γωνία Κάστερ

27.5°

Ίχνος Τροχού

99mm

Ύψος Σέλας

805mm

Απόσταση από το έδαφος

157.8mm

Βάρος (γεμάτο)

174kg

Ακτίνα στροφής

2.2m

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τύπος Εμπρός

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Τύπος Πίσω

Δύο αμορτισέρ

ΤΡΟΧΟΙ

Ζάντα Εμπρός

Χυτή αλουμινένια, 16 x MT2.75, διατομή U με 6 ακτίνες

Ζάντα Πϊσω

Χυτή αλουμινένια, 16 x MT2.75, διατομή U με 6 ακτίνες

Ελαστικό Εμπρός

110/70-16

Ελαστικό Πίσω

130/70-16

ΦΡΕΝΑ

Τύπος Συστήματος ABS

2-Κάναλο

Εμπρός

Δισκόφρενο 256mm με δαγκάνα δύο εμβόλων

Πίσω

Δισκόφρενο 256mm με δαγκάνα ενός εμβόλου

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Όργανα

Δύο οθόνες LCD: ταχύμετρο, στάθμη & κατανάλωση καυσίμου, θερμοκρασία, ρολόι, 2 χιλιομετρητές, ένδειξη Honda SMART Key.

Προβολέας

LED

Φανάρι

LED

                                                                      

Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση

# Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Υποψηφιότητα του Δ. Αθανασουλόπουλου

« Προηγούμενο άρθρο

AP Racing ολοκληρωμένη γκάμα φρένων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα