• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεργασία μεταξύ LCR Honda και Qatar S&T Park
Θα μπορέσουμε να παρέχουμε λύσεις για να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση και τις επιδόσεις του οδηγού
Νέα 22/04/2010 - 10:48

Η ομάδα του Lucio Checchinello πρόσφατα σύναψε νέα συνεργασία με το Κέντρο Επιστημών και Τεχνολογίας του Qatar (Qatar Science & Technology Park:QSTP) που θα οδηγήσει στην εξέλιξη της τεχνολογίας RASAD. Το σύστημα RASAD εξυπηρετεί στην παρακολούθηση του σωματικού στρες του οδηγού της LCR Honda Randy de Puniet. 

 

Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί κοινό έργο μεταξύ της QSTP και της Aspetar (Νοσοκομείο Ορθοπεδικής και Αθλητικής Ιατρικής του Qatar). O Dr Tidu Maini ανάφερε τα εξής για το σύστημα RASAD: “Το RASAD χρησιμοποιεί ένα αμφίδρομο σύστημα τεχνολογικής επικοινωνίας για να στέλνει δεδομένα μέσω ενός ασύρματου δικτύου σε ένα κεντρικό server που τα επεξεργάζεται και παρέχει σε άμεσο χρονικό διάστημα γραφήματα κι αποτελέσματα.” Ο Γενικός Διευθυντής της Aspetar, Dr Mohammed GA Al Maadheed πρόσθεσε ότι “Aυτό είναι ένα συναρπαστικό project που θα γίνει με την LCR μιας και θα μπορέσουμε να παρέχουμε λύσεις για να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση και τις επιδόσεις του οδηγού”.   

 

Ο team manager της LCR Honda Lucio Checchinello είναι πολύ ενθουσιασμένος με την νέα συνεργασία και ανάφερε ότι χρησιμοποιώντας το σύστημα RASAD θα μπορούν να δουν τις καταπονήσεις στο σώμα του De Puniet καθώς οδηγεί την μοτοσυκλέτα του στις διάφορες πίστες και κάτω από διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

 

Ολοκληρώνοντας δήλωσε ότι μέσω αυτής της νέας συσκευής καταγράφονται πληροφορίες όπως ο καρδιακός παλμός, πίεση του αίματος, θερμοκρασία του σώματος και το επίπεδο γλυκαιμίας του αίματος. Κατά αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να διαμορφώσουν αντίστοιχα το πρόγραμμα άσκησης του αθλητή και να το προσομοιώσουν κατάλληλα στις ανάγκες οδήγησης της μοτοσυκλέτας.

Επόμενο άρθρο »

Η TEAM 65 by Supersport Fans Club διοργανώνει ολοήμερο Track Day

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός αγώνα ο Kagayama

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα