• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Μου αρέσει να παλεύω για την νίκη
Δεν θα αλλάξω προσέγγιση
Νέα 30/08/2021 - 12:50

Η νίκη του Quartararo στο Silverstone ήταν πολύ σημαντική, καθώς τον βοήθησε να ξεφύγει βαθμολογικά στο πρωτάθλημα. Ήταν ένας αγώνας αντάξιος ενός πρωταθλητή, καθώς ο Fabio χρησιμοποίησε το μυαλό του στους πρώτους γύρους και μετά απελευθέρωσε όλη την ταχύτητά του. Ήταν ο καλύτερος αναβάτης στην πίστα και αυτή την στιγμή βρίσκεται 65 βαθμούς μπροστά από τον Joan Mir, ο οποίος πριν το Silverstone είχε δηλώσει, κάπως απερίσκεπτα θα έλεγε κανείς, ότι η πίεση θα κάνει τον Γάλλο αναβάτη να κάνει λάθη. 

Ο Quartararo απάντησε πρώτα στην πράξη και μετά με λόγια. " Έχει πλάκα γιατί διάβασα πολλά σχόλια ότι η πίεση θα με αναγκάσει να κάνω λάθη, αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο", δήλωσε ο Fabio. "Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο καλά πάνω στην μοτοσυκλέτα και η Yamaha ποτέ δεν έχει μεταφέρει πίεση σε εμένα. Το να έχω αυτό το προβάδισμα δεν με κάνει να σκεφτώ το πρωτάθλημα. Το έκανα μόνο μια φορά, στην Αυστρία, όταν ήταν η ώρα της απόφασης για το αν θα αλλάξω λάστιχα. Η αλήθεια είναι, ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα".

Κάτι το οποίο είδαμε χθες στο Silverstone με τον Fabio να φαίνεται λίγο συγκρατημένος μόνο στους πρώτους γύρους.

"Ήμουν λίγο ανήσυχος στην αρχή γιατί χρησιμοποίησα τα δύο συστήματα που χαμηλώνουν το μπροστινό  και το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Στην εκκίνηση δεν πήγα άσχημα, είδα τον Aleix που με προσπέρασε αλλά δεν είδα τον Bagnaia. Μετά, ο πρώτος γύρος ήταν λίγο περίπλοκος, βγήκα εκτός γραμμής στην 8η στροφή, αλλά είχα πολύ εμπιστοσύνη στο μπροστινό, αυτό είναι η μεγαλύτερη βελτίωση της M1 φέτος και μου επέτρεψε να κάνω μερικές καλές προσπεράσεις. Πίστευα ότι θα ζοριζόμουν σε κάποιες στροφές αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά".

Ο Γάλλος αναβάτης παραδέχτηκε ότι, από τις πέντε νίκες που έχει πετύχει φέτος, αυτή στο Silverstone είναι η πιο σημαντική.

"Είναι η πιο σημαντική για το πλεονέκτημα που έχω πλέον στην βαθμολογία, αλλά πριν ξεκινήσει ο αγώνας είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι το πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι το Misano. Θα συνεχίσω έτσι, γιατί το διασκεδάζω και θα αντιμετωπίσω τον επόμενο αγώνα σαν να είναι ο πρώτος της χρονιάς".

Ο επόμενος αγώνας είναι στο Aragon μια πίστα που ο Quartararo δεν συμπαθεί ιδιαίτερα.

"Πέρυσι ξεκίνησα από την pole position, αλλά ποτέ δεν ένιωσα καλά εκεί, δεν μπορώ να είμαι σταθερός. Αλλά έρχεται την καλύτερη στιγμή, ακόμα και στην Αυστρία στο παρελθόν ζοριζόμουν αλλά φέτος ήμουν γρήγορος. Η εμπιστοσύνη που έχω στο μπροστινό θα μου επιτρέψει να κάνω ένα βήμα μπροστά".

"Δεν θέλω να αλλάξω προσέγγιση, γιατί μου αρέσει να παλεύω για την νίκη και αν πετυχαίνεις συγκεκριμένα αποτελέσματα τότε το πρωτάθλημα θα έρθει. Προφανώς, αν δεν νιώθω καλά σε έναν αγώνα θα είμαι προσεκτικός για να μην κάνω κάποιο χαζό λάθος, ξέρω ότι έχω ένα καλό προβάδισμα και θα μπορώ να το διαχειριστώ".

Πριν τον αγώνα, ο Lin Jarvis ανακοίνωσε ότι ο Franco Morbidelli θα γίνει μέλος της εργοστασιακής ομάδας από το Misano και μετά. Ο Fabio Quartararo σχολίασε το γεγονός, όπως και το αντίο της Petronas.

"Η άφιξη του Franco είναι κάτι που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, είναι ευχάριστο αλλά είμαι συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα και δεν κοιτάω στην άλλη πλευρά του γκαράζ. Όσο για την Petronas, είμαι λυπημένος γιατί πέρασα δύο τέλεια χρόνια μαζί τους. Συμβαίνει  μερικές φορές όταν μια ομάδα έχει προβλήματα, αλλά ελπίζω ότι θα βρεθούν πάλι στην κορυφή...αλλά προφανώς πίσω από εμένα", πρόσθεσε γελώντας ο Fabio.

 

Επόμενο άρθρο »

Τα MICHELIN Power Slicks "ζέσταναν" το κρύο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

To MOTOGPWORLD PADDOCK 12 (video) είναι στον "αέρα"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα