• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή στις νίκες για τον Augusto Fernandez
Πτώση για τον Pedro Acosta από την πρώτη θέση
Νέα 15/05/2022 - 22:30

Ο Augusto Fernandez κατάφερε να "λύσει" τα μάγια που τον κρατούσαν μακριά από την νίκη, εδώ και 2,5 χρόνια, από το San Marino το 2019. Ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία για τον rookie ομόσταυλό του, Pedro Acosta, ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση στον 11ο γύρο. Ο Aron Canet τερμάτισε πολύ πίσω από τον Fernandez στην δεύτερη θέση, και ο Somkiat Chantra ανέβηκε στο βάθρο αφού πέρασε στον προτελευταίο γύρο τον Cameron Beaubier, ο οποίος πέτυχε τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του, στην 4η θέση. 


Ο Acosta μετέτρεψε την πρώτη του pole position στην Moto2 σε μεγάλο προβάδισμα στην αρχή του αγώνα, με τον Augusto Fernandez να είναι ο μόνος που μπορούσε να τον ακολουθήσει. Ο Albert Arenas ήταν αρχικά τρίτος πριν προσπεραστεί από τον Alonso Lopez στον δεύτερο γύρο, ενώ στην συνέχεια ο Aron Canet (που είχε αρχίσει να ανεβαίνει), κατάφερε να περάσει τον Lopez και να ανέβει στις θέσεις του βάθρου.


Μέχρι τότε, οι δύο πρώτοι είχαν δημιουργήσει μια διαφορά τριών δευτερολέπτων, η οποία αυξανόταν. Παρόλα αυτά, ο Fernandez διατηρούσε επαφή με τον Acosta, εν μέρει χάρη σε μια μεγάλη ταλάντευση της μοτοσυκλέτας του Acosta στην 14η στροφή στον 5ο γύρο. Έναν γύρο αργότερα, ο Lopez και ο Arenas είχαν επαφή και κατέληξαν και οι δύο στην αμμοπαγίδα όταν ο αναβάτης της GasGas προσπάθησε να περάσει τον αναβάτη της Boscoscuro. 


Στον 11ο γύρο, ο Pedro Acosta έχασε το μπροστινό στην 6η στροφή και οι ελπίδες του για μια παρθενική νίκη στην Moto2 τελείωσαν εκεί, με τον Ισπανό να εγκαταλείπει τον αγώνα. Αυτό άφησε ένα τεράστιο περιθώριο στον Fernandez, ενώ ο Canet βρισκόταν αρκετά πιο πίσω, στην δεύτερη θέση και δεχόταν την πίεση των Beaubier και Chantra.


Όταν ο Beaubier βγήκε εκτός γραμμής στον 14ο γύρο και αυτό επέτρεψε στον Chantra να πάρει την τρίτη θέση και στον επόμενο γύρο, στην όγδοη στροφή, έκανε μια δυναμική κίνηση για να περάσει τον Canet. Ο αναβάτης της Flexbox HP40 αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του και αυτό επέτρεψε και στον Beaubier να περάσει στην τρίτη θέση.  Ωστόσο, ο Ισπανός 18ο γύρο, πέρασε τον Beaubier για να ανέβει και πάλι στο βάθρο. 

Καθώς ο Fernandez συνέχισε να απολαμβάνει μια διαφορά έξι έως επτά δευτερολέπτων έναντι των υπολοίπων, ο δεύτερος Chantra έχασε τα φρένα του στην Garage Vert στον Γύρο 18 και έπρεπε να ανοίξει την γραμμή του. Όχι μόνο παραχώρησε θέση στους Canet και Beaubier, αλλά ο Ταϊλανδός αναβάτης είχε κοστίσει στον εαυτό του ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο χρόνου.


Ο Beaubier έκανε και αυτός ένα λάθος στην La Chapelle στον τρεις γύρους πριν το τέλος και ο Chantra δεν χρειάστηκε δεύτερη πρόσκληση για να βρεθεί και πάλι στις θέσεις του βάθρου. Εν τω μεταξύ, ο Vietti (που ξεκίνησε 18ος) είχε ανέβει τελικά στις πρώτες δέκα θέσεις, παρά το γεγονός ότι είχε μια έξοδο νωρίτερα στον αγώνα. 


Ο Fernandez χαλάρωσε στους τελευταίους γύρους και έφτασε στη νίκη με επίσημη διαφορά 3.746 δευτερολέπτων. Η νίκη είναι η πρώτη του μετά το Grand Prix του San Marino του 2019 και η πρώτη του για την Red Bull KTM Ajo. Άλλα 0,882 δευτερόλεπτα πίσω από τον Canet ήταν ο Chantra στην τρίτη θέση, με τον Beaubier τέταρτο. 

Ο Ai Ogura επικράτησε σε μια μάχη στα τελευταία στάδια με τον Marcel Schrötter καθώς τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα, μπροστά από τους Joe Roberts, Celestino Vietti, Jorge Navarro και Stefano Manzi (που αντικαθιστά τον τραυματία Keminth Kubo).


Ο Jake Dixon είχε πτώση στον αγώνα και έτσι καμία μοτοσυκλέτα της GasGas δεν τερμάτισε τον αγώνα. Το ίδιο συνέβη και για την Marc Elf VDS, με τον Tony Arbolino να έχει πτώση και τον Jake Dixon να κρίνεται μη ικανός να συμμετάσχει στον αγώνα μετά την τρομακτική του πτώση χθες στις ΚΑΤ2. Οι αναβάτες της ομάδας του Luca Boscoscuro είχαν παρόμοια κατάληξη, με τον Fermin Aldeguer και τον Alonso Lopez (αντικαταστάτη του Romano Fenati) να πέφτουν (ο Aldeguer μαζί με τον Arbolino, χωρίς όμως επαφή).

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 7 @ Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

"Ψυχικά επώδυνη", "Τρομακτική ειλικρινά"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα