• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: O Fabio δεν έκανε ούτε ένα λάθος
Του άξιζε ο τίτλος
Νέα 31/10/2021 - 09:59

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP, Jorge Lorenzo,  αποδίδει εύσημα στον Fabio Quartararo και στη Yamaha, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2021 στο Misano. "Άξιζε σε όλους. Η Yamaha δούλευε πάντα πολύ, η μοτοσυκλέτα είναι πάντα πολύ ολοκληρωμένη, πολύ ισορροπημένη. Όσο για τον Fabio, δεν έκανε ποτέ λάθος", υποστήριξε ο Lorenzo. 

Ο πρώην τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP με τη Yamaha, πιστεύει ότι το γεγονός ότι ο Fabio τερμάτισε κάθε αγώνα ήταν το κλειδί για την επιτυχία του.

Ο Lorenzo, νικητής των παγκόσμιων πρωταθλημάτων MotoGP του 2010, του 2012 και του 2015, εγκατέλειψε μόλις τρεις αγώνες στις τρεις εφόδους του για την κατάκτηση του τίτλου.
Συγκρίνοντας τον πρώτο τίτλο του Ισπανού με αυτόν του Quartararo, ο Lorenzo τερμάτισε κάθε αγώνα στις βαθμολογούμενες θέσεις, ένα επίτευγμα που και ο Quartararo είναι επίσης σε πορεία να διεκδικήσει με μόλις δύο γύρους να απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος. 

Ενώ ο Quartararo δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εννέα νίκες του Lorenzο το 2010, ακόμα κι αν κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες - αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις πέντε νίκες - είναι οι τερματισμοί στο βάθρο που ξεχώρισαν και τους δύο αναβάτες από τους ανταγωνιστές τους σε αυτές τις δύο σεζόν.
Ο Quartararo απέτυχε να τερματίσει μόνο σε δύο αγώνες το 2020, ήταν οι ασυνεπείς επιδόσεις που του κόστισαν τον τίτλο - είχε τερματίσει τέσσερις φορές εκτός της πρώτης δεκάδας - όμως αυτή η ασυνέπειά του έχει εξαφανιστεί φέτος και έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη δύναμή του.

Όμως, ενώ ο Quartararo ήταν ένας «άξιος» πρωταθλητής, το ίδιο ήταν και η Yamaha κατά την άποψη του Lorenzo.
"Το άξιζαν όλα τα μέρη. Η Yamaha δούλευε πάντα πολύ, η μοτοσυκλέτα είναι πάντα πολύ ολοκληρωμένη, πολύ ισορροπημένη και όσο για τον Fabio, κανείς δεν περίμενε όταν έφτασε στην Petronas το 2019 ότι θα ήταν τόσο ανταγωνιστικός και θα ήταν ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής", είπε ο Lorenzo.

"Ο κόσμος είπε ότι 'δεν ήταν πολύ ανταγωνιστικός στην Moto2, είναι ταλαντούχος αναβάτης αλλά όχι πολύ συνεπής', αλλά τελικά, σιγά σιγά βελτιώθηκε και άλλαξε πολύ σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν".

"Δεν έκανε ποτέ λάθος και τελικά, σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP δεν μπορείς να κερδίσεις κάθε αγώνα, βρίσκεις πάντα μια πίστα που δεν σου ταιριάζει ή δεν ταιριάζει με την μοτοσυκλέτα σου, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τερματίσεις τον αγώνα. δεν μπορείς να πέσεις".

"Τρίτος, τέταρτος ή πέμπτος, δεν έχει σημασία, πρέπει να τερματίσεις τον αγώνα. Αυτό ακριβώς έκανε ο Fabio αυτή τη σεζόν".

Επόμενο άρθρο »

Pablo Nieto: Η συμφωνία της VR46 με την Aramco προχωράει αργά

« Προηγούμενο άρθρο

Αποχή/διαμαρτυρία του Πρωταθλητή Δ. Καρακώστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα